Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
taha
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 61
|
Konu: bademcik Gönderim Zamanı: 03 Haz 2012 Saat 10:18 |
hocam oğlum16,5 aylık 2 gündür 38 ateş var bademcik sorunu bundan 15 gün öncede yine olmuştu ben ilaç konusunda inatlaştım fakat ateş gece 40 olunca doktora gittik ve antibiyotik bu sefer ateşi o kadar yok doktora gittiğimizde tahlil falan yapmadan ilaç verip yolluyorlar hocam ne yapayım ben bademxikten çok korkuyorum benim kardeşim azdaha kalp romatizmasından ölüyordu ağzı fazla kokmuyor dilide hafif paslı peki hocam çocuğumuzun bademciği şişmesin diye ne yapmalıyız bunun bir önlemi yokmu çocuk heder oluyor v
|
bilgi gerçek hazinedir
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118999
|
Gönderim Zamanı: 03 Haz 2012 Saat 18:59 |
Bu yasta "Kalp Romatizmasina " yol acan enfeksiyonlar olmaz. Hele bir 4 yasini gecsin , ondan sonra. Eger cok suphede kalirsaniz, Kalp romatizmasi yapan Streptokok'u tesbit icin "StrepA" testi yaptirabilirsiniz. Bogaz kulturu gibi alinir ve 15 dak icinde sonuc verir. Bunun haricindekileri de tedavi etmeye mecbur degilsiniz. Birakin gecirsin, bagisiklik kazansin, bir daha hayat boyu o mikropla hasta olmaz. Her ateslendiginde antibiyotik verilenlerde bu sebeple "Bagisiklik sistemi" gelisemez, devamli ayni bakterilerle hasta olurlar, ve ondan sonra bagisikligini gelistirsin diye sacma sapan ilaclar verirler.Bademcikler lenf bezleri olduklarindan, enfeksiyon esnasinda vazifeleri icabi buyurler. Bademcikler hastalik ureten organlar degildir. Onlar sizin evinizin onundeki "Bekci kopekleriniz". Cok havliyorlar diye onlari (aldirmayin)oldurmeyin ..
|
 |
taha
Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Haz 2012 Saat 12:45 |
hocam daha ilaç filan vermedim ama bademciklerine baksınlar diye sağlık ocağına götürdüm bana bademciklerini gösterdi bembeyez noktacıklar vardı 1 hafta antibiyotk kullan dedi fakat ateşi düşmeye başladı ben bademciklerini elliyorum hiç öyle erik büyüklüğünde değiller misketten az daha iriler ağzı biraz pis kokuyor pas yok her yediğini değil ama özellikle sabah yediklerini çıkartıyor çok bağırırsadfa çıkartıyor şimdi ne yapayım hiç gönlüm yok antibiyotiği kullanayımmı kullanmayayım mı
|
bilgi gerçek hazinedir
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118999
|
Gönderim Zamanı: 04 Haz 2012 Saat 18:14 |
Bademcikleri sathi; ay sathindaki gibi "krater" manzarasindadir. Bazen bu cukurcuklarin icinde "fibrin tikaclari" dedigimiz beyaz renkli olusumlar olur. Bunlar zararli degildirler, "ekmek kabugu" gibi sert gidalarin yenilmesi ile dokulurler. Dokulmeselerde, bir zararlari yoktur. Bunu bal gibi bildikleri halde size bu " gosteriyi" yapmalari tamamen sahtekarliktir. Atesi olmayan bir cocukta bademcik iri olsa ne olacak, olmasa ne olacak. Antibiyotik de gerekmez. Yazilarimi "acele etmeden" cok sakin kafa ile okursaniz, butun mekanizmayi cozersiniz. Yoksa daha cok kazik yersiniz.
|
 |
taha
Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Haz 2012 Saat 18:52 |
Allah razı olsun hocam tamam anladım hocam aslında yazılanlardan anlıyoruz ne demek istediğinizi ama gene danışmadan içimiz rahat etmiyor iyiki varsınız hocam aslında bende farkettim hocam çünkü gösterirken spatulasınada bulaştı o beyazlıklardan niye diye içim içimi yiyiyordu sağolun aydınlattığınız için tekrar tekrar teşekkürler
|
bilgi gerçek hazinedir
|
 |