hocam merhaba,
gecen hafta ates,oksuruk,hapsuruk,boğaz ağrısı,şikayetiyle hasta yattım antıbıyoktık tedavısı gordum malesef maske takıp emzırmeme ragmen bebegıme bulastı..oksurmeye akabındede hapsurmaya basladı..doktora goturduk,henuz ciğerlere inmemiş,sık sık burnunu temızleyın dedı cıgerlere ınerse bronsıt olur dedı..kan testı ıstedı sonuc:
tam kan sayımında yuksek cıkan degerler : wcb 14,46 çıktı...lenfosit.:70.5 çıktı...monosit:12.9 bunlar referans degerıne gore yuksek cıktı
ayrıca CRP kantitatif testinde :0,86 normal değer çıktı..
doktoru bu sonuclara dayanarak bebeğe bulaşmış ancak daha kana karışmamış dedi..
1-macrol susp.şurup (antıbıyotık)
2-bricanly şurup
3-polifleks izotonık sodyum klorür çözeltisi
4-rhinfant burun spreyi yazdı ve antıbıyotık surubu atesı cıkarsa kullan dedı..oksuruk ıcın brıcanly kullan her 2 saatte bır buruna solusyon sık dedı..
sorum şu : bebeğimi bu durumdan ciğerlerine inmeden nasıl kurtarabılırım,kanındakı mıkrob kendılıgınden yok olur mu ılle antıbıyotık mı kullanmam lazım henuz cok kucuk :( şu an burnu akmıyor,sadece öksuruk,hapsuruk attı,hırıltı yok,uyurken normal nefes alıp verıyor, ..sızın yazılarınızı okudum,
cold mıx tavsıye etmıssınız bende kullanayım mı ancak 3,5 aylık bebeğe cold mıx uygun mu ?