Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Öksürük Bulaşıcımıdır?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumÖksürük Bulaşıcımıdır?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Konu: Öksürük Bulaşıcımıdır?
    Gönderim Zamanı: 19 Haz 2012 Saat 20:31
Sayın Hocam Bebeğim 7 ayının içinde 8 aylık olduğunda işe başlıyacağım. Şimdi bakıcıya alıştırıyorum.Bakıcımızı tanıyorum 2 gündür gelip gidiyor evimize.Hocam bakıcımızda alerjik olduğunu söylediği öksürük mevcut öksürdüğü zaman eliyle ağzını kapatıyor dikkat ediyorum hemen gidip yıkamıyor tabi bebeklede temas ediyor.Hocam bebeğim mikrop kaparmı? Hapşurduğu zamanda eliyle ağzını kapatıyor açıkcası huylandım ne yapmam gerek bu durumlarda .Ben kendim hapşurduğumda hemen elimi yıkarım dedim lafın arasında ama buna kendisi dikkat edecek mi? bilmiyorum.Gerekirse açık açıkta diyeceğim kırmadan ama 53 yaşında bir bayan benim bebeğim 4. baktığı bebek olacak 3 tanede kendi çocuğunu büyütmüş nasıl davrabması gerektiğini bilmeli  açıkcası endişeliyim.Önerinizi önemle bekliyorum.Sevgi ve saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haz 2012 Saat 00:34
Grip geciriyor. Allerjik durumda; once burun akintisi, hapsirma, solunum yollarinda daralma olur, bunlarin yaninda "oksuruk" olabilir. Tek basina oksuruk; VIRALDIR. Bu hastalik, elden, temas ile  degil, solunum yolu ile, suratina karsi oksururse bulasir.  
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haz 2012 Saat 07:52
Hocam grip değil bakıcımız.KEndisinin uzun zamandır geçmeyen alerjik öksürüğünün olduğunu söyledi.Hatta benim arkadaşımın kızına 5 yıl baktı aynı durum ona bakarkende varmış.O zaman doktora götürmüş arkadaşım bakıcı bayanı.Doktor bebeğe geçmez alerjik öksürük demiş.Tamam buraya kadarını anladım ama hocam ilk geldiği gün bebeğe kahvaltısını yedirirken öksürdü hemen elini ağzına kapattı kafasını yana çevirdi az uzuklaşarak.Gidip elini yıkamadı bebeğin yemeğini yedirmeye devam etti.Ben izliyorum tabi sonra mama bitince bebeğin ağzı silme bezini tutup bebeğin ağız çevresini temizledi.Bende böyle yapmayın diyemedim gün içersinde inceliyorum mesala hapşuruyor gidip elini yıkamıyor ben çok titiz bir anneyim kendisinde bunun farkında bunları açık açık desem dahi ben 3 hafta sonra işe  çok başlıyacıyacam ben yokken yine dikkat etmez.Hocam çok çaresizim artık üzüntüden mide kanaması geçireceğim.Ne yapayım bebeğim enfeksiyon kaparsa diye korkuyorum. 7 aydır kendim baktım hiç hasta olmadı bugün 3.günümüz bebeği takip ediyorum durumu iyi.Yalvarırım hocam ben ne yapayım ne olur bana akıl verin hiç iyi değilim.Sevgiyle kalın.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haz 2012 Saat 20:38
Elinden gecmez. Mikrobu "solunum yolu" ile almasi gerekir. Bakiciya bir PPD testi yaptirirsaniz iyi olur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.