Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ishal,kusma yüksek ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumishal,kusma yüksek ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zaracı Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 17
Mesajın Direkt Linki Konu: ishal,kusma yüksek ateş
    Gönderim Zamanı: 21 Kas 2012 Saat 21:18
hocam merhaba,18 aylık oğlumun 10 gündür şiddetli yeşil renkte burnu akıyordu sonra öksürük başladı iyi gelir diye hamama götürdük ertesi gün şiddetli kusma,su gibi sarı ishal,yüksek ateş(39-40)başladı.acile götürdük kaka temiz WBC:13 çıktı.doktor cefaks verdi serum taktı bikaç saat sonra çıktık.ama ne verdiysek  çıkardı antibiyotiğide almadı 3 gündür öyle halsizki sürekli uyuyor.gözünü kırpacak hali yok bazen bayıldı sanıyorum.3 gündr kusuyor ishal su gibi günde 6-7 kere sadece anne stü alıyor onuda kusuyor napalım hocam cefaksı kullanalımmı?almazsa serumla verlim dedi doktor?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118336
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2012 Saat 02:02
Sakin antibiyotik vermeyin (zaten WBC degeri dusuk), ishali korkunc artar. Anne sutune devam.. Eger ishalden sonrada kusmalari oluyorsa, bu Rotavirus anlamina gelir, 1 hafta surecek demektir. Sakin ilac , hele antibiyotik asla vermeyin. Yok, ishalden sonra hic kusmasi olmadi ise, simdilerde iyilesmis olmasi gerekir. Hicbir ilaca veya antibiyotige ihtiyac yoktur.
      Bu tip ishallerin hicbirinde ANTIBIYOTIK kullanmayin..............Ancak Amipli veya Basilli Dizanterilerde ozel ilac kullanilir. Bu tip ishallerdede; Bol kaka yoktur. Ikintili, sancili bir devrenin arkasindan, guvercin pisligi kadar, az, sumuksu madde ihtiva eden kakalar vardir. Bazen kan da gorulebilir.
Yukarı Dön
zaracı Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2012 Saat 22:40
tekrar rahatsız ediyorum hocam sizin tavsiyelerinizle ishal tozunuda,antibiyotiğide kullanmadık.ishali ve kusması,ateşi 4 günde geçti topladı kendini derken geçen yıldan beri her gribin sonunda hırıltılı balgamlı öksürüğü olurdu 3 gündr yine başladı giderek artttı öksürüğü gece daha çok balgamlı öksürüyor.bugün götürdük ilerlemeden dr eve nebülizatör verdi günde 4 kez ventolin 2 kez pulmicort.4 ay kullanmak üzerede ONCEAİR adında toz verdi astıma çevirmemesi için ateşi yoksa antb.gerek yok dedi.eve geldik ateş başladı 39 oldu daha 10 gün önce ateşten mahvoldu şimdi yine başladı napalım hocam bu arada tavsiyelerinize hep uyduk antb.hiç vermedik.yaz tatilinde 7 aydı geçmediği için dr alerjik astım bu çocuk demişti inanmamıştım şimdi haklımıydı acaba diyorum??
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2012 Saat 02:25
Zaten bu doktorlarin bir tanesi; Grip teshis etse, sasarim...
Sakin verilen hicbir cihaz ve ilaci almayin, sadece benim Grip icin anlattiklarimi yapin. Ilaveten; bir kaba kaynar su koyup buhar banyosu yapin. Istirahat etmeside cok onemlidir.
Yukarı Dön
zaracı Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2012 Saat 09:56
hocam ateşini düşüremedik dün akşamdan beri hastanedeyiz nefes almakta zorlanıyor.serum bağlandı tekrar kan sayımı yapıldı:WBC:23  
NEU#17,57
LENFOSİTOZ.NÖTROFİLİ.DIFF LÖKOSİT YÜKSEK KANAL 
Yukarı Dön
zaracı Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2012 Saat 16:25
en göze batan sonuçları yazdım hocam isterseniz hepsini yazarım
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2012 Saat 18:40
WBC degeri yuksek gorunuyor. Antibiyotik gerekebilir. Kan sayiminin tamamini yazabilirmisiniz? Bu arada farkli bir durum olursa onuda yazin.
Yukarı Dön
zaracı Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2012 Saat 18:54
wbc:23
neu%:76,5
Lymph%:17,5
mon%:5,8
eos%:0,1
bas%:0,1
neu#:17,57
Lymph#:4,01
mon#:1,34
eos#:0,03
bas#:0,02
RBC:4,35
HGB:11,3
HCT:33,3
MCV:76,5
MCH:25,8
MCHC:33,8
RDW-CV:14,5
PLT:372
MPV:8,1
PCT:0,301
PDW:15,8
HOCAM HAVADAN SONRA NEFESİ AÇILIYOR KENDİNE GELİYOR ŞUAN ATEŞİ YOK İŞTAHI İYİ.BU NEDİR HOCAM BRONŞİTMİ ZATÜRREMİ?KONUŞAN DOKTOR BULAMIYORUZ BİR TÜRLÜ.BU ARADA DR AMOKLAVİN-BİD VERDİ BAŞLADIK BUGÜN.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.