Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - faranjit mi? bronşit mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumfaranjit mi? bronşit mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Konu: faranjit mi? bronşit mi?
    Gönderim Zamanı: 26 Ara 2012 Saat 16:13
Merhaba Kadir Bey,
Kızım 4 yaş 11 aylık,
Bu yıl anaokuluna başladı dediğiniz gibi sürekli grip,sadece sizin tedavilerinizi uyguluyorum sinüz rinse ile burnunu temiz tutuyorum ve cold mix kullanıyorum.Bal-limon yada mandalina,portakal veriyorum.Her 2 haftadabir grip geçerken diğeri başlıyor ama sadece 1 tanesi ateşli gripti.Antibiyotik kullanmamıştım.5 gün sonunda ateşi düşmüştü 2,5ay kadar önce sanırım.Doktorumuzda çok şanslıyız ki sizin gibi çok Ab vermeyi sevmiyor.Ab siz atlatmıştık çok şükür.

Soruma gelince cuma gecesi sabaha karşı ateşi çıktı kulaktan 39.5 falandı hemen cumartesi sabahı ateşi çıktıktan 6-7 saat sonra dr.a götürdük grip dedi ateşinin düşmesini bekle düşmezse pazartesi konuşalım dedi pazartesi yine ateşi vardı bekleyelim 1 gün daha dedi.Ertesi gün öksürüğü çok arttı sırtını göğsünü dinletmek için çocuk dr.una götürdüm farklı.Bizim dr.muz uzak çünkü.Bişey yok ama faranjit başlamış dedi AB verdi.gece ateşi yükseldi 39lara vardı ateş düşürücü verdim.Ama ben ab kullanmadan hemen ertesi gün kendi dr.una götürdüm. dinledikten sonra
hışıltısı var ciğerlerde birşey yok ama Ab kullanmazsa zatürre bile olabilir dedi çok endişelendim ve korktum çünkü şu an halsizliği var iştahsızda hiçbirşey yemiyor ateşte yükseliyor.

Korkum gazoz baloncuğu gibi sesler geliyor.sadece boğazdaki balgamdan olabilir mi? yoksa ilerlediği için de bana mı söylemiyor.Öksürüğüde var çok balgamlı.

zatürre veya bronşit gibi hasltalıklar tamamen iyileşir mi? ayrıca 1 kere geçirince her gripten sonra  bu hastalıklara yakalanması daha mı yatkın olur? Acaba birşey varda bana mı söylemedi diye endişelendim.Çünkü babam neden hemen kullanmadıda 4 gündür bekliyoruz Ab için dedi. Şimdi kızım yatıuyor ateşi ve öksürüğü var.Korkuyorum çünkü kızımı tek başıma büyütmeye çalışıyorum.Eşimdende ayrıyım sırf benim ihmalkarlığım yüzünden gribi ilerlediyse çok daha fazla endişelendim ve üzüldüm.

Dr.Zinnat 750 mg iğne verdi 2 gün sabah akşam sonrada 1 şişe zinnat ab. iğneyi verme sebebi ilk gün kendini toparlasın dedi kızım şurup içemiyor kusuyor hemen. 

Ne yapmalıyım?LŞu an ateşi39 koltukaltından ateşi ilk 3 gün sonunda 1 gün hafif ateş olarak sabit kaldı ama şimdi koltuk altından 39 :((( Kızımın nesi vardır? Faranjit bu ateşi yaparmı? yoksa allah korusun ama ciğerlerine inmişmidir? ayakları buz gibi :(((
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119072
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2012 Saat 20:11
Grip geciriyor, bugun atesin son gunu. Hele birde burnunda "Su gibi" akintida varsa, kesin Grip demektir. Sakin antibiyotik vermeyin.
Oksuruk suruplari ile oksurugu kesmediginiz surece; zaturre olmaz, merak etmeyin, oksuruk onu koruyor. Zaturre de solunum dayisi; 60/dakika'yi gecer, unutmayin.
Sakin igneleri de yaptirmayin. Ayricada diyelim; Farenjit ve tadavi etmediniz (antibiyotik vermediniz) en kotu ihtimal ile kendi kendine iyilesir. Ama daha iyi antikor gelistirir...
Ben hicbir hastama, kan sayimi olmadan (WBC yuksekligine bakmadan) igne yazmadim...
Ayaklarinin buz gibi olmasi, ateslendiginde kanin oralardan cekilip, onemli organlar gonderilmesi yuzunden. Benim; "Atesi yan tesirleri" makalemi mutlaka okuyun. Son makaleyi de okuyun.
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2012 Saat 04:18
Gerçektende ateşi düştü allaha şükür Kadir Bey ben AB nin etkisi diye düşünmüştüm ama sanırım bu kadar hızlı etki etmez.Sizden cevap gelene kadar 2 iğne yapılmış oldu.Ne gibi olumsuzlukları olur :((( Birde nefes alıp verişi hızlı gerçekten ama 38-50 arası değişiyor sanırım.kaç olması normal.tekrar tekrar teşekkür ederim size iyi ki varsınız.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2012 Saat 19:02
"Akcigerlere indi" diyebilmek icin; bu yasta solunum sayisinin; 50'nin ustunde olmasi gerekir. Igneleri kisa surede kestiginiz icin, sadece cocugun cani yandi o kadar.
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2012 Saat 04:42
Kadir Bey bir internet sitesinde  1-5 yaş arası normal solunum sayısı 20-30 takip sınırı 40 yazıyordu ben 50 bile saydığımda kaçırdığım varsa 55 olabilir diye düşünürken.aklıma geldi ateşide vardı kulaktan 39 larda.Buda solunum sayısını bu kadar arttırmış olabilirmi? şimdi solunum sayısı normal ateşi düştü. allah korusun ama ciğerlerine inme gibi birşey söz konusu olsa hemen 2 günde solunum sayısı normale dönermiydi? çünkü 50 üzeri demişsiniz yanlış saydıysam saate bakarken kaçırdığım varsa 50 üzeri olduysa diye korktum :(((( çünkü öksürüğü devam ediyor çok balgamı var hatta balgamlı öksürürken kusuyor.Bazende o kadar öksürmesine rağmen atamıyor.Patlayan şeker gibi ses hala var :(((
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2012 Saat 10:55
Kadir Bey bir internet sitesinde  1-5 yaş arası normal solunum sayısı 20-30 takip sınırı 40 yazıyordu ben 50 bile saydığımda kaçırdığım varsa 55 olabilir diye düşünürken.aklıma geldi ateşide vardı kulaktan 39 larda.Buda solunum sayısını bu kadar arttırmış olabilirmi? şimdi solunum sayısı normal ateşi düştü. allah korusun ama ciğerlerine inme gibi birşey söz konusu olsa hemen 2 günde solunum sayısı normale dönermiydi? çünkü 50 üzeri demişsiniz yanlış saydıysam saate bakarken kaçırdığım varsa 50 üzeri olduysa diye korktum :(((( çünkü öksürüğü devam ediyor çok balgamı var hatta balgamlı öksürürken kusuyor.Bazende o kadar öksürmesine rağmen atamıyor.Patlayan şeker gibi ses hala var :((( Ayrıca balgamı çıkarmak için kusunca çokça şeffaf balma çıkarıyor.İnternet sitelerinde allah korusun ama şeffaf balgam astımın habercisidir diyor.Böyle birşey var mı? grip bu kadar balgam yapar mı? Ayrıca çok aşırı balgamı var ama öksürmüyor öksürdüğündede çıkaramıyor.Sanki derinde ancak kusarak :(((( çok üzülüyorum ve korkuyorum bende astım hastasıyım maalesef :((( 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2012 Saat 18:51
1- Ates de solunum sayisini arttirir. Bu degerlendirmeyi, ates yokken yapmaniz lazim, veya atesin derecesine gore siniri yukari cekmeniz gerekir.
2- Eger kotu bir durum olsa idi, bugun daha kotu bir durumde olmasi gerekirdi.
3- Astim'da; oksuruk ve balgamdan evvel,  sikintili nefes verme  on plandadir.
4- Kucuk cocukler, eriskinler gibi balgam cikaramaz ve yutarlar. Bununda bir zarari yoktur.
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2012 Saat 09:52
Kadir bey çok ender öksürüyor.
Arada bende öksürtmeye çalışıyorum.öksürünce balgamı var.ama öksürmüyorki nasıl atacak? önceden sormuştum son nokta orası öksürmeden atamaz demiştiniz :( Ne yapmalıyım? Asist veriyorum..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.