Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - dokuntu ates halsizlik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdokuntu ates halsizlik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
minikada Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 43
Mesajın Direkt Linki Konu: dokuntu ates halsizlik
    Gönderim Zamanı: 18 Kas 2012 Saat 17:47
Kizimin bir gun istahsizligindan sonra dun gece ateslendi. Olcmeme izin vermedi. vucudu yaniyordu, basinda ates daha azdi. huysuzdu. dolven verdim- yarim kasik-daha rahat uyusun diye. sabah ates sadece eklem bolgelerindeydi. idrari koyu. ellerinde ve ayaklarinda igne ucu kadar kucuk kirmizi dokuntuler vardi. Hem idrar yollari enfeksiyonundan hem de 6. rahtasizliktan suphelendim. idrar tahlili yaptirdim, nitrit negatif, 6-7 lokosit. doktor kirmiziliklari onemsemedi, bakmadi bile. bogazina bakti cok kirmiziymis ve bogaz ve idrar yollari enfeksiyonu teshisini koyarak antibiyotik ve alerji ilaci verdi kizarikliklar icin. guvenemedim ve ilaclarin hicbirini almadim. eve gelince farkettim, kizarikliklar tum vucuduna yayilmis, koltuk altlari boyun ve kasik bolgesinde daha belirgin. hala yuzde birsey yok. internette kizil rahatsizligini okudum, bunun icin antibiyotik gerekiyormus, ama yuzden basladigi soyleniyor. su an dilinde pek belirgin birsey goremedim, cok da baktimiyor. vucuduna dokundurmuyor . be olabilir sizce, baska bir doktora gotureyim mi, ek tahlil gerekir mi, yoksa kendiliginden gececek bir rahatsizlik mi bu? 
Yukarı Dön
minikada Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2012 Saat 18:23
bu arada belirtmek istedim. kizim 34 aylik. bu hafta kreste sucicegi vakasi gorulmus. bizde kabarcik yok, sadece yakin aralikli kucuk noktalar. asi da olmustu. bogaz agrisindan sikayetci degil ama istahi az. oksuruk burun akintisi yok
Yukarı Dön
minikada Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2012 Saat 18:41
yine eklemek istedim: atesi yok artik. ama atlatti mi emin degilim, bu gece gozlemleyecegim yeniden. atesin kendiliginden dusmesi kizil olmadigini gosterir mi? kizarikliklar da dun geceki ates sonrasinda cikti, ama aradan uzun bir sure gecmeden. kizarikliklarda kabariklik yok, ama yayiliyor gibi. yuzde birsey yok.
Yukarı Dön
minikada Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2012 Saat 19:44
doktor bey: simdi farkettim, dilinde de kirmizi benekler var ufak ufak..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118567
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2012 Saat 20:38
Tarifiniz; hernekadar bu yas icin biraz erkense de, Kizil olma ihtimalini gosteriyor. Hemen bir ; StrepA testi yaptirin, 15 dakikada sonuc verir. Eger (+) cikarsa, 1 ampul; Deposilin6-3-3 kalcadan yaptirin, 24 saatte kesin duzelir. Ayrica bu igne sayesinde 1 aylik bir koruma saglarsiniz. Dilindeki manzaraya: Cilek dili denir, Kizil icin kuvvetli bir arazdir. Kizil dokuntuleri en fazla; kasiklarda, diz ve dirsek iclerinde, boyunda belirgindirler. Ayrica agizda cok pis bir koku vardir. Sonuclari bekliyorum.     

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Kas 2012 Saat 20:40
Yukarı Dön
minikada Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2012 Saat 00:26
cok tesekkurler Kadir bey. dokuntuler aynen dediginiz yerde. test sonuclarini bildirecegim size. eger pozitif cikarsa igne bir kere mi olacak? bir ay gectikten sonra yenilemek gerekir mi? bu sure zarfinda baska ilaca gerek olmaz degil mi?  bir yazinizda kizil-strepkosis tedavisinin 30 gun surmesi gerektigini okudum. bu agizdan alim durumlarinda mi gecerli? 

dokuntuler belirdikten sonra - yani simdi- hastaligin bulasiciligi devam eder mi? krese gitmesi uygun mu, degilse ne kadar sure evde kalmali?

atesi yok su anda ama -eger kizilsa diye soruyorum- ates dusurucu vermem (40 dereceyi buldugunda) bir komplikasyon yaratir mi?

tekrar cok tesekkurler!
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118567
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2012 Saat 01:17
Hayir, igneyi sadece 1 kere yaptiriyorsunuz, zaten cocuk ertesi gun tamamen duzeliyor. Ne dokuntu, ne ates, ne agiz kokusu... Hicbir sey kalmiyor. Ignenin ertesi gunu,  okula gidebilir.  Ates dusurucu her durumda verebilirsiniz, bir zarar vermez. Sadece vucudun bagisiklik sistemini sasirtirsiniz. Vucut, hastaligin gectigini zannederek, bagisiklik sistemini geri plana ceker, is uzar..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Kas 2012 Saat 01:19
Yukarı Dön
minikada Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2012 Saat 12:03
StrepA negatif cikti. ates yok. vucudu -kizarikliklarin oldugu yerler sicak. dizlerindeki kirmizi noktalar biraz buyumus kabarmis bu sabah- ama su toplar tarzda degil. simdi nasil bir yol izlememizi onerirsiniz doktor bey? antibiyotiklik bir durum mudur bu, yoksa kendi kendine gecer mi, bekleyelim mi?
cok tesekkurler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.