Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kızıl
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkızıl

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
snowpea Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 126
Mesajın Direkt Linki Konu: kızıl
    Gönderim Zamanı: 14 May 2012 Saat 14:11
merhaba,

33 aylik oglum cuma gunu kasinmaya basladı. ctesi gunu sirti ve karin tarafi kipkirmizi olmusut. hemen doktora gittik doktorumuz kizil olabilecegini ama ates ve bogaz agrisi olmamasindan dolayi test yapacagini soyledi ve test sonucu pozitif cikti. hemen augumentin baslatti 10 gunluk.
ama simdi oglum cok siddetli oksurmeye basladi. acaba bu oksuruk de hastaligin seyrinde olan bir durum mu? yoksa soguk alginligi vs. gibi bir nedenden mi oksuruyor?

yardimlariniz icin tesekkurler,istanbul'dan sevgiler 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119025
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2012 Saat 21:13
Test, ne testi??? Eger "StrepA" testi degil ise, hemen bu testi yaptirin, sonucu bana yazin. Hakikaten "Kizil"ise, StrepA testi " Pozitif" olacak. Bu durumda 10 gunluk tedavi cok sacmadir, en az 1 ay tesirli olan "Deposilin 6-3-3" ignesinden 1 tane i.m. yaptirmaniz yeterlidir. Mutlaka benim, "Beta diye bir virus" yazimi Yazarlar bolumunde bulup, okuyun. Oksuruk icin sizin cevabinizi bekleyecegim. Birde eger kan sayimi yapildi ise, onunda tamamini bana yazin.
Yukarı Dön
snowpea Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2012 Saat 10:34
merhaba, testin  StrepA oldugunu soylemislerdi sonucu da pozitif cikti. su anda oksuruk disinda hic bir sikintisi yok aslinda. kan tahlili yapilmadi. antibiotigi kesmeli miyim? makalenizda ve bana verdiginiz cevapta tek doz penisilin ignesi yeterli demissiniz.
Ancak nefrit vs yapan antikorlarin onlenmesi icin 10-20 gun sureli tedavi onermissiniz. bu durumda nasil bir yol izlemeliyim.

10) Bu antikorların zararlı seviyelere yükselmesini önlemek için tedavi 10 ile 20 gün süreli olmalıdır. Tedavi süresince başka streptokok bulaşması olmayacak ve antikorlar tehlikeli sınırın altına ineceklerdir. Streptokok son derecede zayıf bir bakteri olup, tek doz Penisilin’den 12 saat sonra boğazdan kaybolurlar.

tesekkur ederim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2012 Saat 17:34
Deposilin6-3-3 ignesi; 30 gun sure ile cocugunuzun tekrar bir 'Streptokok' almasini onlar, bu sure icinde de bu bakteriye karsi olusan "antikorlar" normal seviyelerine inerler. 20 gun ilac icirmek bana biraz sacma geliyor. Ben bu gibi hastalarimin hepsini boyle igne ile korudugum icin, 30 senede takip ettigim hicbir hastamda; Kalp Romatizmali veya Nefrit olmadi. ( Ilk defa gelenler haric).  
Yukarı Dön
snowpea Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2012 Saat 09:07
tesekkur ederim cevabiniz icin peki oksuruk icin ne yapabilirm? bu hastaligin devaminda cikan bir sorun mu?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2012 Saat 18:26
Streptokoklarin sebep oldugu oksuruk, igneden 12 saat sonra gecer. Oksuruk devam ediyor ise, teshis yanlisti demektir. Veya beraberinde Gripal bir enfeksiyon vardi demektir. Bunun icin de, sadece limonlu bal, serum fiz. ve ColdMix yeterlidir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.