| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
sese
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 57
|
Konu: viral bronşit? Gönderim Zamanı: 13 Haz 2012 Saat 19:31 |
Kadir Bey merhaba, 4 yaşındaki oğlumda 2 aydır geçmeyen öksürük var,bazen geçer gibi oluyor ama tekrar başlıyor.Gıcık tarzında bir öksürük ama bazen derinden ve metalik bir ses çıkararak öksürüyor.Bu süre zarfında yalnız burun açıcı,bal-limon ve coldmix kullandık.Geçmeyince bugün doktora götürdük.Ciğerlerini dinledi,sağ taraftan ıslık sesi geldiğini söyleyip tahlil istedi.Tahlil sonucuna göre viral bronşit teşhisi koydu.Ventolin ve zaditen yazdı,size sormadan almadık. Tahlilde anormal değerler şunlar
monosit% 9,9 ref 1-6 eozinofil % 8,4 1-5 lym 4,24 1,5-3,5 monosit sayısı 0,93 0,2-0,8 eozinofil sayısı 0,79 0,0-0,4
Doktor alerjik yapılı olduğunu söyledi.Sizce gerçekten bronşit midir.Ne yapmamızı önerirsiniz?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119693
|
Gönderim Zamanı: 13 Haz 2012 Saat 20:15 |
|
Bronsit baska sey, Viral bronsiolit baska sey. Eger, "Viral Bronsiolit" ise, Ventolin ve Zaditen zararlidir. Daha kotu yapar. WBC degeri nasil? Dusuk ise, viral enfeksiyon var demektir, diger kan degerleri de buna baglidir. Siz yaptiklariniza devam edin. Yanliz, siz bunlari yaptiniz diye Grip 3-5 gunde gececek degil. En az 2-3 hafta surer. 4 yasinda ne allerjisi imis?? Bunlara kalsa herkes Allerjik...
|
 |
sese
Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Haz 2012 Saat 20:21 |
WBC değeri 9,44 ref.5,5-15,5 Reçeteye viral bronşit yazmış,alerjik bir çocuk dedi.Ballı limon tedavisini bir aydan fazla uyguluyoruz,bu kadar uzun sürer mi hocam?Bir de ıslık sesi duyması ne anlama geliyor,doktora göre bronşlarda daralma varmış.Sizin tavsiyenize göre hareket edeceğiz .
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 14 Haz 2012 Saat 05:41 |
|
Bronslarda daralma(eger varsa) Astim veya Bronsit belirtisidir. Burada bronslarin Allerjik tepkisi ile bronslarda daralma olur. Cocuk rahat nefes alir, nefes verme sikintilidir, uzundur ve siz bile disardan (aletsiz) islik sesini duyabilirsiniz.WBC'nin dusuk olmasi, daha ziyade Grip lehine. Ama emin olmak icin , bir kulaginizi cocugun gogusune yaslayip hakikaten "islik sesi" varmi bir bakalim. Ben zannetmiyorum, bu yasta son derecede nadirdir. Ayricada 'mevsimi' gecti. Sonucu konusalim.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Haz 2012 Saat 05:41
|
 |
sese
Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 Haz 2012 Saat 18:48 |
Kadir Bey merhaba
Dediğiniz gibi göğsünü dinledik biz ıslık sesi duyamadık.Yalnız geçen gün oğlum balon şişirirken sırtına kulağımı dayayıp dinledim gacır gucur sesler geliyordu,ıslık sesi gibi değil de gıcırtı gibi seslerdi.Bir de bazı sabahlar burnunda su gibi akıntı oluyor ve son günlerde özellikle sabahları öksürüyor.Ballı limona devam ediyoruz,hiç ilaç vermedik.Yorumlarınızı bekliyoruz hocam.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 23 Haz 2012 Saat 23:39 |
|
Cocugunuzda; basit bir Grip'ten baska bir sey yok. Ilac vermeyin, sadece benim dediklerimi yapin. Artik gunumuzun modasi haline geldi, butun Grip vak'alarina; Bronsit, Viral Bronsit gibi sacma sapan tanilar konuluyor.
|
 |
sese
Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Haz 2012 Saat 00:07 |
Çok teşekkür ederiz Kadir Bey peki denize sokabilir miyiz ?İki kez soktuk yanlış mı yaptık?Bir de tabii dondurma meselesi var ..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 24 Haz 2012 Saat 04:35 |
Bilakis, atin denize, aninda iyilestigini goreceksiniz. Yanliz dikkat edin, yorulmasin, dudaklari morarincaya kadar denizde kalmasin. Yani, "isin cilkini cikarmayin"... Dondurmayi cok anlattim. Bogaz enfeksiyonu yapan bakteriler, soguga dayaniksizdirlar. Bunu bizim eskiler, dondurmayi cocuga almamak icin, masraf cikmasin diye uydurmuslardir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Haz 2012 Saat 04:36
|
 |