Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Grip ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGrip ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilge_nehir Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 87
Mesajın Direkt Linki Konu: Grip ateş
    Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2012 Saat 17:24
Hocam kızım ilköğretime başladı 69 aylık,  geçen hafta sonu da kalabalık doğum günü vardı, sanırım oradan kaptık bir şeyler. Ben de hastayım o da. Şimdi gece gündüz düşmeyen bir ateş en az 38.2 en çok 38.8 i gördük. 38.6 olunca ve çok halsiz sayıklar halde olunca iburamin cold verdim kendine geldi öğleni iyi atlattık, şimdi yine ateş 38.8 

Eski dr.umuz bize uzak ve yakındaki hangi dr.a gitsek antibiyotiği veriyorlar ve size danışıyoruz. Kullanmayınca tekrar bir halde dr.a gidince, kızıyorlar antibiyotiğe başlamadığınızdan oldu diye. Ben sezona antibiyotikle başlamak istemiyorum. Boğazı kızarık, az önce de su içerken boğazımı acıttı dedi sesi de  zor duyuluyor değişmiş. Geceleri öksürük var, bal-limon, okyanus suyu, kullanıyorum geçiyor. Bu üçüncü günümüz, ne öneriyorsunuz? Doktora gitsek kesin antibiyotiği verecekler, kullanmalı mı? Bir de okuldan çok uzak kalsın istemiyorum, daha ilk haftalar bugün yollamadım. 

Sevgiler...

Düzenleyen bilge_nehir - 26 Eyl 2012 Saat 17:27
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119003
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2012 Saat 19:34
Bogazini gormeden bir sey soyleyemem. Veya;  bir kan sayimi yaptirabilirsaniz; WBC (Lokosit) degerine bakariz, yuksek cikarsa antibiyotik verilir. Sonu '-cold' ile biten ilaclari kullanmayin.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2012 Saat 17:37
Hocam doktora götüremedik ya bu gece götürebileceğiz ya da yarın. Ateşi düştü ancak boğaz ağrısı, ses bozukluğu devam ediyor,  iştahsız bir de hala. Ama biraz daha iyi gibi sanki düne oranla. Arada takılıyor gibi öksürüğü var, gece de öksürüğü balgam atana hafif kusana kadar devam etmişti. Yalnız su içerken hala acıyor diyor.   İyiye mi gidiyoruz mutlak doktora yarın götürelim mi? Ben de çok kötüyüm onu götüremedim ama aklımda kaldı bir yandan. Sağ gözünde de kızarıklık var geçemedi bir türlü bu son bir kaç ateşli hastalığında da aynısı olmuştu bir sorun yoktur umarım. DÜn geceden beri ateşsiz halimiz neye işarettir?

İlginize sonsuz teşekkürler. Saygı ve sevgiyle...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2012 Saat 18:04
Atesi dustugu halde arazlari devam ediyor ise, en azindan antibiyotik gerektirecek bir hastaligi yok demektir. Grip gibi tedavi edin. Istirahat sart.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2012 Saat 23:40
Hocam akşam doktora gitti biraz sol tarafta hırıltı var demiş bir tanesi anlayamadım diğerleri evde vardı diye almadığım ilaçları bricanyl sudafed antibiyotiği aldırmadım henüz siz uygun görmezseniz almayacağım. Öksürüğü çok arttı. Bal limon okyanus suyu viks ne varsa denedik biraz kusunca balgam çıkarınca rahatlıyor ama şu an yine çok sık öksürüyor uyuyamıyor kafasını koyduğu gibi öksürük krizi. Ayakta daha az ama ayaktayken de çok arttı. 

Emeklerinize sonsuz teşekkürler alalım mı yarın antibiyotiğini?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2012 Saat 06:08
O ilaclarin hicbirine ihtiyaciniz yok. Bu tip Gripal enfeksiyonlar en az 2 hafta surerler. Hele havalar soguyunca daha da uzun surecekler.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2012 Saat 17:48
Hocam sizi çok yoruyoruz mazur görün ama şu an  limon bal burun açmak cold mix bitti viks göğsüne vs. önerileriniz dışında bir öneriniz var mı? O kadar sık öksürüyor ki çok rahatsızım :( Kızımda hep bu derece öksürük nöbetleri olurdu, günlerce nefes alamaz şekilde öksürürdü alerjik astım diyen de oldu vs vs. En son kan alerji testinde alerji  çıkmadı ve doktorumuz başka bir ildeydik midesi için reflü tarzı ilaçlar verdi ve hızlı bir şekilde öksürüğü kesildi. Şimdi gripten sonra tetiklenmiş olabilir mi? Bir şey kullanmayalım mı ama 3 gün okula gitmedi önceki seneler gibi aylarca nefes alamaz şekilde öksürürse işimiz çok zor :( Sol tarafta hırıltı var demişti doktor dinlediğinde ciğerlerine inmesinden korkum :(

Teşekkürler sevgi ve saygıyla...

Düzenleyen bilge_nehir - 28 Eyl 2012 Saat 17:53
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2012 Saat 18:13
Farkli bir durum gorurseniz, bir kan sayimi yaptirin, sonuclarina gore konusuruz. Ama ne yaparsaniz yapin, sakin Oksuruk kesici ve Nezle ilaclarini kullanmayin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.