Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
gesnur
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 38
|
Konu: böbrekte kum.. Gönderim Zamanı: 25 May 2012 Saat 20:03 |
hocam merhaba cevaplarsanız çok seviinirim:, bebeğim 6,5 aylık ve kız. daha önce 40 günlük iken bir idrar yolu enfeksiyonu atlatmıştık. son birkaç gündür çok huzursuzdu bir iki kere de 38 derecenin üstünde olmamak kaydıyla ateşlendi. bugün bezinde pembelik ve kristaller gördüm hemen doktora gittik idrar tahlili yaptırdık, böbrek usg bakıldı. böbrek usgsinde normal sınırlarda üriner sistem denildi bişey çıkmadı. idrar tahlilinde ise 2-3 lökosit, 2-3 kalsiyum oksalat kristalleri görüldü yazıyor. idrar berrak. doktorumuz tedavi olarak piyeloseptyl süspansiyon verdi ama antibiyotiğe gerek görmedi. doktorumuza saygısızlık etmek istemem alanım da olmadığı için sorgulamak haddim de değil ama adı üstünde anne olunca anladım endişelenmek ne demekmiş:) bu ilaç yeterli midir daha başka ne yapabiliriz ve en önemli soru bebeğimin ağrısı çok mudur?:((
|
 |
gesnur
Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 May 2012 Saat 21:20 |
ayrıca kızımın boyu 66 cm kilosu 6600 gr. şu an tam 6,5 aylık. biraz gelişimi yavaş mı?eğer öyle ise bu böbrek kumundan dolayı olabilir mi?gelişme geriliği var mı? ek gıdaya geçtik ama çok iştahsız sadece yoğurt yiyor nerdeyse, devamlı emmek istiyor. sütüm de çok aslında, akıyor desem yeridir. bu kum hadisesinden midir iştahsızlığı ne yapmalıyım? onun dışında herşeyi normal dönmeye başladı, ayakları ağzına götürüyor, kahkaha atıyor, kendi kendine çığlıklar atıyor, bababa, mammma gibi heceleri çıkarıyor. 6. aydan beri demir ve doğumdan beri d vitamini alıyoruz.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117900
|
Gönderim Zamanı: 25 May 2012 Saat 21:39 |
1-Sakin o ilaci baslamayin. Ilk idrar tahliline de bir bakin; NITRIT "negatif" ise, sizi uckagida getirdiler IYE 'yok'tu demektir, ""tedavi olarak piyeloseptyl süspansiyon verdi ama antibiyotiğe gerek görmedi."" dogrusu bu lafada cok guldum... 2- Her "kristal" kum anlamina gelmez. Biraz su icirirsiniz duzelir. Daha ziyade, ishal, kusma ve asiri terleme sonucu olur. 3- Boyu iyide, kilosu biraz eksik. Sutunuz yoksa, kutu sutlerinden herhangi bir markayi verin. Yogurt da ayni isi gorur.
|
 |
gesnur
Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 May 2012 Saat 22:35 |
hocam tekrar merhaba; ilk açıklamanızı anlamadım, neden güldüğünüzü de.ilaç bize gereksiz mi verildi demek istediniz? eski sonucumuzda da evet nitrit negatif yazıyor boşuna mı iğneler yedik yani biz? İYE yok idiyse bebek neden ateşleniyordu? ilaca başlamayalım sadece su mu içsin yani? bezdeki pembelik ve idrar sayısındaki azalmayı da göz ardı edebilir miyiz peki? ateşlenmesi neden olur ya da sebepsiz ağlamaları?bezini açtığımızda bazen hiç yapmamış bile olabiliyor idrarını. ben de pek ilaç yanlısı değilim açıkçası ama eşim idrarda kan var ilacı verelim diye tutturdu.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 25 May 2012 Saat 23:47 |
1-Gulmeyip te ne yapayim? Verdigi: Pyeloseptyl'in antibiyotik oldugunu bile bilmeyen bir doktorun varligina gulmeyip te ne yapayim. Internete ( siz ) bile girseniz; bu ilacin bir antibiyotik oldugunu ve ham maddesinin "Nitrofurantoin" oldugunu gorursunuz. Nitrofurantoin is an antibiotic that fights bacteria in the body. Nitrofurantoin is used to treat urinary tract infections. Nitrofurantoin may also be used for purposes not listed in this medication guide. Important information about nitrofurantoin You should not take nitrofurantoin if you are allergic 2- Evet, hepsi bosuna idi. 3- Neden ateslendigini bilemem, belki hafif bir Grip geciriyordu. 4- Evet, bol su icirmeniz yeterlidir. 5- Bezdeki pembelik idrarin koyulasmasindan. Hele bir yaz gelsin, bu pembeligi pek cok kisi gene soracak. 6- Hem koyu idrar, hem cok aglama; AC KALMA belirtisidir. Dikkatli olun. Sik sik su teklif edin, gerekirse ek olarak "kutu sutlerine" baslayin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 May 2012 Saat 23:48
|
 |
zehra_80
Katılımcı Üye
Puanlar: 175
|
Gönderim Zamanı: 26 May 2012 Saat 00:08 |
hocam bu formu okuyunca arkadaşta neden güldünüz diye sorunca ben hemen tahmin ettim antibiyotik verip antibyotik vermiyorum dediğine güldüğünüzü..sonra google a baktım emin olmak için ve hammaddesinin Nitrofurantoin olduğunu okuyuıp antibiyotik olduğunu anladım..tam buraya arkadaşa cvp olarak sizin buna güldüğünüzü yazacktım ki aklıma nöbetçi eczaneyi arayıp sormak geldi..tam emin olayım da öyle yazayım dedim..eczaneyi aradım ve antibiyotik olmadığınıbebeklerde iye için kullanıldığını söyleyince acaba google de yanlış bi durum mu var yanıltma olmasın diye yazmadım buraya..eczacıya peki ya bactrim antibiyotik mi dedim..evet o antibiyotik dediler:))))bu memlekette kimsenin bişey bildiği yok malesef
Düzenleyen zehra_80 - 26 May 2012 Saat 00:11
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 26 May 2012 Saat 00:57 |
Ne yapacaksiniz; Kenan Evren prof. lari ile bu kadar egitim oluyor ancak. Islerine geldimi antibiyotik, islerine gelmedimi antibiyotik degil... Birde yabanci ulkelerdeki Tip Kongrelerinde bizimkilerle nasil dalga geciyorlar bir bilseniz!! Bizimkiler kendileri ile dalga gecildigini bile anlamiyorlar.
|
 |
gesnur
Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 May 2012 Saat 14:11 |
çok teşekkürler hocam, içimi rahatlattınız. doktorumuza saygısızlık etmek istemem ama ilk gittiğimizde dakka bir gol bir bezde pembelik var kristaller de buldum deyince "bana belki böbrekte taş vardır ameliyat gerekebilir" dedi, ben tabi çöktüm ağlamaya başladım. neyse radyolojiye gittik ama benim kalbim deli gibi çarpıyor ne zaman ki böbrekte bişey yok dedi radyolog o zaman bir oh çekebildim. şimdi ise içim çok daha rahatladı. çok teşekkürler
|
 |