Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Glue kıvamında kulak sıvısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGlue kıvamında kulak sıvısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gozenboz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 23
Mesajın Direkt Linki Konu: Glue kıvamında kulak sıvısı
    Gönderim Zamanı: 30 Mar 2012 Saat 15:57
Hocam Merhaba,

Geçen seneden beri geniz etine bağlı hastalıkları oluyor 5 yaşındaki kızımın. Geçen sene çok grip oluyordu. KBB kontrolünde büyük geniz eti, ve kulakta sıvı birikmesi olmuştu. Ameliyat önerildi ben yaptırmadım.

Bu sene bünyesinin güçlendiğini görüyorum. 7 kere ateşsiz kulak ağrısı oldu, ama gerçekten çok ağrılı, gece birden uykudan uyandıran cinsten. Dolven verdim. Ertesi günü geçti.

Ancak son 2 aydır sürekli yüksek ateşli, orta kulak iltihapları yaşadık. Çocuk yürümekte bile zorlanıyordu. Şiddetli kulak ağrısı.

Yalnız bu kulak içi biriken sıvı koyu kıvam aldı. Bir türlü geçmiyor. Dr tüp takılması kesin şart diyor.

Ameliyat edilirse geniz etinden de kurtulacağız.

Ben şimdiye kadar erteledim ancak bu sene 7 ateşsiz, 3-4 kez de ateşli Otit olunca artık çocuğuma zarar verdiğimi düşünüyorum.

Bu sıvının kulak içi kemiklere zarar verip ciddi işitme sorunu yaratma ihtimali var,, odyo testi ve timpanometri testlerine gireceğiz Salı günü.

Sizce de 10 kez kulak Otit olması kötü değil mi..?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2012 Saat 18:49
Allah, Allah, 1 yasima daha girdim....
1- Geniz eti hastalik yapmaz. Lenf bezi tabiatinda oldugundan, hastaliklara bagli geniz eti olur. Tabii uckagitci KBB doktorlari bunu size ters soyleyip, ameliyat icin sizi ikna metodu ularak kullanirlar.
2- Bu tip enfeksiyonlar, krese/okula baslama ile ilk 2 senede cok gorulurler. Bu 2 seneyi KBB veya Allerji doktorlarindan uzak gecirenlerin cocuklari kendiliginden duzelirler. Digerleri surunmeye devam ederler.
3- "-kulak icinde biriken sivi koyu kivam aldi-" Kbb cinin; ameliyat edebilmek icin son cirpinislaridir, biliyorki yaz'in gelmesi ile "kus kacacak"...
4- Ne geniz eti, ne tup ameliyatina gerek var, yazin atin denize, zaten hicbir seyi kalmayacak.
5- Timpanometri neticesini bana "Scan" edip gonderebilirmisiniz?
Yukarı Dön
gozenboz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2012 Saat 10:15
ODYOLOJİK İNCELEME RAPORU

SAĞ KULAK: Saf ses ortalamasına göre işitme normal sınırlarda olup 6kHz-8kHz arasında çok hafif derecede düşüş saptanmıştır. ilerim komponenti mevcut (SSO: HY:20, KY: -3)
A.İmmitansmetri : Tip B (Düz) timpanogram

SOL KULAK: Hafif derecede iletim tipi işitme kaybı ( SSO:  HY:40, KY: -2 )
A.İmmitansmetri : Tip B (Düz) timpanogram

SONUÇ: Tedavi sonrası odyolojik kontrol önerilir.
Yukarı Dön
gozenboz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2012 Saat 10:31
Hocam Odyoloji raporunu yazdım.

Bir de ekinde 2 grafik var.
- Odyogram (MAS)
- Tympanogram

Bunları da ister misiniz.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2012 Saat 18:40
Cocukta bir sey yok, sadece kendi aralarinda gayet guzel, "paslasiyorlar". Kacin.
Yukarı Dön
gozenboz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2012 Saat 12:21
Hocam bu kriterlere ne diyorsunuz??

Dr xxx
Eğer çocuğunuzun orta kulak iltihabı uygun tıbbi tedaviye cevap vermezse, sıvı birikimi sürekli hale gelirse ve işitme kaybı fazla ise cerrahi tedavi önerilebilir. Tüp takma kararında şu kriterler kullanılır:

• 6 aylık bir dönemde 4 veya daha fazla orta kulak iltihabı olması
  • 12 aylık bir dönemde 6 veya daha fazla orta kulak iltihabı olması
  • Tek kulakta 6 aydan fazla süreli sıvı bulunması
  • Her iki kulakta 3 aydan fazla süreli sıvı bulunması
  • Orta dereceden fazla işitme kaybı
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2012 Saat 18:39
Hicbir hastama bu kriterleri uygulamadim, hicbirinde de "kalici sagirlik" olmadi. Ayricada, sizde bu kriterler yok. Sadece sol kulakta;   "-Hafif derecede iletim tipi işitme kaybı-" var deniliyor. Buda yeterli bir "kriter' degildir.
Yukarı Dön
gozenboz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2012 Saat 08:49
Haklısınız yok, ama zaman içinde bu hale gelebilir mi acaba diye düşünüyor insan.

Bir de çok gürültülü yerlerde Avm, animasyonlu yerlerde çok rahatsız oluyor. Örneğin bir gün markete gittik dışarda oyuncak bir tren geziyor ve çanı çın çın ses çıkarıyor,, kulağını kapadı "Bu ses beni çok rahatsız ediyor" dedi. Ben dikkat edince duydum, ama market ortamında bile dışardaki çınlamaya bu tepkiyi verdi.

Bu tarz uğultular, çınlamalara verdiği tepki, bu sıvı ile mi ilişkili,
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.