Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - astım mı?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumastım mı?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ahzer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 27
Mesajın Direkt Linki Konu: astım mı?
    Gönderim Zamanı: 08 Oca 2013 Saat 00:21
»Mrb hocam benim 14 aylık bi oğlum var.6 aylıkken grip oldu.doktora götürdük peditus şurup kullandık.öksürüğü gecmedi üstüne bide ateş eklendi.bu seferde largopen ant.içti 5 gün boyunca..8 aylıkken yeniden grip oldu sudafed kullandık öksürük gecmediği gibi bi,de göğsunde hırıltı oluştu.bu bi ay kadar sürdü başka doktora götürdük.bronşiliot tehşisi koydu.bize ventolin hydirilin ve zaditen surup verdi..bu arada iki defa ventlin hava ve iğne vurdular.herşey düzeldi temmuz ve ağustosda zaditen surubu kullandık.eylülde gene hasta hapşırık burun akıntısı öksürük ve hırıltı ile birlikte gene aynı ilçlar ventolin antibeksin..öksürük geciyo ama hırıltı gecmiyo başka şurup kullanmadık..hırıltısı gecmeyince hastanede yattık 5 gün ventolin ve son gün pulmicort verdiler..cıktıktan 5 gün sonrada ventolin şurup asist balgam sökücü ve macrol antibiyotik kullandık.1 ay iyi ve gene aynı şikayetlerle kasımdan beri hastaLalerji uzmanına sevk etti doktorumuz.araştıma hastenesine gitiik tahliller röntgen..elerji testine gün verdiler.airfix toz ve ventolin hava verin diyip gönderdiler..ventolin hava kullanıyorum ama hırıltı geçmiyo öksürük yok zaten sadece boğazını temizlemek için öksürüyodu..başka bi doktora gitiik.alerji uzmanı prof.bizi dinledi kullandığımız ilaçları hastalığın nsl seyrettiğini oğlumu muayene etti.ve alerjik olmayan astım tehşisi koydu.10 gün kullanmak üzere pulmicort ve ventolin hava verdi.2 aydan sonra hırıltı gecti.ama 1 hafta snra hapşırık burun akıntısı ve öksürükle yeniden başladı.pulmicort kullandım 10 gün genede gecmediLbu nasıl bir kısır döngüdür anlamadım 4 5aydır tekrarlıyan bronşiliotler astımmı?gercekten hocam..nefesi sıkışmadı hiç öksürerek tıkanmada hiç sadece hırılıtısı geçmiyo..cok uzun yazdım kusura bakmayın.geceleri uyuyamıyorum artık..cvbınız için şimdiden teşekkürler..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117387
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2013 Saat 08:21
1- Peditus, tuzak ilactir. Oksurugu keser ve hastalik cigerlere iner.
2- Ikinci adim; Tekrar doktora gittiginizde, zaten sizi bekliyordu, hemen Astim teshisini koyar. Tezgah islemeye hazirdir.
3- 14 aylik bir cocukta, bu ilaclar hastayi daha kotu yapar, hastanelik olursunuz. Hele Hydrillin ve Zaditen (hele beraber kullanilinca) balgam "zamk gibi" koyu bir hal alir ve cocuk bir turlu balgami atamaz.
4- Pulmicort; Kortizon oldugundan; yarattigi; sahte iyilik hali ile sizin guveninizi kazanirlar, ama ilaci kestiginiz anda, hastalik gene kaldigi yerden devam ettikce, siz doktor(lar) dan cikamaz hale gelirsiniz.
5- Bu yazdigim kacinci yazi, artik hatirlamiyorum, eski yazilari okursaniz, sizin gibi pek cok kurbanin hatiralarini ve maceralarini okursunuz.
6- Yapacaklariniz: Oksurunce; Limonlu bal, burnu tikanirsa; Serum fiz ve aksamlari yastigina 2 damla ColdMix damlatmak. Tafsilat eski maillerde bol miktarda var.
Yukarı Dön
ahzer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2013 Saat 12:07
öylteşkler hocam.eski maillerini okuyorum..ama genelde anneler öksürükten şikayetçi ben ise hırıltıdan..pulmicort kullandığım zaman dediğiniz gibi cocuk iyi bırakınca tekrarlıyoCryöyle bi kısır döngü işte .ben şimdi ventolin ve pulmicort bırakıyım mı?doktor kont var yarın gecmeyince başka ilaçlara başlıyacak şimdi biliyorum.o yüzden gitmek istemiyorum..bana yardım edin lütfen...
Yukarı Dön
ahzer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2013 Saat 12:10
ayrıca devamli ballı limon ve serum fizyoliji uyguluyorum evde cold mix denemedim daha en kısa zamanda onuda temin etcem.ankarada oturuyorum tavsiye etceniz bi cocuk doktoru varmı?okadar cok doktor değiştirdimki hem maddi hem manevi yıprandık artık:(
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2013 Saat 18:23
Benim yazilarimi okuyun, sizler ogrendikce, goreceksiniz, butcenizde duzelecek... Hirilti da olsa, oksurse de ayni islemleri uygulayin. Maalesef, benim anlattiklarimi anlatacak baska doktor bulamazsiniz.
Yukarı Dön
ahzer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2013 Saat 22:21
tşkler hocam cvplarınız için:)bende pulmicort ve ventolin kullanmak istemediğimi söylediğimde,doktorumuz cocuğun ciğerleri gelişmez!!!demişti.ben oraya takıldım yani hocam bu ilaçlar 45 senedir kullanılıyo bunun tedavisi budur demişti.bu yüzden kullanmaya başlamıştım..bugün gene konuştum doktorla,10 gün pulmicort diyo yoksa cocuk agırlaşır diyo..kullandığı zaman iyi kullanmadığı zaman şikayetlerimiz yeniden başlıyo diyorum.fazla kimseyle temas ettirmiycekmişim!!!benim ana sınıfına giden bide kızım var napıyım ben şimdi...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2013 Saat 06:49
Yalanin kuyruklusu ancak bukadar olur. Tek bir hastam bile; ne Ventolin kullandi, nede Pulmicort. Ayrica da, bu ilaclar; 2000 yilindan sonra ortaya ciktilar. 1968 de degil... Ne demek? "-cocugunuz cigerleri gelisemez-" Bu ilaclarin kesfinden evvel boyle hastaliklar yoktuki, hep bu duzenbazliklar bu ilac firmalarinin yuzunden ortaya cikti. Sakin ha, o ilaclari kullanmayin. Maksat belli. Son 2-3 gunku yazilarim zaten hep bu sahtekarlik duzeni hakkinda.
Yukarı Dön
ahzer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2013 Saat 00:41
sagolun hocam cvbınız için valla ne diyeceğimi bilemiyorum...dün itibariyle ventolin ve pulmicort kullanımını bıraktım.airfixde vermiyorum artık..doktorla son görüşmemizde (dün idi)2 3daha kullanın kortizonlu ilaçlara geçeceğiz artık dediUnhappyve ben artık yeter dedim..benim korkum her gribi böle göğüse inip hırıltıyamı dönüşecek?bide devamlı böle bronşiliot gecirmesi sonucu ciğerler gelişmezmi?bir cocuk kac defa bronşiloit gecirdiktan sonra tehlike arz ediyo?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.