Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - genel muayene(öksürük ve gelişim)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgenel muayene(öksürük ve gelişim)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
lagrima Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 624
Mesajın Direkt Linki Konu: genel muayene(öksürük ve gelişim)
    Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2012 Saat 21:38
merhaba 5 ay 20 günlük bi oğlum var. bugün doktora götürdüm iki aydır geçmeyen bi öksürüğü vardı 10 15 kez öksürüyordu ama ciğerden değil kuru kuru sanki boğazına birşey var gibiydi. neyse doktor baş çevresini falan ölçtü genel bi muayene yaptı. boyu yaşıtlarından uzun yok baş çevresi ayındakilere göre 1 cm küçük emar cekelim beyindemi bişi var. çiğerden değil ama ciğer filmi çekelim. kilo az almış kanına idrarına bakalım mikrop enfeksiyon mu var. ağlayınca tek gözü çok kızarıyordu göz pınarı kapalıdır 1 yasında ameliyat olsun. kan ilacı başlayalım vs vs fakat bunların hepsini daha çocuga dokunmadan söyledi. bu testlerin hiçbirini usg leri falan çektirmedim. yarın doğru düzgün bi doktora götürcem içime kurt düşürdü. böyle birşey olabilir mi?doktor bey? yani beyninde falan.? kilo çok almamasına birşey diyemem çünkü çok hareketli.bu ayında ama sürünerek geri geri gidiyor kendi bir yerden durarak ayakta durabiliyor.gözleri fıldır fıldır. ve uykuda yok gün içinde toplasanız 1 saat anca uyuyor. doğru düzgün içmiyor sütü ek gıdaları püskürtüyor. bu şekilde az kilo alması normal. sizce yaptırmalımıyım bu testleri usg leri? çok teşekkürler
7 kilo 300 gr
42 cm baş çevresi
68 cm boyu
5 ay 20 günlük
Rabbim sana emanet!!
Yukarı Dön
lagrima Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2012 Saat 21:40
normalleri nedir? gerçekten çok mu vahm :(
Rabbim sana emanet!!
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119920
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2012 Saat 00:32
Boy ve kilosu normal. Baş çevresi normal alt sınırda, hiçbir şey yaptırmanıza gerek yok. Bir ay sonraki baş çevresi ile mukayese ettikten sonra konuşuruz.
Kilosu ayına uygun. Ne eksik, ne fazla. Ayrıca doğum kilosu kaçtı? Doğumdaki ölçülerinide bir yazın. O doktorun dediği hiçbir şeyi yapmayın. Bol serum fiz. damlatın. Gece öksürüğü artarsa, yastığına 2 damla ColdMix damlatın.
Yukarı Dön
lagrima Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2012 Saat 20:33
3180 gr doğdu. gece öksürmüyor sadece gündüz.. bugün içime kurt düştü doçente götürdüm. 
yarında nörolojiye götüreceğiz emar cekilebilir. beyninde ur kist olabilirmiş. bu teşhiside kafası 1cm küçük oldugu için koydu. dedim ki çocugumda anormal bir durum yok. ne bayılması var ne başka birşey. dediği ama kafası küçük ayına göre. birde doçent. öksürüğünede gelince ciğer filmi çekildi temiz ama bronşiolitmidir nedirişte olabilir antibiyotik verelim kullan dedi. ama temiz demediniz mi dedim olsun sen kullan dedi. hırıltısı falanda yok.
ben anlgılayamıyorum ne yapacağım şimdi. çok kötüyüm hangi doktora kime güveneceğimi şaşırdım. elim kolum bağlı kaldım öylece. 
Rabbim sana emanet!!
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2012 Saat 09:41
Beyninde ur olupta kafası küçük olan hiç görmedim. Ur, "kafa içi basıncını" arttırdığı için , büyüklük sebebi olur da, küçüklük sebebi olamaz. O doktor bu hususta en ufak bir bilgiye sahip olsa idi, önce bir "göz dibi muayenesi" yapardı.  
Öksürük için benim dediklerimi ( Serum fiz. ColdMix ve limonata gibi hazırlanmış limonlu bal) yapın, yoksa verdikleri ilaçlarla çocuğunuz daha beter hasta olacak.
Yukarı Dön
lagrima Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2012 Saat 19:22
tamam çok teşekkür ederim doktor bey. bilmiyorum nasıl bir doktordu nasıl doçent olmuştu. 
dediklerinizi uygulayacagım.
bu arada nöroloğada götürdüm hiç bir şeyi yok bu çocugun o neden böyle demiş anlamadım dedi.
teşekkürlerr
Rabbim sana emanet!!
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2012 Saat 10:01
Kenan Evren tarafından icat edilen usullerle olunan Doçentlik bu kadar olsa gerek.
Yukarı Dön
lagrima Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2012 Saat 10:07
sanırım evet. canımızı canlarımızı emanet ettiğimiz insanlar birde. yazık halimize..
Rabbim sana emanet!!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.