Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 7 gündür ateş öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum7 gündür ateş öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
firstmoon Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Konu: 7 gündür ateş öksürük
    Gönderim Zamanı: 05 Kas 2012 Saat 11:32
Kadir Bey,

Kızım 33 aylık. 98 cm, 16,5 kilo. Geçen yıldan hırıltılı solunum, 2 ay geçmeyen öksürük (ateş yok) şikayetimiz var. antibiyotik kullandı, inhaler ile ventolin aldı, singulair ishal yapınca kestik. Geçen yıl, bu durum 3 kere tekrarladı.

Bu yılki manzara :
23-25 ekim : burun akıntısı, hapşırma (3 gün peditus verdim)
26 -28 ekim : burun akıntısı, balgamlı öksürük (serum fizy, bal limon, cold mix), ses kısık
28 ekim gece : 38,9 ateş (1 kere calpol yetti)
29 ekim : boğaz kontrolü için doktora gittik. WBC 11. Fluibron balgam söktürücü verdi.
31 ekim: açılmayacak şekilde gözde çapak (tobrased, kızım ancak 2*1 yaptırıyor)
29 ekim - 4 kasım (7 gündür) : Akşam 19:00dan sonra 38,5'a çıkan ateş, kendi kendine düşüyor. Öksürük de iyileşme yok.
3 kasım doktor kontrolü : "Ciğerlerde problem yok,aşağı inmemiş ". 7 gün ateş normal değil. 2 gün 2 saat aralıkla ateşi not alın, antibiyotiğe başlamak gerekecek, 5 kasımda gelin.
Öksürükle ilgili dr. yorumu : Balgam söktürücü, balgamı söktürmesine yardımcı olmuyor olabilir, balgamı sökemezse bronşit olur.antibiyotiğe başlamak gerekecek

Doktor Bey, değerlendirmenizi rica ediyorum.

Teşekkür ediyorum
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120599
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2012 Saat 21:06
1-Hep ayni hikaye, hep ayni sacmaliklar. Gunumuzde; her oksurene Astim tedavileri verilmesi moda halini aldi. Ilk basta verdiginiz Peditus, oksurugu keserek hastaligin uzamasina sebep olur.
2- WBC; nin 11 olamasi da hadisenin Grip oldugunu gosterir. Maalesef; Grip teshisinin doktora getirisi olmadigindan artik kimse Grip teshisi koymuyor.
3- Goz damlasi yaparken eger; Torkish usul, goz kapaklarini "caart" diye acarak damlatiyorsaniz, tabiiki damlatmaz. Gozlerini yummasini soyleyin, kapali gozun pinarlarina damlayi koyun, gozunu actiginda ilac iceri girer.
4- Flubrion, balgam sokturucu degil, balgam inceltici diye satilir. Ayricada bu grup ilaclarin (agizdan verildiginde) balgam inceltmede zerre kadar faydasi yoktur.
Siz sadece; Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanin. Eski mailleride okuyun.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2012 Saat 09:03
Doktor Bey teşekkür ediyorum.

38 - 38,5 arası ateşle geçirdiğimiz 8.gece. 18:00 gibi ateş çıkmaya başlıyor. Ateş düşürücü vermiyorum, atletle yatıyor, kendi kendine düşüyor.

Kaç güne kadar bu ateş normal sayılır? Ne zaman endişelenmeliyiz? Farklı bir hastalığın belirtisi olabilir mi?

Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2012 Saat 09:22
Ayrıca dün gece soğuk soğuk terledi, özellikle sırtından ve enseden, saç dipleri bayağı ıslaktı. Üzerinde bir atlet vardı, sinirle telaşla onu çıkarttı. Öyle uyudu. sonra sildim ve ince bir yelek geçirdim sırtına.
Çıplak mı kalmalı bilemedim. Daha önce olmamıştı bu. Confused
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2012 Saat 19:00
WBC dusuk oldugu icin, belliki bu bir viral hastalik, kendiliginden duzelecek. Takibi icin; genel durumuna bakin, genel durumu iyi oldugu surece, bir problem yok demektir. Giydirme hususu: nasil rahat ediyor/edecekse, o kadar giydirin veya ortun. Ates; vazifesini tamamladiktan sonra vucut ter salar, bu terin buharlasmasi ile de cilt sogur ve ates eski seviyesine duser.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2012 Saat 09:17
Kadir Bey merhaba,
8 geceden sonra ateşimiz artık çıkmıyor. Öksürüğümüzde 13. gün azalmıştı ki 14. gün tekrar belirdi. Boğulur gibi üst üste bir öksürük, iki kere kusturdu. Sesimiz çatallı. Burnu bir tıkalı bir açık, serum fizyolojiği çok zor! yaptırıyor artık, bıktı :( Dün kontrole gittik, ciğer temiz dedi, öksürünce azıcık hırlıyor dedi. önce antibiyotik dedi, ben sorgulayınca alerjik olabilir diye brycanil+assist verdi. Diğer yazılarınızda assistle ilgili okuduklarımı hatırladım. İki şuruba gerek var mı derken, geçen yılki gibi inhaler ile ventolin verelim dedi. 3 gün sabah öğle akşam bir fıs, 3 gün sabah akşam bir fıs dedi, hala geçmezse antibiyotik dedi.

Bu arada kızım bıktı 23 Ekimden beri hastalıktan, huysuz, burnunu, gözünü (tobrased) elletmiyor, sinirler laçka anlayacağınız.

Doktor Bey;
1. biz hala bal limon, cold fix, bol sıvı devam edelim diyoruz, ne dersiniz?
2. Inhaler+ventolin bana ventolin şuruptan daha masum geliyor, kana karışmadığı için sanırım. Bir-iki hafta kullanımda ve uzun dönem kullanımda inhaler kullanımını değerlendirir misiniz? Başlayalım mı?
3. Sizin değerlendirmeniz ne olur bu tabloya.

Çok teşekkür ediyorum size.

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2012 Saat 12:43
doktor bey , son bir saat içinde ( sabah 11:00-12:00) 3 kere öksürüp, kusmuş. telefonda duydum, sürekli köh köh öksürük halindeydi.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2012 Saat 02:08
1- Sakin o doktorun verdigi hicbir ilaci kullanmayin..
2- Bu yasta cocugunuz astimmiki, astim ilaclari veriyorsunuz? Hicbir ilac masum degildir.
3- Cocugunuz Gribin sonuna gelmis, bol sicak su buhari veya banyo cok iyi gelecektir. Tabii; Serum fiz. limonlu bal ve ColdMix'e devam...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.