Merhaba Kadir Bey,
Kızım 4 yaş 11 aylık,
Bu yıl anaokuluna başladı dediğiniz gibi sürekli grip,sadece sizin tedavilerinizi uyguluyorum sinüz rinse ile burnunu temiz tutuyorum ve cold mix kullanıyorum.Bal-limon yada mandalina,portakal veriyorum.Her 2 haftadabir grip geçerken diğeri başlıyor ama sadece 1 tanesi ateşli gripti.Antibiyotik kullanmamıştım.5 gün sonunda ateşi düşmüştü 2,5ay kadar önce sanırım.Doktorumuzda çok şanslıyız ki sizin gibi çok Ab vermeyi sevmiyor.Ab siz atlatmıştık çok şükür.
Soruma gelince cuma gecesi sabaha karşı ateşi çıktı kulaktan 39.5 falandı hemen cumartesi sabahı ateşi çıktıktan 6-7 saat sonra dr.a götürdük grip dedi ateşinin düşmesini bekle düşmezse pazartesi konuşalım dedi pazartesi yine ateşi vardı bekleyelim 1 gün daha dedi.Ertesi gün öksürüğü çok arttı sırtını göğsünü dinletmek için çocuk dr.una götürdüm farklı.Bizim dr.muz uzak çünkü.Bişey yok ama faranjit başlamış dedi AB verdi.gece ateşi yükseldi 39lara vardı ateş düşürücü verdim.Ama ben ab kullanmadan hemen ertesi gün kendi dr.una götürdüm. dinledikten sonra
hışıltısı var ciğerlerde birşey yok ama Ab kullanmazsa zatürre bile olabilir dedi çok endişelendim ve korktum çünkü şu an halsizliği var iştahsızda hiçbirşey yemiyor ateşte yükseliyor.
Korkum gazoz baloncuğu gibi sesler geliyor.sadece boğazdaki balgamdan olabilir mi? yoksa ilerlediği için de bana mı söylemiyor.Öksürüğüde var çok balgamlı.
zatürre veya bronşit gibi hasltalıklar tamamen iyileşir mi? ayrıca 1 kere geçirince her gripten sonra bu hastalıklara yakalanması daha mı yatkın olur? Acaba birşey varda bana mı söylemedi diye endişelendim.Çünkü babam neden hemen kullanmadıda 4 gündür bekliyoruz Ab için dedi. Şimdi kızım yatıuyor ateşi ve öksürüğü var.Korkuyorum çünkü kızımı tek başıma büyütmeye çalışıyorum.Eşimdende ayrıyım sırf benim ihmalkarlığım yüzünden gribi ilerlediyse çok daha fazla endişelendim ve üzüldüm.
Dr.Zinnat 750 mg iğne verdi 2 gün sabah akşam sonrada 1 şişe zinnat ab. iğneyi verme sebebi ilk gün kendini toparlasın dedi kızım şurup içemiyor kusuyor hemen.
Ne yapmalıyım?LŞu an ateşi39 koltukaltından ateşi ilk 3 gün sonunda 1 gün hafif ateş olarak sabit kaldı ama şimdi koltuk altından 39 :((( Kızımın nesi vardır? Faranjit bu ateşi yaparmı? yoksa allah korusun ama ciğerlerine inmişmidir? ayakları buz gibi :(((