Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - mukuslu yeşil kaka
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forummukuslu yeşil kaka

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zehracan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 81
Mesajın Direkt Linki Konu: mukuslu yeşil kaka
    Gönderim Zamanı: 16 Oca 2013 Saat 01:28

hocam öncelikle merhaba. tesadüfen bu siteye ve size ulaşabilmiş olmak benim için ne kadar önemli anlatamam.  hikayemize nereden başlamalı bilemiyorum. kızım zehra 05 ekim 2012 de 3500 gr 50 cm olarak dünyaya geldi. yaklaşık bir hafta sonrasında başlayan huzursuzluklar, uyku problemleri, ağlamalar. götürdüğümüz ilk doktor gazdandır deyip damlalar tavsiye etti. kullanmadığımız ilaç, gaz damlası kalmadı. ancak bir türlü arkası gelmeyen uykusuz geceler ve huzursuzluğumuz son bulmadı. sonrasında bir diğer doktorumuz  gaita testi yaptırmamızı söylediğinde rota virüs antijeni pozitif çıktı. kusmalar ishal bebeğim perişan oldu. daha 40 günlüktü testi yaptırdığımızda. ayrıca bol lökosit ve mukus da cabasıydı. doktorumuz kakanın rota virüsten kaynaklanabileceğini söyledi. rotanın etkisinin geçebileceği süre dikkate alınıp sonrasında tekrar test yaptırdığımda kaka hala yeşil, mukuslu ve lökositli ancak kan yoktu ve bu benim en büyük tesellimdi.. bu seferde besin alerjisinden şüphelenildi. 15 gün boyunca et ve süt ürünleri, kuruyemiş ve de diğer alerjiye sebep olacak besinleri tüketmememe rağmen kakası düzelmedi. doktorumuz anne sütüne dahi bebeğimin alerjik reaksiyon gösterebileceğini altında yatan  nedenlerin ancak kolonoskopiyle anlaşılabileceğini belirtti. ben ve eşim çiçeği burnunda ebeveynlerin gösterdiği hassasiyetle sıcak bakmıyoruz, canı yanmasından endişe ediyoruz.  diyet sonucunda pek bir fark olmadı diye diyeti kesmiştim. mukus yine de düzelmemişti. 3 gün öncesinde farklı bir doktora daha gidip halimizi anlatınca o da popo da çatlak olduğunu, bunun alerjiden kaynaklanabileceğini, ya kolonoskopi yaptırıp nedenlerin anlaşılmasını ya da 2 gün boyunca anne sütü vermeden sadece pregomin as adlı mamayı verip kakası düzelirse kolonoskopi yapılmasına gerek kalmaz dedi. mukusun bebeğin bağırsaklarına zarar vereceğini, geç kalınmadan önleminin alınmasını salık verdi. mamayı denediğimde bebeğim çok ağladı kabul etmedi, bense emzirmeye devam ettim. bu süre zarfında yani 3 gündür diyetteyim. bu sefer de bebeğimin bezinde ipliksi kana benzer- ki eminim diyebilirim- yapılar gördüm ve nasıl üzüldüm anlatamam. umudum sizsiniz. ne yapmamızı önerirsiniz. bebeğim şu an 3 ay 11 günlük. bu arada kilosu 6500 gr boyu 62 cm.genel durumu iyi gülücükler saçıyor. yalnız gündüz uykusu hala yok. şimdiden cevabınız için ben, eşim ve de kızım adına çok teşekkür ederim , umarım umudumuz olursunuz.

Düzenleyen zehracan - 16 Oca 2013 Saat 01:30
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118097
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Oca 2013 Saat 07:38
Bu yasta Allerji olmaz, uyduruyorlar. Hele besin Allerjisi hic olmaz. HICKIMSE; bilmedigi, daha evvel karsilasmadigi bir maddeye karsi; Allerjik reaksiyon gosteremez. Bu reaksiyonlar hep belirli bir zaman gectikten sonra ortaya cikabilirler. Hele "-Popoda catlak var-" diyen, en komik olani.. O doktor o kolonoskopiyi alsin...............
5.720 gram olmasi gerekirken; 6500 olan bir bebek, nasil hasta olabilir??? HELE ROTAVIRUS GECIRECEKTE, boyle guzel kilo alacak!!   Hadi canim sende!!
Bu doktorlarin hicbirinin kafasi calismiyor. Insan once; bu sikayetlerle gelen  bir bebegin kilosunu degerlendirir. Belliki  ASIRI BESLENMEKTEN DOLAYI bu sekilde kaka yapiyor. Hele birde siz; gaz nedeni ile cocuk aglayinca; sirf cenesi kapansin diye memeyi dayadinizsa, bu sonuc kacinilmazdir.
Cocugunuzda hicbir sey yok, merak etmeyin, sadece teknik ariza olmus, biraz meme aralarini acin, kaka duzelir.
Yukarı Dön
zehracan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Oca 2013 Saat 16:24

hocam cevabınız için teşekkürler. haklısınız her ağladığında sakinleştiği için emzirme gereği duyuyorum.bir de söylemeden geçmeyeyim kusması devam ediyor. kusmuğu süt kesiği ve sanki mukuslu gibi . bu arada yazmayı unutmuşum kolonoskopiyi ilk teklif eden öğretim üyesi olan doktorumuz kan tahlili istemişti hem kan değerleri hem de alerji için.ayrıca giardia,amip antijeni de. negatif çıkmıştı. defalarca gizli kan baktırdım gaita da o da negatif çıktı.kan tahlili sonuçlarını aşağıda ekliyorum. zamanınız olur yorumlayabilirseniz çok sevinirim. .bir önceki mesajımda belirttiğim  kan neden mevcut, geçer mi?  bir de son olarak en çok merak ettiğim diyete devam etmeli miyim?

: 10.12.2012 12:46

:

Numune Alma Tarihi :

Kan Sayım  Onay Tarihi: 10.12.2012 14:52:39 - Örnek Türü: TAM KAN

Test Sonuç                 Birim           Referans Aralığı

WBC 12.1                   10^3/uL               4.0 - 10.0

NE% 15.1                         %                   37.0 - 73.0

LY% 66.7                           %                  20.0 - 50.0

MO% 8.7                            %                    2.5 - 10.0

EO% 8.7                              %                     0.5 - 11.0

BA% 0.8                              %                       0.0 - 2.0

NE# 1.8                          10^3/uL               1.4 - 6.2

LY# 8.1                          10^3/uL                1.2 - 3.1

MO# 1.0                          10^3/uL               0.0 - 0.7

EO# 1.1                            10^3/uL               0.0 - 0.7

BA# 0.1                             10^3/uL                0.0 - 0.2

RBC 3.5                              10^6/uL               3.5 - 5.7

HGB 12.4                              g/dL                 12.0 - 17.0

HCT 30.7                                 %                     36.0 - 50.0

MCV 87.2                                 fL                     82.0 - 97.0

MCH 35.2                                 pg                        27 - 34

MCHC 40.3                             g/dL              32.0 - 36.0

RDW 13.9                                  %                    11.6 - 16.5

PLT 470.0                             10^3/uL             150.0 - 440.0

MPV   7.5                                    fL                     7.4 - 11.0

PCT                                          0.4

PDW                                        16.1

Hormon 2 Onaylayan: Onay Tarihi: 10.12.2012 23:24:12 - Örnek Türü: SERUM

Test Sonuç Birim Referans Aralığı

TOTAL IgE 1.4

Allerji Onaylayan:  Onay Tarihi: 10.12.2012 23:31:50 - Örnek Türü: .

Test Sonuç                           Birim                    Referans Aralığı

F1 (Yumurta)                       <0.100                         0,00 - 0,35

F77 (Beta-laktoglobulin)       <0.100                        0,00 - 0,35

hocam zamanınızı aldım, değerli cevabınız için teşekkür ederim.  saygılarımla.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2013 Saat 01:00
1-Bu yasta ne allerjisi, resmen sacmaliyorlar. O testlerin hicbirinin bu yasta geregi yok. Cocuga yazik. Bunlarda insaf da kalmamis...
2- Ne anemisi var, nede; antibiyotiklik bir durumu. Zaten ilk bir sene, anneden gecen antikorlar nedeni ile; antibiyotik gerekecek durumlar son derecede nadirdir.
3- Normal degerler; eriskin degerleri olup, bu yasta HGB alt siniri10g/dl ve WBC sinirlarida;6.0- 17.5dur.  Daha eriskin kan degerleri ile 3 ayliklarin kan degerlerinin farkli oldugundan haberleri yok, bu cahillerin....
Yukarı Dön
zehracan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2013 Saat 10:32

Değerli hocam, yorumlarınızdan diyeti kesmem gerektiği anlamını çıkarıyorum. Doğru mu? Bir de sizden öğrenmek istiyorum. Devam edeyim mi etmeyeyim mi?

Kıymetli vaktinizi ayırıp ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın. İyi ki varsınız.

Düzenleyen zehracan - 17 Oca 2013 Saat 10:45
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2013 Saat 00:58
Ne diyeti? Diyet-miyet yok... Anne sutune de devam...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Oca 2013 Saat 00:59
Yukarı Dön
zehracan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2013 Saat 00:58
  Yorumlarınız için teşekkürler hocam. saygılar

Düzenleyen zehracan - 18 Oca 2013 Saat 01:00
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.