| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
betuldem
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 136
|
Konu: balgam ve öksürük Gönderim Zamanı: 06 Oca 2013 Saat 13:26 |
|
hocam merhaba.oglum 9 aylik.4 gün önce babasindan hastalik kapti.atesi yükseliyordu(39civarinda) ve hiriltisi vardi.iburamin cold verdik 1 gün, gece atesi düstü fakat hiriltisi vardi öksürükle beraber.öksürügü artti ve balgam var.su anda sürekli öksürügü var ve beslenmiyor beslendigini de öksürük gelince kusuyor.bunun için herhangi bir ilaç tavsiyeniz varmidir hocam kendi kendine geçmeyecek gibi.simdiden çok tesekkür ederim hocam.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119572
|
Gönderim Zamanı: 06 Oca 2013 Saat 19:43 |
1- Iburamin Cold bu yasta nasil verirsiniz??? Icinide mi okumadiniz??? Hemen kesin, hicbir zaman da vermeyin. Bu ilaci kasten; is uzasin, tekrar tekrar doktora gelinsin diye veriyorlar. Oksurugu kesip, akinti koyulasinca tabiiki, hastalik goguse inecek, hiriltilar artacak, tekrar gittiginizde de ; Astim veya Bronsit baslangici gibi son derce sacma bir lafla Astim tedavileri ( Ventolin, Filxotide, Asist) verecekler, hastaligi bir turlu duzelmeyecek ve doktorlardan cikamayacaksiniz. 2- Hemen o ilaclari kesin, cope atin... Sadece Serum fiz, Limonlu bal ve ColdMix kullanin.. Bol sicak buhar da cok iyi gelir.
|
 |
betuldem
Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Oca 2013 Saat 11:35 |
|
hocam okudum okumazmiyim oglumun ayina göre nasil kullanilacagina dair bir bilgi bile yok.okumadan asla vermem ama o kadar kötü durumdaydiki vermek zorunda hissettim kendimi.1 gün verdik sadece.çok sükür.doktor yazdi ama kendi kafamizdan vermedik aslinda ama ne deseniz haklisiniz.eski msjlari okudum ama oglumun ayina göre bunlari nasil kullanacagimi da yazarsaniz çok sevinirim hocam Allah sizden razi olsun.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 08 Oca 2013 Saat 06:31 |
|
Ben bu ilaclari; hicbir cocuga, hicbir ayda vermiyorum.. ki, bunlari nasil kullanacaginizi yazayim... Yok eger; Limonlu bali, Serum fiz ve ColdMix'i soruyorsaniz, bir zahmet, okumaya devam. Makaleleride okuyun (Yazarlar bolumunde)
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Oca 2013 Saat 06:32
|
 |
betuldem
Üye
|
Gönderim Zamanı: 08 Oca 2013 Saat 12:57 |
tamam hocam evet onlari sormustum, emeginize saglik okuyorum..
|
 |
betuldem
Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Oca 2013 Saat 08:55 |
|
hocam tekrar merhaba.oglum hastalanali(9.5 aylik) 12 gün oldu dün öksürügü bayagi artti ve biraz da ateşi yükseldi.hala balgami var onu atamadi.bu sabah da burnu tıkanmış (hastaliginin basinda burun tikanikligi yoktu)ve bir gözü bayagi çapaklanmis.digerinde bisiy yok.simdi ne yapmam lazim bilemedim tekrar size danismak istedim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 14 Oca 2013 Saat 19:40 |
|
Gribinin sonuna geldiginden, akinti koyulasti.. Eger burnunu Serum fiz ile acamiyorsaniz, (3 gun) Iliadin ped. damla; gunde 2x2'ser damla, takiben 4 saatte bir (uyanik oldugu saatlerde) 10'ar damla Serum fiz damlatin. Sicak-buharli banyoda cok iyi gelir. Sonuna geldiniz, tamda bu gunlerde kulagina vurma ihtimali vardir, Iliadin ve Serum fiz bunuda onler. Gozu icinde; burun damlalarini yaptiktan sonra; gunde 4x1 her iki goze; Tobrased goz damlasindan damlatin. Eski yazilari okuyun.
|
 |
betuldem
Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Oca 2013 Saat 11:30 |
|
tamam hocam dediklerinizi uygulayacagim.bugün burun tikanikligi yok sadece dün oldu.bi de bu öksürükle balgami daha ne kadar sürer hocam hiriltisi da var ama sürekli degil.doktormumuz antibiyotik ve zaditen verdi ama kullanmadim.(augmentin).dün tekrar artti öksürügü.serum fizyolojik markasi farketmez dimi hocam bizde otribebe vardi onu veriyorum.bi de son olarak bisiy daha sorucam balli limonu sabah aksam 1 cay kasigi bala 10 damla limonu karistirip veriyorum.az mi vermisim hocam ondan mı geçmedi?sizin çok zamaninizi aldim tekrar teşekkür ediyorum iyi çalismalar hocam..
Düzenleyen betuldem - 15 Oca 2013 Saat 21:54
|
 |