Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
feryaeren
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 77
|
Konu: geniz eti foto Gönderim Zamanı: 11 Şub 2012 Saat 23:39 |
|
ferya gül
|
 |
feryaeren
Üye
|
Gönderim Zamanı: 11 Şub 2012 Saat 23:50 |
hocam merhaba ;
yaklaşık 1 ay önce 20 aylık oğlumun ağır geçen gribi sonrasında , doktorumuzun geniz eti ve bronşit tanısından bahsetmiştim . bugün tekrardan aynı sonuçları başka bir doktora götürdük sebep sık sık rahatsızlanması ve öksürükle beraber burun akıntısıydı . kreşe başlayalı 6 ay oluyor , bu süreçte rahatsızlarımızın genelinde bronşit tanısı konsa da biz sizin sayenizde , grip tedavinizle ilaçsız çok şükür atlatabildik , ama şimdi bu filmi gösterdiğmiz her doktor geniz etinde büyüme var gibi hastalıkta da daha çok büyüyeceği için alınması gerektiğini söyledi . filmin sonucunda yumuşak dokuda sorun yok yazısı yazsada doktorlar maalesef emin olmayıp üç boyutluda bakıp daha sonrasında da ameliyat etmek istediler  ben diretince önce bir ilaç tedavisi uygulayalım sonra duruma göre bakarız dediler . daha önce alerjik astım tahlillerini de yaptırmıştır ,sonuçlar temiz oldugundan alerjik kökenli değil bizce alınması gerekiyor yine de dediler.  çok gergin ve kızgınım hocam çoook .... pc de ne kadar anlaşılır bilemiyorum ama filmimizin resmini çekip gönderiyorum hocam , lütfen sizde degerlendirebilir misiniz ???
|
ferya gül
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118542
|
Gönderim Zamanı: 11 Şub 2012 Saat 23:56 |
Film normal, zaten yumusak dokular bu cins filmlerde belli olmaz, guvenilir degildirler. 20 aylik cocukta bu durumun olusmasi zaten cok zor. Bu yaslarda soylenen; Bronsit ve Geniz eti tanilarina daima suphe ile yaklasirim. Cogu sahtekarliktir.
|
 |
feryaeren
Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Şub 2012 Saat 00:13 |
çok teşekkürler hocam
dediğim gibi oğlum 20 aylık , boyu 90 cm , kilosu : 14
bugüne kadar çok şükür çok ateşli ve ya ok ağır hastalıklar geçirmedik , yemesi içmesi maaşallah yerinde , yine çok şükür hiç kulaklarımız da problem olmadı  buna rağmen hep aynı standar teşhislerden bşı  mız fena ağrıyor .
bir de hocam doktor bugün bize nefesini alıp sonrasında bir süre tuttuktan sonra verdiği oluyor mu dedi , özellikle de uyurken , bende çok olmadıgını söylesemde oğlum bunu sık sık yapıyor , sormasının nedenide geniz etinde % 90 bu durup olup sümüktede uzama oluyormu  ş birde burun kaşıntısı , bende uykusu gelince bununu kaşır , burun akıntıı gribin bitimide koyulaşmaya başlayınca da uzar dedim  sık sık grip diye tekrar etsemde sağolsunlar daha şimdiye kadar siz hariç hiç bir doktor grip kelimesini telafuz etmiyor , sanki bu hastalık biz büyüklere mahsusmuş gibi.... 
|
ferya gül
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 12 Şub 2012 Saat 18:44 |
Bakiyorum, gozunuz acilmaya baslamis. Iyi. Grip kelimesini telaffuz etmezler, cunku Grip'te ilac verilmez, o zaman nasil ilac verip firmalari memnun edecekler? Isin aci tarafi, Tip fakultelerinde de bu sekilde egitim verilmesi. Butun bu seyahatlara, gezilere neden hep belli hocalari goturuyorlar dersiniz? Cok atesli hastalik gecirmemesi normal; bunlari krese/yuvaya basladiginda gecireceksiniz. O gunlere boyle egitimli girmenizin cok faydasini goreceksiniz.
|
 |
feryaeren
Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Şub 2012 Saat 10:07 |
hocam biz kreşe başlayalı 6 ay oluyor zaten , hastalıklarımızda bu sebeple arttı , her ne kadar dediğiniz gibi bilinç olmaya çalışsak da gözümüzü korkutuyorlar , en basitinden geniz etini şu aşamada arttırmazsak ileri ki safhalarında kalbe bile vurabileceğini söylediler
sizden çok şey öğreniyoruz , Allah sizden razı olsun , iyi ki varsınız .... 
|
ferya gül
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 13 Şub 2012 Saat 18:25 |
Yuh, bu kadar sarlatanlik da olmaz yani. Bunlarin gozu iyice kararmis. Kalbe vurma hadisesi, hep anlattigim gibi; cok sik A-Grubu Beta Hemolitik Streptokok enfeksiyonu gecirip, duzgun tedavi olmayanlarda, vucudun bu bakteriye karsi urettigi 'bagisiklik maddelerinin', mikrop sanarak kalp zarina saldirmasi ile olur. Ne bademciklerin, nede geniz etinin bunde bir rolu yoktur, boyle laflar eden sarlatanlardan hemen kacin.
|
 |