merhaba sayın hocam benim sorunum su : 30 haftalik gebe iken oğluma posterıor ureteral valv teshisi kondu 37 hafta 6 gunluk dunyaya geldi ve doğar doğmaz sonda takıldı 11 gunluk iken sıstoskopı ile islem yapıldı ve doktorumuz 2 ay sonra tekrar aynı islemi yapacağını soyledi bu arada voıdıng filmi çekildi ve böbreklere idrarın geri kacis yoktu yalnız sağ bobrekte 2,3 sol bobrekte 3 grade idi
yaklasik 20 gun sonra huzursuzluğu basladi ilk baslarda gaz sancisi diye goturmedim ama kusmasi ve huzursuzluğu devam edince hastaneye goturdugumde çok ciddi dehıdratasyona girdiğini soylediler ve yatis işlemi yaptık bu arada idrar yolu enfeksiyonu da geçiriyordu ve 2,5 aylıkken tekrar sıstoskopı yapıldı ve eve gittik yaklasik 10 gun sonra tekrar enfeksiyon geçirdi ve esbl si pozitif çıktı menoprem tedavisine baslandi su an evdeyız benim sorum su bu kadar sık idrar yolu enfeksıyonu geçirmesi normal mi ve bobrek değerleri nasıl ilerde böbrekleri ile ilgili sorun yasar miyim ve benim evde bakimi nasıl olmalı simdiden tesekkur ederım.şuanda piyolestyl kullanıyorum. bugun yine acildeydik lökosit 10-12 eritrosit 2-3 dansite1012 keton 1+nitrit negatif ph6 hemogram wbc 11.2 hgb 11.1 kan üre azotu 7 kreatinin 0.50 ast 46 kalsiyum 10.7
|
|
Düzenleyen hilal05_ - 03 Mar 2012 Saat 18:39