Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bronsıtmı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbronsıtmı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
semuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 334
Mesajın Direkt Linki Konu: bronsıtmı
    Gönderim Zamanı: 17 Ara 2012 Saat 21:29
hocam meraba .kızım pazar gunu dun burun tıkanıklıgı oksurukle basladı.ıstahsızlıgıda var.bugun de sımdı yatırdım yatınca solunumu ızlandı.bızım 3 grıbımızın bırınde bu tablo olusuyo .ekım ayında olmustu.gecen sene bu zamanlardada olmustu.ben herseyı anladım bı bu durumun ne oldugunu anlayamdım.grıbın 2. 3 . gunu bu tabllo olusuyo nefesı hızlanıyo karnı boynu oynuyo nefes alıp verırken.gıfrer ve coldmıx ballımon kullanıyodum sadec.sımdı brıcanly vercektım nefesı rahatlatmak ıcın ıcıremedım.bende 2 fıs ventolın sıktım maskeyle.nefesı rahatladı.hocam sız ventolını bronsıt yada astımda verıyosunuz sadece.acaba bu cocuk sureklı bronsıtmı oluyo bu durum bızde tekrar ettıgı ıcın bende suphelenmeye basladım.inanın oksurukten grıpten korkmuyorum ama su nefes ısını bır turlu anlayamdım.bırde ventolını kac fıs sıkmak gerekır bı sıkısta.ne kadar kullanmamm gerekır hocam bırde sbahta boyle olursa brıcanly mı versem sımdı ıcıremedgım ıcın evdede maske vardı ondan sıktım.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117067
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2012 Saat 05:35
Ventolin gereken durumda; nefes almak rahat, kisa ve hiriltisiz, nefes vermek, uzun, sikintili  ve hiriltilidir... Eger; hem alirken, hem verirken hirilti oluyorsa, bu Griptir, gerekmez. Gereksiz yere ( enfeksiyon esnasinda)  bronslari genisletirseniz, hastaligin akcigerlere inmesini kolaylastirirsiniz.  

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Ara 2012 Saat 05:36
Yukarı Dön
semuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 334
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2012 Saat 16:41
hocam bende biliyorum artık sizin sayenizde bu durumları ama .inanın oyle hızlı nefes alıp verınce korkuyorum.sımdı genel durumu ıyı ama oksuruk var.burnu cok tıkalı bırde  bogazda balgam var bıraz halsızlık var.bogazdakı balgam ve burun tıkanıklıgı onu cok rahatsız edıyo gecede yatınca nefesı hızlnıyor ıslık sesı gelıyordu ama burundan gıbıydı sankı tam anlayamadım. gece kulagım agrıyor dedı ılıadın verdım.burun tıkalı akmıyo ates yok.bu durumda perebron versem balgam sokmesıne yardımcı olurmu.siz cigerdekı balgamı cıkarmak ıcın demıstınız ama bogazdakınıde sokturebılırmı.bırde hocam 3 grıbınden bırınde boyle oluyor.acaba bu durum bronşiolıtmı 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117067
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2012 Saat 03:32
Bronsiolit'in bir diger ismi; viral zaturredir. Hicbir onemide yoktur, hic ilac vermesiniz bile kendiliginden gecer. Perebron luzumsuz yere vermis olsaniz bile zarar vermez, suphelendiginizde verin. Hirilti, burundanmi, yoksa cigerlerdenmi, anlamak icin; Burnunu kapatin, agizdan nefes aldiginda hirilti kayboldu ise, burundan demektir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.