Merhaba Kadir bey;
Kızım 22 aylık oldu.boy:88 kilo 12,4.. daha once de beslenmesiyle ilgili sorularım olmustu. sızın de onerılerınız.Yine benzer sorularım olacak size.
Kızım cok ugrasmamıza ragmen inek sütü içmıyor, yogurt yemıyor. Sız dondurma önermiştiniz. Yavas yavas dondurma yemeye basladı ama sadece külahta yemek ıstıyor. bunun dısında, cok fazla su içiyor. özellikle bununla ılgılı sormak istiyorum. zararı varmıdır?özellikle gece uyandıgında su dıye ısrar ediyor vermek zorunda kalıyoruz.Gün içinde de oldukca fazla su tuketıyor.
ayrıca şununla ilgili de bılgı almak ıstıyorum sızden: bir programda, bir beslenme uzmanı şunu belirtmişti "kırmızı et tüketirken yanında muhakkak yeşillik (marul vb) tüketilmesi gerekiyor.yalnız basına alındıgında sadece doyurur, hıcbır faydası yoktur" diye dile getirmişti. Kızım da köfteyi cok sevıyor. buyuzden aklıma takıldı acaba bir faydası yokmudur dıye?
ben gun içine tükettiği besinleri yazmak ıstıyorum size. Ne kadar dogru ya da yanlıs anlayabilmek için.
sabah (en zayıf öğün..hiçbirsey istemiyor)
fırında patates+ballı çay+meyve suyu+bebe biskuvisi ya da krep+meyve suyu+bebe bisküvisi
ara öğün
elma ya da muz
öğlen
gün aşırı yumurtalı çorba(çorbanın içine haşlanmış yumurtayı ezip koyuyorum. çünkü yumurtayı sadece bu şekilde tüketiyor)+pilav ya da makarna ya da köfte veya ızgara tavuk ya da balık+tatlı olarak süt dilimi:)
akşam (sonrasında yatıyor uyanınca saat 18.00 gibi)
köfte +pilav(bulgur ya da pirinç) ya da
çorba+et yemeği
ilerleyen saatlerde kuru yemiş veya mısır haşlama( şu sıralar şoklanmış mısır alıyorum?) ya da sık olmasa da börek+sonrasında meyve
çok teşekkurker hersey için
saygılar...