Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İç Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - böbrek genişlemesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumböbrek genişlemesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
inci06 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 74
Mesajın Direkt Linki Konu: böbrek genişlemesi
    Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2012 Saat 17:03

Merhaba Hocam benim 3 aylık bir oğlum var, hamileliğimde böbrek genişlemesi tespit edilmişti, bende bunun üzerine doğumdan sonra 2. ayında USG çektirdim, çıkan sonuçta: Sağ ve sol böbrek büyüklüğü, kontürleri ve lokalizasyonları normaldir, parankim ekoları ve sinüs yankıları doğaldır. Taş, kitle lezyonuna rastlanmamıştır. Sağ böbrek pelvis ön arka çapı 6mm, sol böbrek ön arka çapı 5mm dir. Sağ böbrekte kalikisyel yapılarda GR. 1 pelvikaliektazi izlendi. Sayın hocam bu sonuca göre bizim nasıl davranmamız gerekmektedir. Ben çok tedirgin oldum çocuk nefrolojisinin takibine gerek varmıdır?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117879
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2012 Saat 18:01
Daha evvel yazsa idiniz, size o USG yi bile çektirmezdim. Gene gelesiniz diye her hamileye o saçma lafı söylüyorlar. Bunca senedir, daha 1 tane bile bu metodla tesbit edilmiş ve doğumdan sonra ameliyat olmuş kimse duymadım. Geçmiş olsun.
Yukarı Dön
inci06 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2012 Saat 19:06
    Peki hocam oğluma yapılan ultrasyon sonucundaki:

Sağ böbrek pelvis ön arka çapı 6mm, sol böbrek ön arka çapı 5mm dir. Sağ böbrekte kalikisyel yapılarda GR. 1 pelvikaliektazi izlendi. değerlendirmesi önemsizmidir. Tekrardan ultrasyon yapılmasına gerek yokmu diyorsunuz? Kendiliğinden geçecek bir durummu bu? Çocuk doktorumuz nefroloji uzmanına takip ettirin diye bir yorum yaptığı için soruyorum. İlginiz için tekrardan teşekkürler.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2012 Saat 00:24
Böbrekler, çok farklılıklar gösterebilen organlardır. Bu konu ile ilgili eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
inci06 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2012 Saat 12:56
Kendiliğinden normale dönecek bir durum diye okudum, özellikle erkek bebeklerde sık gözüküyor dediler´ben oğlumu sünnette ettirdim böbreklerdeki genişlemenin normele dönmesinde etkisi olurmu sünnetin hocam. USG. de görülen bu genişleme minimal düzeydemi gözüküyor sıradan bir durummu bu.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2012 Saat 20:16
Sünnet ile hiçbir alakası yok. US da söylenenlerin hepsini unutun.
Yukarı Dön
inci06 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2012 Saat 16:47
Hocam size bu konunun dışında bir soru daha sormak istiyorum müsade ederseniz. Rota aşısını bugün yaptırdım oğluma forumda sizin yazdığınız gibi karma aşıdan 30 gün sonra 3. ayda olmuş oldu yani. Fakat internette rota aşılarıyla ilgili bilgi edinirken piyasadaki 2 farklı aşıdan biri olan ROTARİX markalı aşının içeriğinde domuz geni olduğu yazılıydı. Bu yazılanlar ROTATEG firmasının başlatmış olduğu bir propogandamıdır,gerçeklik payı varmıdır, avrupadaki gazetelerde de bunu doğrular yazılara yer vermişler siz yurt dışında olduğunuz için bu konuyla ilgili mutlaka bilginiz vardır bizleri aydınlatırsanız sevinirim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2012 Saat 17:40
Bu eski konuları niye ısıtıp-ısıtıp önümüze getiriliyor, hayret. Rotarix aşısında ne Domuz geni, nede plasmidi bulunmamaktadır. Dünya Sağlık teşkilatı bile bu yönde yazı yazdı, bizim muhteremler hala bu saçmalığı geveleyip duruyorlar. Ayrıca; Rotarix'de insandan izole edilmiş Rotavirüs, Rota Teq aşısında ise, inekten izole edilmiş Rotavirüs kullanılmış olup, Dünya Sağlık örgütü her iki aşıyıda sağlıklı ve etkili bulmuştur.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.