Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
HaNCeR
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 92
|
Konu: öksürük Gönderim Zamanı: 02 Haz 2012 Saat 00:22 |
hocam kızım grip oldu 3 gün önce şuan sadece az burun akıntısı ve öksürük var öksürük biraz arttı gibi ama genel durumu gayet iyi. uyuyunca öksürükten dolayı uyanıyo serum fizyolojikten başka bişe kullanmadım cold mix bitti bulamadık. maillerde limonlu balı önerdiğinizi görüyorum kızım 7 buçuk aylık kullanabilirmyim yoksa başka öneriniz varmı neler yapmalıyım.. Buarada sizin önemle üzerinde duruduğunuz öksürük şurubu yenilerde yasaklandığını duydum şaka gibiler bunca zaman bu millet kullandı bunu yazık ettiler çocuklara.. Türkiyedemisiniz keşke ankarada olsanız ne çok isterim
|
Anne Ben Anne Oldum...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118539
|
Gönderim Zamanı: 02 Haz 2012 Saat 00:31 |
20 seneden fazla bir zamandir; oksuruk ve nezle ilaclarinin kotu etkilerini anlatiyorum ama, dinleyen kim. Cocuklarin daha beter hasta olmalari islerine geliyor tabiiki. Basit bir Gribi, yok Astim, yok Bronsit diye sisirip cocuklari devamli abone ediyorlar. Hem doktor, hem eczaci, hem ilac firmasi kazaniyor. Benimkisi "Don Kisot" luk. Ama bir gun bir bakacaksiniz, simdi bu ilaclari kullananlar, "- Biz de hic kullanmadik-" demeye baslayacaklar. Limonlu bali verebilirsiniz. Icirmekte zorluk cekerseniz; limonata seklinde 3-5 yudum vererek halledin. ColdMix bulamiyorsaniz; gogusune "findik kadar" Vicks surebilirsiniz. Ben Amerika'da, Arizona'dayim.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Haz 2012 Saat 00:32
|
 |
HaNCeR
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Haz 2012 Saat 01:04 |
hocam hani diyosunuzya ateşsiz başlayan grip uzun sürer bu ateş kaç derece olmalıki kızımınki 37.3 ve o civardaydı yani sürekli ölçmedim birkere bunu gördüm ilk gün bidaha çıkmadı. şimdi bu grip ateşli başlamışmı oldu yoksa bu düşük bi derecemi mikroplar için. Hocam size çok güveniyorum o yüzden korktuğum şey bir gün acil bi durum olurda size ulaşamamış olmam o yüzden keşke yakınımızda olsa idiniz ama malesef.. buarada dediklerinizi uygulucam ama yarın elimde şuan bal yok viks te. birde kızım iki gündür top top kaka yapmaya başladı sanırım aç kalmış bu durum canımı sıktı..
|
Anne Ben Anne Oldum...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Haz 2012 Saat 04:06 |
Bunlara fazla kafayi takmayin.Atesli Grip dediklerimiz; 4-5 gun yuksek ve inatci atesler. Boyle, 37.3 gibi derceleri atesten saymiyoruz. Tabii tek etkili olan bu degil. Havalarin isinmasi ile, Gribin her turlusu hafif gecmeye baslar. Acil durum; siz bir hata yapmazsaniz , zaten olusmaz. O acillik durumlara hep verilen oksuruk ve nezle ilaclari sebep oluyor. 30 seneyi geckin muayene hekimligimde; solunum yolu enfeksiyonundan tek bir hastam hastaneye yatmadi.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Haz 2012 Saat 04:07
|
 |
HaNCeR
Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Haz 2012 Saat 13:40 |
hocam tekrardan uykuda gelen öksürük var uyuyamıyo birde hafiften ateş oldu dün gece genel durumu iyi ama uyuduğu sıra öksürük geliyo ağlayarak uyanıyo düzenli uyayamadığı için sürekli uykusu var. serum fizyolojik cold mix devam ediyo eşim inatla bal verdirmiyo limonu sulandırıp vermeye çalışıyorum bir yaşından önce bal verilmezmiş. kaka sayısı arttı bayagıdır cıvık yapmıyo hocam bu normalmi
|
Anne Ben Anne Oldum...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 16 Haz 2012 Saat 18:57 |
Kapiyi-pencereyi acin, hatta Klima veya Vantilator kullanin. Goreceksiniz serin havada, oksuruk "sip" diye kesilecek. Bal aleyhindeki palavralara inanmayin, ilgili mailleri ve makalelerimi okuyun. Kaka sayisi ve miktari yediklerine baglidir. Civik veya 'su gibi' olursa ishal denir.
|
 |
HaNCeR
Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Haz 2012 Saat 00:22 |
hocam ek gıdaya geçinçe cıvık olmaması normalmi yani hani altın sarısı ve cıvık olur diye hatırlıyorum ben maillerden. hocam idrar azaldı önceden birkaç saatte bez çok şişerdi şimdi bi kere işemiş gibi okadar az oluyo terleyebilen bi bebek babasından gelme bi durum ondanmı idrar az bol bol su teklif ediyorum az alıyo emdiği için. hani siz hep dersiniz ya çıkana bakın o herşeyi belli eder biranda bukadar değişiklik kafama takıldı hepsi ek gıda ve sıcaklardanmı kaynaklı
|
Anne Ben Anne Oldum...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 18 Haz 2012 Saat 04:18 |
Bizim kaka renklerini konustugumuz durum hep: ANNE SUTU ALANLAR ICIN. Ek gidaya gecince, renk yediklerine gore degisir. Yaz gelince, asiri terden dolayi idrar sayisi azalabiliyor, arada bir su teklif edin.
|
 |