Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - öksürük-burun kaşıntısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumöksürük-burun kaşıntısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
makisko Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 58
Mesajın Direkt Linki Konu: öksürük-burun kaşıntısı
    Gönderim Zamanı: 13 Oca 2013 Saat 22:22

merhabalar hocam ;

39 aylık oğlum 4 gün önce ateş (38-39-39.7) ve halsizlikle başladı ertesi gün burunu akması göz sulanması iştahsızlık ve devam aden ateş yüzünden doktora gittik boğazları yeni yeni beyazlamaya başlamış ve aynı zamandada soğuk algınlı var dedi tek doz deposilin vuruldu evde şuruba devam edelim dedi amoklavin 400/57 mg Forte kongest 4x1 otrivine pediatrik 3x1 kullanmamızı ve ateşi 2 gün sonra düşmesse tekrar gelmemizi söyledi dün gayet iyiydi ama akşam bi sebebten biraz ağladı ve uyudu gece gıcık şeklinde bir öksürük sabaha kadar uyumadı bu günde öksürüğü hiç aralıksız devam ediyor ama hırıltılı değil ağzını açtığı anda öksürmeye başlıyor ne konuşabiliyor ne uyuyor nede yemek yiyebiliyor desem abartmamış olurum yazılarınıza baktım ballı limonlu su coldmix falan kullansam diğer ilaçları kessem yanlışmı olur bilemedim birde hocam burun kaşıntısı gözlerde kızarıklık falanda var ne yapmalıyım birde her doktora gittiğimizde bademcikleri çok büyük diyorlar ve çok sık boğaz enfeksiyonu geçiriyoruz ameliyat düşünmelimiyiz sizce son olarak oğlum kilosu 18 boyu 106 sizce gelişimi nasıl teşekkürler
Yukarı Dön
makisko Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2013 Saat 23:39
Hocam buarad unuttum söylemeyi evde daha önceden aldığımız hava makinesi var bu durumda ventolin ve serum fizyoyolojik verdem faydası olurmu öksürükten uyuyamaması moralimi çok bozuyor
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119151
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2013 Saat 23:46
1- Bu yasta; Deposilin gerektiren (Streptokok gibi) hastaliklar olmaz, bosuna canini yaktiniz cocugun...
2- Deposilin 1 ay sure ile etkili oldugundan, ayrica; Amoklavin verilmesine hic gerek yoktur. (Ne bicim bir doktor bu?) Zaten goreceksinin yapilan igne ve tedavilerin 5 kurusluk hayri olmayacak..
3-Cocugunuz Grip geciriyor, oksuruk en az 2-3 hafta surecek.. Benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin, yoksa, "-Iyilesmedi, hala oksuruyor-" diye vidi-vidi ederseniz, tedavi daha da agirlasir, Astim ilaclarini, Kortizonlu spreyleri dayarlar..
4- Bademcikleri buyuk oldugu icin cok hasta olmuyor....Cok hasta oldugu icin, bademcikler kuculemiyor, buyuk kaliyorlar... Eski mailleri ve makalelerimi (yazarlar bolumunden) okuyun..
5-Boyu; 11cm uzun, kilosu; 3 kilo fazla.    5 yas cocugu gibi. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Oca 2013 Saat 23:51
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2013 Saat 23:50
Ohooo, Ventolin'i coktan dayamislar bile.. Cok okumaniz gerekecek, cok... Epey kaziklar yemissiniz.. Bir de o alete para verdiniz ha.... Bir tencerede su kaynatip odasina koyun, daha iyidir, hemde belestir...
Yukarı Dön
makisko Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2013 Saat 00:32
Kadir bey sizin yaIlarınızı okuduğumdan beri hava makinesini vermiyordu. Yaklaşık 1'5 senedir öksürük olmuyorduda o zaman ben şimdi bütün ilaçları kesip ballı limonlu su cold mix ve serum fizyolojik kullanıyorum aşka artı işey eklemelimiyim birde amoklovini yarıda kesmenin zararı yoktur değilmi hocam
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2013 Saat 05:11
Yarida kesebilirsiniz, zira ortada "direnc kazanabilecek" bir bakteri yok. Hadise virutik...
Yukarı Dön
makisko Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2013 Saat 01:32
Hocam dünden beri hiçbir ilaç vermiyorum cold mix limonlu bal ve illiadin ped kullanıyorum öksürük birazda olsa azaldı ama halsizlik hat safada gözünü açamıyo uyuyor uyanıyor 3-4 saat sonra tekrar uyuyor baygın baygın bakıyor hiç hali yok bunlar normalmi yoksa bi kan tahlili yaptırmalımıyız sizce
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2013 Saat 02:40
Eger; Grip olmasa idi, Deposilin'in; 12 saat sonra etkili olmasi gerekirdi. Belliki antibiyotikler hicbir ise yaramadi, zira hastalik Virutik bir enfeksiyon..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.