Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
bilge_nehir
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 87
|
Konu: İshal Kusma Gönderim Zamanı: 20 Nis 2012 Saat 08:45 |
Hocam iyi günler dilerim.Kızım 5 yaş 4 aylık. Alakası var mı bilmiyorum ama bir kaç gece önce, 38 civarı ateşi oldu, hatta grip oluyor gibi oldu ama olmadı. 2 gündür de karın ağrısından bahsediyordu, gaz şikayeti vardı. Dün öğleden sonra 3-4 suları karın ağrısı arttı, hafif ishalde eşlik etti iştahsızlandı. Akşam doktora götürdük çünkü 4-5ten sonra bir anda, neredeyse 5er 10ar dakika aralıklarla, sulu ve kötü kokulu ishali başladı. Sadece gece bir iki saat uyurken durdu ama onun dışında sürekli tuvaletteyiz.Bir defa feci halde kustu, onun dışında bir iki defa daha kusma oldu ama ishal daha önce başladı. Onun dışında mide bulantısını söylüyor. Şimdi, bu 1 litre suya, bir çay kaşığı tuz, 8 tatlı kaşığı şeker karışımını yapıp bir iki yudum verdik. Doktor, gerekirse ertesi gün, idrar ve dışkı tahlili alırız dedi, kan tahlili yaptırdı onda biraz kansızlık çıktı sadece, diğer tahlilleri henüz götürmedik. Şu an hala sık sık devam ediyor, korkmaya başladım artık. Ne yapmalı, ateş yok, uykusuzluk ve yemek yememeden halsizlik var. Ağzına lokma alamıyor. Su da bir yudum içse, anında tuvalete koşuyor. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Tekrar iyi günler teşekkürler...
Düzenleyen bilge_nehir - 20 Nis 2012 Saat 11:15
|
|
 |
bilge_nehir
Üye
|
Gönderim Zamanı: 20 Nis 2012 Saat 12:11 |
Hocam şükür şimdilik hafifledi. Yalnız 1.5 günde 2.5/ 3 kilo kayıp var tam hastalanmadan önce tartılmıştı tartı da doğru resmen süzüldü. Bu kadar kayıp birden doğal mı? Çabuk gitti çabuk döner umarım :( Dün abartısız yüzlerce kere sulu ishal durumundaydı. Devam eder mi? Bu neye bağlıdır, neydi şimdi hastalığı? İyi ki varsınız, dualarım sizinle. Ne kadar teşekkür etsem azdır.Çocuklarımız sizinle büyüdü. 
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118542
|
Gönderim Zamanı: 20 Nis 2012 Saat 18:19 |
Merak etmeyin, ishalde verilen kilolar, cok cabuk geri alinir. Eger o "Tuz-seker" eriyigini iciremezseniz, yari-yariya hazirlanmis; "Visne suyu- soda" karisimindan verin. Gazi alinmis "Coco-Cola" da iyi gelir.
Ishalden sonra; kusmalarinin olmasi hastaligin "Rotavirus" gibi virutik bir hastalik oldugunun isaretidir. Sakin ilac hele antibiyotik asla vermeyin. Hastalik 7 gun kadar surer. Kan Grubu; "A" olanlarda daha agir seyreder.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Nis 2012 Saat 18:21
|
 |
bilge_nehir
Üye
|
Gönderim Zamanı: 21 Nis 2012 Saat 01:19 |
Hocam yine rahatsız ediyorum. Kızımda ishal bahsettiğimden bu yana kesildi, hala yemek yiyemiyor. Tüm gün uğraşlarımızla, yarım kase çorba tüketti, aralarda da su ama azar azar veriyoruz, yoksa direk çıkartıyor, toplamda da içimi rahatlatacak kadar almadı suyu.
Akşam, koltuk altı 38'den ateş başladı, gözlerinin beyazı kıpkırmızıydı, halsizliği devam ediyordu, 38.8'i bulunca doktora götürdük. Rotavirüsü antijeni ve direkt parazit incelemesi istedi yalnız şimdi de dışkı örneği alamıyoruz, ishali tamamen durdu. İdrar tahlili yapıldı temiz yalnız aseton değeri pozitifti gördüğüm, gıda almamasından dedi. Boğazında hafif kızarıklık var dedi, dün kanda bir şey çıkmamıştı yeniden tahlil yaptırmadı ancak antibiyotik yazdı.
Anasınıfının ilk senesi, ateşli hastalık çok geçirdi, her 3 seferinden sadece birini verdim ama çok antibiyotik aldı bana göre bu sene. Yüksek, inatçı ateşlerde mecbur kaldım. Sonuçlar gelmeden riske atmayalım dedi, ancak antibiyotiği vermedim. Şimdi ne yapmalıyım? Versem içim rahat değil, vermesem ya yanlış yapıyorsam? Su kaybı, kilo kaybı, şimdi de bu ateş... Yol gösterin nolur.
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 21 Nis 2012 Saat 07:48 |
Sakin antibiyotigi baslamayin. Bir sey yemedigi icin barsaklari bosaldi, kaka ile mikroplari atamayinca da atesi cikti. Ilk kakadan sonra atesi duser. Susuz kalmamasina dikkat edin, gerekirse kusmayi onlemek icin; Emedur fitil 100mg. 2x1 kullanabilirsiniz.
|
 |
bilge_nehir
Üye
|
Gönderim Zamanı: 21 Nis 2012 Saat 14:29 |
Tahlil sonuçlarımız geldi, parazit incelemesi temiz. Rota virüs pozitif. Söylediğiniz gibi, tuvaletten sonra ateşi düşüyor, ishali hafifledi sanki iyiye gidecek gibi.Sabah sıcak suyla az peynir, çok az ekmek, mama gibi verdik. Öğlen yarım kase yayla çorbası, az ekmek süzdük yedi. Ateş arada çıkıp iniyor. Hocam siz bir harikasınız  sizin fikirleriniz bilgilerinizle biz de şükür yanlış yapmıyoruz. Pazartesi ilk kez katılacağı, 8 aydır hazırlandıkları gösterileri var, durumu katılabilecek kadar iyi olur mu o zamana kadar? Çok şey mi istedim.  İyi ki varsınız hakkınızı helal edin.
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 21 Nis 2012 Saat 17:48 |
Goruyorsunuz, doktorda biraz dogru-durust bilgi oldugunda; daha az tahlil ve daha az masraf ve en muhimi cocugun daha az hirpalanmasi oluyor. Et, sut, yogurt, peynir gibi gidalarini arttirin, arada bir "visne-soda" karisimindan icirin, kesin Pazartesiye toparlanir.
|
 |
bilge_nehir
Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Nis 2012 Saat 14:28 |
Hocam kızımın durumu daha da iyiye gidiyor şükür. Yalnız şimdi de dirseklerinde, birisinde daha çok, birisinde daha az ve yanaklarında döküntü var. Yanaklarında çok daha az ama çoğu deriyle bir kırmızı, çok az da bir kaç pütür gibi ama pütürü sanki daha önce de vardı, kendi dirseğindeki pütürdü. Yalnız sönüyor gibi de bir yandan. Alerjik bir şey mi başka bir hastalık belirtisi mi? Yönlendirmenize göre, yeniden doktora götüreceğim. İyi günler...
|
|
 |