merhaba doktor bey,kızımın boynu biz farkettiğimizde 1 aylıkken kasıdı,yani sol taraftan sağa doğru yaklaşık yarım saat kasılı bir şekilde çeviremedi.biz bunu terleyip tutulmuştur diye önemsemedik sonra 20 gün sonra tekrar kasıldı yine soldan sağa çeviremedi.ve kasılma bittiğindede başını genelde gün boyunca hep sağa yatırmak istiyordu.bu kez doktora gittik ve torticollis olduğunu söyledi.başka bir doktora gittik ben olduğunu sanmıyorum torticollis sürekli bir durumdur dedi.sonra bir fizik tedavi uzmanına götürdük oda çok hafif var sanki dedi isterseniz egzersiz vereyim içiniz rahat olsun dedi ama ben sizi fakültede bir profesöre yönlendireyim birde o baksın dedi.biz egzersizlerimizi yaklaşık 4 gün gidip yaptırdık.sonra 4. gün fakülteye gidip fizik tedavi profesörüne gösterdik.o da elle muayene etti ben elle muayenede bişey saptayamadım ama yinede ultrason çektirin öyle bakayım dedi fakültede ultrason tarihini geç verdikleri için biz özel bir merkezde ultrason çektirdik.
SONUÇ: servikal bölge incelemesinde her iki submandibuler alanda en büyüğü 18x8 mm boyutunda reaktif karakterli lenf nodülleri görülmektedir.
kas ve yağ doku planları normal olarak değerlendirilmiştir.SCM kas ekosu ve kalınlığı doğaldır.
her iki tiroid lob boyut ve ekosu doğaldır.isthmus normal kalınlıktadır.parankim ekosundan ayırt edilenbilen nodüler yapı izlenmemiştir.
sonuç: her iki submandibuler alanda reaktif karakterli 2-3 adet lenf nodülü.bulgu nonpspesifik kabul edilebilir.
ultrason sonucu böyle çıktı.sonra tekrar 20 gün arayla bu kez sağ taraftan sol tarafa doğru kasılma oldu.öyle böyle derken şuan kızım 7 aylık oldu.ve fakültede aldığımız ultrason tarihimiz geldi.şimdi bizim 2. kez ultaron çektirelim mi yani 1. ultrason çekildiğinde kızım 4 aylıktı.yani 1.ultasronda bişey çıkmadıysa 2. ultarsonda çıkma ihtimali olabilirmi