Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kizim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkizim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
minikada Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 43
Mesajın Direkt Linki Konu: kizim
    Gönderim Zamanı: 26 Nis 2012 Saat 00:42
Kadir Bey, merhaba,  28 aylik kizim ile ilgili birkac sorum olacak size;

1) dislerini gunde 2 kez cocuk macunu ile fircaliyorum (kucuk bir mercimek tanesi kadar).yutuyor. sakincasi var mi?
2) 1.5 yasindan beri 1 sene icinde uzamasi 1-2 cm civarinda. uzun dogmustu (52 cm). ilk aylarda 2-4 cm arasi uzuyordu ay basina. yasitlari ile arasinda bir fark gozlemlemiyorum ama buyumededeki bu duraklama dikkat cekici geliyor. uzamasinda yavaslama olmasi normal ama bu kadari normal midir? kilo aliyor. sac tirnak uzuyor. buyume hormonunda problem olsa bunlarda da problem olmasi gerekmez miydi? yoksa kendimi mi avutuyorum?
3) et seviyor. her gun yer. peynir yememesine karsilik arada yogurt yer ve gunde yaklasik yarim litre sut tuketiyor. baklagilleri corba olarak aliyor. meyveyi de yemesine ragmen cig havuc, salatalik ve kizarmis patates haricinde sebze veremiyorum. beslenmesi eksik mi oluyor? vitamin kullanmali miyim?
4) istedigini aglayarak elde edecegine inaniyor ve sabir tasimi zorladigindan sussun diye istedigini veriyorum bazen ya da yaptigini onaylamadigimi belli ediyorum. aglama siddetleniyor. sabrim tasmak uzere ve kolay yola kacip istedigini vermemek icin zor tutuyorum kendimi. her gordugunu kendisinin zannediyor ve kriz halindeyiz. olmamis duymamis gibi mi yapmali. boyle yapinca daha da artiyor tutturmalarinin dozu. ne onerirsiniz?
5) ve son olarak tesekkur: sizin yazilarinizi takip etmeye basladigim gunden beri 3 kez grip gecirdik ve tavsiyelerinizle ilacsiz atlattik. cok cok tesekkurler!!

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119098
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Nis 2012 Saat 03:55
1- Hayir, hicbir sakincasi yoktur. Devam.
2- Sutunu azaltti iseniz olabilir. Gunluk sut miktari 500ml. nin altinda olmasin. 6 ayda bir "Dvit3 ampul" den icirin.
3- Meyva yiyenin, ayrica "bamya" yemesi gerekmiyor.
4- Pek kucuk, simdilik idare edeceksiniz.
5- KizBebek
Yukarı Dön
minikada Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Nis 2012 Saat 14:46
cok tesekkurler
Yukarı Dön
minikada Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2012 Saat 12:28
Kadir bey, D-vit3 ampul I.M. aldim (300,000) - , bir iki damlasini alamadi, ama cogunu verdim. prospektuste haftada bir diyor ama baska sebeplerden dolayi kullanim icin. Bizim durumumuzda doz 6 ayda birdir degil mi, dogru D-vit3'u alip almadigimdan emin olmak icin soruyorum. Bu ilac standarttir degil mi? Bir iki damla kayip onemli bir kayip midir? 6 ay sonra mi yenisini vermeliyim, yoksa bu iki damlanin telafisi icin diyelim 5 mi? bu sure icinde baska vitamin kullanmak sakincali olur mu?
Yukarı Dön
dygnc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 1
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2012 Saat 14:51

KADİR BEY merhaba size bir soru sormak istiyorum cevaplarsanız çok mutlu olurum.20eylül 2011 doğumlu 7aylık bir bebeğim var ek gıdalara çalıştığım için 5,5aylıkken başladık dr muzun tavsiyesiyle gayet güzel sabah kahvaltıları yapan bebeğim 3gündür verdiğimiz bütün yiyecekleri ağzında dakikalarca bekletiyor,yutmuyor.yemek yemek istemiyor vermeye çalıştıkça ağlıyor çok çaresiz kaldım zaten çok kilolu bir bebek değil bu durum beni çok üzüyor nasıl bir yol izlemem gerekiyor yarımcı olabilirmisiniz ve neden bu şekilde davranıyor olabilir

iyi çalışmalar
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119098
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 May 2012 Saat 00:15
Kati gidalar gunde 1 defadan fazla olmasin, varsa oncelikle anne sutunu verin, ustune; isterse istedigi kadar kutu sutlerinden verebilirsiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.