Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebeğimin gelişimi sorunlu mu?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBebeğimin gelişimi sorunlu mu?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2790
Mesajın Direkt Linki Konu: Bebeğimin gelişimi sorunlu mu?
    Gönderim Zamanı: 27 Ara 2007 Saat 02:26

Merhaba Prof.Dr.Benal Büyükgebiz

Benim oğlum 17 aylık su an 9.600 kilo 80 cm. kilosu standartların cok altında. endişelenmeli miyim? Kanı cok dusuk old.için Dr. demir surubu verdi hergun içiriyorum. cok fazla yemek seçiyor. kahvaltı kulturu yok. -bu arada anne sutu almaya devam ediyor-sadece 1 yumurta beyazı biraz peynir 2-3 zeytin yiyor sulandırılmış pekmez serbetiyle. oğlenleri yogurt corbası veya tarhana veya sehriye corbası haftada iki kere 2-3 kofte ve ayran aksamları sutlu pirinc unu yada tahıllı mamalar ara ogunlerde meyve pureleri yiyor surekli olmamakla beraber gun asırı da pediasure mamasını veriyorum. aylardır bunların dışında hiçbir yeniliğe acık değil. butun sebzeleri, baklagilleri yemesi için farklı şekillerde denedim (ezerek, rondodan geçirerek, irmikle pişirerek, sevdiği çorbalara gizleyerek) ama nafile. 15 gun önce dr.giitik oksuruyordu. broşları kapalıydı antibiyotiğe karsı old.muz için maskeli sprey tedavi başlattı. şimdi daha iyi ama gün içinde özellikle sabahları 2-3 kere oksuruyor. geceleri üstunu actığı için de olabilir mi bilmiyorum. kısacası oğlumun bu yasam durumu sağlığını ve gelişimini kotu yonde etkiler mi? bunyesinin zayıflığı bu yüzden mi? Ne yapmalıyım?
Cok vaktinizi aldım şimdiden Teşekkürler.
Fatma Bektas
İstanbul-Tuzla
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2007 Saat 10:18
Merhaba...
1. Gündüz sattlerinde emzirmeyin. Emzirdiğiniz koşulda ek besinleri seçmesi ve isteksiz olması kaçınılmazdır.
2. Antibiyotiğe karşı olmak gibi bir durum gerçekçi değil. Çocukta bakteriyel bir eneksiyon varsa antbiyortik kullanılmalıdır. Aksi düşünülemez. Yarar değil zarar verir.
3.Zayıf bebekler, iyi beslenemeyen bebekler enfeksiyonlara yatkın olurlar ve tedavileri de uzar. Bu da büyümelerine engel olur. Bu böyle kısır döngü halinde devam eder.
4.Neden kilo almıyor ve niye bu kadar seçici ve yemeğe dirençli araştırmak gerek. Pediasure da belli bir disiplin içinde kullanılmalı. Ancak, öncesinde bazı konularda emin olmak gerekiyor. Bu sanal ortamda hasta çocuğu değerlendiremiyorum. Ulaşırsanız birlikte gayret ederiz. Sevgiler...
Yukarı Dön
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Puanlar: 2790
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2007 Saat 22:29
Öncelikle cok teşekkür ediyorum Dr. Hanım soruma ertesi gun cevap vermeniz ne kadar büyük incelik, keşke sizin gibi ilgili, bilgili, yüksek donanımlı doktorlar cok olsa...

gündüzleri emzirmememi tavsiye ettiniz, yalnız oğlum emir emerken uykuya geçiyor bu bir alışkanlık haline geldi. gündüzleri öğle ve ikindi sonrası olmak üzere 2 kere uyuyor bazen 1.
geceleri de 2 kere uyanıp yine emerek uykuya geçiyor. zaten sütümde çok gelmiyor yani onu doyurduğunu sanmıyorum. gündüzleride emzirmesem bağışıklık sistemi iyice çökecek gibi geliyor. hem sütümde azalmaz mı??

dr.um antibiyotiği gerekli görürse elbette kullanırım çünkü hasta dr.na güvenmeli.
Bebeğimde bakteriyel bir enfeksiyon olup olmadığı nasıl anlaşılır? Yani bir testle falan mı? bunu dr.dan talep etmelimiyim?

Tırnaklarıyla ilgili de bir vitaminsizlik söz konusu olabilir dediniz bunu dr.a danışmalı mıyım?

Ayrıca size ulaşmak çok isterim, web sitenizi inceledim. Özgeçmişinizde Büyüme ve iştah bozuklukları merkezinde olduğunuz yazılı orası Etilerde sanırım ben Tuzlada oturuyorum. Eğer 1-2 gelişimde sorun çözülebilecekse gelirim ama tedavi süreci uzun olacaksa bu zor olur hem yol açısından hem de maddi olanaklarım buna el vermez.

Bana ne yapmamı tavsiye ederiniz?
Teşekkürler.
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2007 Saat 23:27
Merhaba...
1. emzirmezseniz bağışıklık sistemi çökmez. Emzirilmeden büyüyen milyonlarca çocuk var. Rahat olun.
2. Bebeğinizde bakteriyel bir enfeksiyon olup olmadığını belirlemek doktorunuzun tecrübesi bilgisi, muayene bulguları ve gerekirse tetkiklerle belirlenir.
3.Tırnaklarıyla ilgili vitaminsizlik olur demedim. Genellikle normal bir bulgudur. Üzerinde durulmaya değmez.
4. İştahsız çocuk ve çözümleri için birlikte gayret etmek gerek. Görüşmeler uzun sürüyor. Öğrenilmesi ve değerlendirilmesi gereken çok konu var. Gelebilirseniz gayret ederiz. Takdir sizin...
Sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.