| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
mukadder
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 93
|
Konu: Aşısız su çiçeği Gönderim Zamanı: 21 Ara 2012 Saat 10:23 |
Hocam merhaba, Oğlum Deniz kreşe gidiyor ve martta 5 yaşını dolduracak. Kreşte şu an Denizin en yakın arkadaşı da dahil olmak üzere birçok çocuk su çiçeği geçiriyor. Ve onların çoğunluğu da benim oğlum gibi aşısız. Denizin tüm aşılarını sağlık ocağında yaptırdık ve ben su çiçeği aşısını özel olarak vurdurmam gerekip gerekmediğini sorduğumda gerekmediği söylendi ve biz de yaptırmadık, ama şimdi yazılarınızı okuyunca aşı yaptırmadığım için çok pişman oldum. Ama şimdi aşılatırsam ve hastalığı zaten almışsa ikisi birden daha da ağır olurmuş. Yani geç kaldık. Arkadaşınınki grip gibi boğaz ağrısı ile başlamış, kuluçka süresi dolunca döküntüleri başlamış ve o zaman ateşi olmuş, yüzünde falan da çokça çıkmış. Hocam okuduklarım çok ürkütücü, gözünde falan çıkabilirmiş. İki sabahtır deniz de boğaz ağrısı ile kalkıyor, ne zaman boğazı ağrısa geceye ateşi çıkardı ama bu kez ateş de yok. Yani su çiçeğini almış olabillir, ama almadıysa da alıcaktır, kreşe devam ediyor çünkü. Çok korkulu bir bekleyiş içindeyim, yapılacak bişey yok belki ama yine de size danışmak istedim. Benim için en önemlisi sizin yorumlarınız.
Hocam bu arada Deniz 19 aylıkken havale geçirmişti, sanırım domuz giribi geçirdi. Biliyorum siz havaleden korkmuyorsunuz ama ben aynı tabloyu tekrar yaşamayı asla göze alamam. Ölmekten beterdi benim için. Yani su çiçeği ateş yaparsa ve ben dolven verirsem (grip ateş yaptığında hep bunu kullanıyorum) bu hastalık için zararlı olur mu?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119493
|
Gönderim Zamanı: 22 Ara 2012 Saat 04:03 |
SuCicegi asisini; HEMEN yaptirin. Su cicegi virusu, vucuda girdikten sonra bir hafta kadar suren bir "replikasyon" ( viruslere mahsus bir cogalma turu) devresi gecirir. Halbuki asida bu devreye gerek olmaz, hemen etkisini gosterir, ve hastalik yapici virusu bastirir. Atese bagli havale; 4 yasindan sonra son derecede nadirdir, o devreyi atlattiniz. Korkmaniz yersiz. Hele 6 yasindan sonra hic olmaz.
|
 |
mukadder
Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Ara 2012 Saat 13:18 |
Hocam hemen yaptıralım tamam ama şu an Deniz çok fazla öksürüyor, burnu akıyor, boğazı acıyor. Bu haldeyken aşının bir zararı olmaz mı?
Virüsü aldıysa ne zaman aldığını bilemem, belki almadı belki de her an döküntüsü başlayabilir. Bu şartlarda yine de yaptırın diyormusunuz? Oğlumu su çiçeğinden korumak isterken ona zarar vermemek için böyle titizleniyorum, mazur görün, herşeyi size açıklamak zorundayım, çocuğu görmeden bize yardımcı olmaya çalıştığınız için buna mecburum. Cevabınız doğrultusunda hemen aşıyı vurdurucam.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 22 Ara 2012 Saat 18:53 |
|
Yaptirin, hastaligin hic onemi yok... Zaten Grip geciren bir cocuga; Sucicegi bulastiramazsiniz. Ilk giren virus; vucudun Interferon yapmasina sebep oldugundan, ikinci virus, replikasyon yapamaz... Sucicegi asisinda ise, replikasyon surecine gerek olmadigindan, asi calisir...
|
 |
mukadder
Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Ara 2012 Saat 19:56 |
|
Çok teşekkür ederim hocam, iyiki varsınız :)
|
 |
mukadder
Üye
|
Gönderim Zamanı: 31 Ara 2012 Saat 16:53 |
Hocam tekrar merhaba, söylediğiniz gibi geçtiğimiz pazartesi (24/12/12) aşıyı vurdurduk ve bugün (tam bir hafta) döküntüleri başladı. Daha 3-4 saat önce başlamasına rağmen sanki hızlı artıyor, şimdiden 20-25 tane var.
1) Akşam ateşi oldu ve dolven verdim, bugün yine ateşi oldu ve yine dolven verdim, bi sakıncası olur mu? (ateşlenince çok huzursuz oluyor, sürekli ağlıyor, bir ölçü dolven içince 20 dk içinde keyfi yerine geliyor) Yani aspirin dışında kullanmamamız gereken bişey var mı?
2) Bu hastalığa özel yemesi içmesi ile ilgili bir perhiz falan var mı?
3) Banyo yapmasında sakınca var mı?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 31 Ara 2012 Saat 19:18 |
1- Asili oldugu icin, hastaligi daha hafif gececek.. Ates dusurucu kullanilabilir. 2- Zovirax surup baslayin; 4 saatte bir vereceksiniz, gece 04:00 deki dozu vermeyin... Hemen baslayin. 3- Hicbir diyeti yoktur, 4- Banyo yapmasininda bir zarari yoktur, hatta banyo yaptirdiginizda kasinlilari azalir. Etrafin ne soylediklerine de kulak asmayin, emin olun, hicbir halt bilmiyorlar...
|
 |