Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ishal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumishal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nurcan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2404
Mesajın Direkt Linki Konu: ishal
    Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2012 Saat 23:56
hocam merhabalar
kızım 20 aylık 2 gundur ishal doktora götürmemiştim fakat bugün gececegine iyice sulu sekilde yapınca götürdüm gunde 7 8 i buluyordu yemek yıyordu hemen arkasından 5 dk gecınce yapıyordu gaz cıkararak ama ates ve kusma olmadı doktor tahlil yaptı Adeno Pozitif çıktı lomotil debridat vede bactrim adlı 3 ilac yazdı 1 kere kullandım daha sizce kullanmalıyım ? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118442
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2012 Saat 06:12
SAKIN ama sakin o ilaclarin hicbirini vermeyin. Adeno pozitif ve hala Bactrim yazmasi zaten ne mal bir doktor oldugunu gosteriyor. Hele Lomotil, hele bu yas icin, son derecede tehlikeli bir ilactir. Hepsi cope.
Yukarı Dön
nurcan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2012 Saat 10:21
Hocam ne yapıcam hiç ilac kullanmayıp muz seftalı patates püresi öyle seylerlemi gecirmeyi deniyim bol sıvı vererek zaten kusması yok sıvı kaybına ugrarmı extra dan bi tedavi gereklimidir ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2012 Saat 18:52
Hicbir tedavi gerekli degildir. Zaten kusma olmadan tek basina ishal ile bir "su kaybi" olmasi cok zordur. Ancak; Kolera filan olacak, oda 40 seneden beri gorulmuyor.
Yukarı Dön
nurcan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2012 Saat 14:31
Hocam peki bu aşşağı yukarı kaç gün sürer bugün 4.günü tedirgin oluyorum etrafımdaki herkes baskı yapıyor doktora götürsene serum verirler iyileşir gibilerinden ben cocuguma serum verdirmek bir yana ilaç bile vermedim bugüne kadar dogru düzgün.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2012 Saat 17:54
Daha evvel kazik yiyenler bu sekilde kendilerini belli ederler. Serum, ishali tedavi etmez, eger olusmussa, 'su kaybini' duzeltir. Ama son zamanlarda o kadar cok hastane acildi ve artik yeterli hasta ( bazilari musteri der) bulamiyorlarki, onune geleni yatiriyorlar.
Merak etmeyin, mikroplarin tamami vucuttan atilana kadar ishal devam eder. Ishali mikroplar degil, bu mikroplari vucuttan atmaya calisan vucut yapar.Ama bunu idrak edebilecek 'doktor' nerde ki, halk idrak ede??
Yukarı Dön
nurcan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2012 Saat 10:53
Hocam 6 gün oldu hala düzelme yok çocuk da bıktı artık altınının değiştirilmesinden kaçıyor artık ben altını değiştireceğim zaman ortalama kaç gün sürer bu virüsü atması ? günde 6 kere sulu olarak yapıyor genelde 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2012 Saat 19:23
1 hafta kadar surer. Merak etmeyin, su kaybi filan olmayacak. Poposuna 'Desitin'  gibi koyu kremlerden kullanin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.