Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
dturker83
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 33
|
Konu: otit ve ateş Gönderim Zamanı: 16 Şub 2012 Saat 20:27 |
Merhaba Hocam Oğlumu bugün doktor götürdüm,sol kulağında aşırı kızarıklık oldugunu söyledi ve augmentin 400 mg lık antibiyotik verdi,15 gün öne antibiyotik bitirmiştik(zinnat)o zamanda otitti yine,ondan öncede 2 kere daha antibiyotik kullandıki siznüzitten.Az önce ateş çıkmaya başladı,boğazınında acıdığını söylyor,ne yapmalıyım sizce antibiyotiğe başlamalımıyız,artık bıktım çocuga antibiyotik vermekten,bu sıralar çok kullandık.Sizin fikirleriniz benim için çok önemli.Şimdiden çok teşekkür ederim
|
Dilek Türker
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117887
|
Gönderim Zamanı: 16 Şub 2012 Saat 21:32 |
Acaba hakikaten antibiyotik gereken bir durum varmi? Bir kan sayimi yaptirip;WBC degerine bakin, yuksek cikarsa, antibiyotik gerekir. Orta Kulak iltihabi antibiyotik ile degil, Iliadin burun damlasi ile iyilesir. Eski maillere bakin. BU konu cok islendi.
|
 |
dturker83
Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Şub 2012 Saat 23:50 |
hemen yarın yaptırıcam hocam illiadin damlayı günde 2 kez 5 günmü kullanıcaz hocam?
|
Dilek Türker
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 17 Şub 2012 Saat 06:11 |
Gunde 2x2 ser damla, 3gun.
|
 |
dturker83
Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Şub 2012 Saat 10:10 |
hocam tekrar merhaba,başınızı fazla ağrıtıyorum ama,yaşadıgımız şehirde doktor bulmakta çok zorlanıyoruz.zonguldakta yaşıyoruz.bugğn kan sayımı için götürdüm oğlumu,burası ufak bir şehir oldugu için 1 tane devlet hastanesi ve 1 tane tıp merkezi var.iki yerdede yaptıramadık kan sayımını.çocugun canını yakmaya gerek olmadıgını,doktorumuzun bize verdiği antibiyotikle düzeleceğini söylediler.ben gerek yoksa kullanma istemiyorum dedim,son zamanlarda çok antibiyotik kullandık dedim,antibiyotik vermezsek düzelmeyeceğini,düzelse bile kısa süre sonra tekrar nüksedeceğini söylüyolr,ne olur yardım edin hocam,biz ne yapalım şimdi?gece ateşi hafiften çıktı.38 oldu en fazla,ama burnu tıkalı,gece ağzı açık ve horlayarak uyudu(rahat değildi)burnuda yeni yeni akmaya başladı koyu beyaz renkte ve birde öksürük var,balgamlı öksürüyor,balgam ağzına geliyor ama yutuyor onu.çok uzun oldu hocam ama ne olur kusurum bakmayın,antibiyotiğe hala başlamadım
|
Dilek Türker
|
 |
dturker83
Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Şub 2012 Saat 10:13 |
birde bugün boğazının çok acıdıgın söylüyor hocam
|
Dilek Türker
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 17 Şub 2012 Saat 18:35 |
Burnunda 'nezle akintisi' varsa, antibiyotik vermeyin. Merak eteyin, bu yaslardaki atesli hastaliklarin; %80 den fazlasi viruslerle oldugundan, antibiyotik vermeyerek, cok buyuk bir kaybiniz olmaz. Viral-Bakteriel ayirimi icin benim eski mail ve makalelerimi okuyun. Maalesef, sartlar devlet tarafindan boyle rezil hale getirildiginden, durumunuz ilerde dahada kotu olacak. Tasarruf ugruna caniniza okunacak.
|
 |
dturker83
Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Şub 2012 Saat 20:55 |
hocam çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. size bir şey daha danışmak istiyorum,çok doktora sordum ama hiçbirinden doğru dürüst bir cevap alamadım.2 çocugum var benim,doktorumuz ekim ayında 2 sinede grip aşısı yaptı tek doz.aşıyı olduktan ertesi gün ikisindede yüksek,düşmeyen ateş başladı,ikiside acillik oldu ve çok zor atlattık,o aşıdan sonrada ikiside doğru dürüst toparlanamadı,belkide ben aşıya bağlıyorum,bilemiyorum.burdaki doktorlara sordum hep acaba bu aşıyla bir ilgisi varmıdır bu kadar çok hasta olmalarının diye,hepside bi ilgisi yok dedi
|
Dilek Türker
|
 |