Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bebeğim kilo gelişemiyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbebeğim kilo gelişemiyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ULASKARABACAK Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 85
Mesajın Direkt Linki Konu: bebeğim kilo gelişemiyor
    Gönderim Zamanı: 25 Nis 2012 Saat 02:02
merhaba kadir bey iyiki varsınız benim 16 aylık 10.8 kilo 78 cm boyunda bir oğlum var doğduğundan beri çok kusuyordu film çekildi reflü çıktı 1 yaşından sonra çok şükür düzeldi sayılır ama hala çok iştahsız ve her yemekten sonra kötü kokulu kaka yapıyor günde 4-5 kez yapması normal mi acaba emilim bozukluğumu var yada bağırsağında bir sorun mu nasıl anlamalı doktor kilo almıyor deyinde 7 aylıkken kan testi yaptı demir 44.91 çıktı ayrıca hbf 4.70 h çıktı talasemi taşıyıcı dendi ilaç vermedi sadece kilo alsın diye fantomalt ve protifar diye mama önerdi çok kullandık ama fayda etmedi kilo almıyor soluk benizli ve cılız görünüyor ne yapmalı şaşırdım ne olur yardım edin 2 aylıkken 6 kiloydu çaresizim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119457
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nis 2012 Saat 08:18
1-Yapilan tahlilleri tam olarak yazin. "hbf" ne oldugunu anlayamadim.
2- Thallassemia tasiyicisi diyebilmek icin; Hemoglobin Elektroforezi gerekir. Bunun degerinide yazin.
3- Emilim bozukluguna benziyor, 1 hafta kadar "Festal" draje ( Gunde 1 tane havanda ezip) verin, sonucu gorelim.
4- Su "Reflu" teshisini koydurtan "Film" ne filmiydi, herhalde duz Akciger grafisi degildi?   

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Nis 2012 Saat 08:19
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nis 2012 Saat 10:20
hemografin elekroforezi      TEST SONUCU             REFERANS DEĞER

HbA                                       91.50 L                         87.00-98.00
HbA2                                     2.90                               1.5-3.7
HbF                                        4.70 H                            0-2
    Mİde için yapılanda gastroözefajial reflü çalışması 
sonuç:süt içinde 1 mCi  Tc99m-MAA oral olarak verildikten hemen sonra anteordan alınan 30 dakikalık(10 saniyeden 180 frame )dinamik görüntülemede;çalışma boyunca özefagus orta-alt kısmına denk uzanım gösteren gastroözefagial reflü epizodları izlenmiştir.

Yukarı Dön
akifim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 39
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nis 2012 Saat 17:41
hocam benimde 16 aylık bi oğlum var. 3.415 kilo 50 cm doğdu şu anda 11 kilo civarında ve 80 cm ama ben gelişiminden endişelenmiyorum yani bu bayanı okuduktan sonra endişelenmeye başladım normal olmayan bi şeyler mi var diye.size sormadan içim rahat edemicek oğlumun gelişimi nasıl endişelenmelimiyim? teşekkürler 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nis 2012 Saat 19:19
Yapilan "tetkik" dogru. Reflu var. Thallassemia, eger Anne ve Babada yoksa, cocuk tasiyici degil, HgF baska sebeplerden de yukselebiliyor.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nis 2012 Saat 19:20
Gelismelerle ilgili sualleri lutfen 10 Mayistan sonra sorun, Amerika ya gelirken bunlarla ilgili kitaplari getiremedim.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nis 2012 Saat 21:51
İlginize teşekkür ederim daha öncede belirttiğim gibi demir 47.3 çıkmıştı onun için ilaç kullanmaya gerek varmı festal 16 aylık için günde bir kere verilmesi uygun mu sabah akşam aç tok farkedermi festal'ı  bir hafta kullanıp bırakalım mı tekrar teşekkürler 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nis 2012 Saat 21:55
ayrıca  HgF başka sebeblerden yükselir demişsiniz başka bir hastalık belirtisi olabilirmi şuan yapmamız gereken nedir eşim ve bende olup olmadığını kesin bilmiyorum 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.