hocam merhaba,
kızım 4 yaş 10 aylık.1 haftadır şehir dışındayım ve daha 1 ay daha kalacak gibiyim.kızımın düzeni bozulmasın diye getirmedim onu yanımda.teyzesi bakıyor.
sorum şu
kızım sabah okula gitmeden ve akşam uyumadan önce süt içiyor.pınarın 1.5 lt lik sütlerinden alıyoruz.teyzesi dolaptan çıkarmayı unuttuğu için bu bir haftada örneğin sabah yeni bi süt açıp bardağa koyup veriyor ve kalan sütü (kalan süt derken bardakta kalan değil zaten hepsini içiyor ambalajında kalan sütü kastediyorum)geri dolaba koymuyormuş.akşam yine ondan doldurup veriyormuş ve yine dolaba koymuyormuş sabah yine aynı sütten veriyormuş.kendi oğlunada verdiğinden süt 24 satte bitiyor zaten.yani açılan sütü (ama kapağı kapalı tabii) tam 24 satte bitiriyorlar kızım ve kuzeni ama bu süre zarfında süt hep dışarda.tadında bi tuhaflık olmuyor diyor ablam.soğuk sütü de kızım içmiyor kışın.yani önceden kızımın içmesine 3 saat kala falan ben dolaptan çıkarıyordum kızım içene kadar da oda sıcaklığında ılınıyordu.ama böyle olunca garipsedim doğrusu.kısacası açılan süt kapağı kapalı olarak 24 saat dışarda hiç dolaba koymadan tüketiliyor.
1-yani açılan bi sütü kapağı kapalı olarakta olsa dışarda bekletmek (24 saat kadar)ne kadar doğru?tehlikesi var mı?
2-tehlikesi yoksa bile vitamin değerinde bi azalma olur mu?
Düzenleyen zehra_80 - 11 Oca 2012 Saat 01:08