Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - soguk algınlıgı- grıp
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsoguk algınlıgı- grıp

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yeldaada Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: soguk algınlıgı- grıp
    Gönderim Zamanı: 23 Oca 2013 Saat 10:30
hocam merhaba,

gecen hafta ates,oksuruk,hapsuruk,boğaz ağrısı,şikayetiyle hasta yattım antıbıyoktık tedavısı gordum malesef maske takıp emzırmeme ragmen bebegıme bulastı..oksurmeye akabındede hapsurmaya basladı..doktora goturduk,henuz ciğerlere inmemiş,sık sık burnunu temızleyın dedı cıgerlere ınerse bronsıt olur dedı..kan testı ıstedı sonuc:

tam kan sayımında yuksek cıkan degerler : wcb 14,46 çıktı...lenfosit.:70.5 çıktı...monosit:12.9 bunlar referans degerıne gore yuksek cıktı 

ayrıca CRP kantitatif testinde :0,86 normal değer çıktı..

doktoru bu sonuclara dayanarak bebeğe bulaşmış ancak daha kana karışmamış dedi..

1-macrol susp.şurup (antıbıyotık)
2-bricanly şurup
3-polifleks izotonık sodyum klorür çözeltisi
4-rhinfant burun spreyi yazdı ve antıbıyotık surubu atesı cıkarsa kullan dedı..oksuruk ıcın brıcanly kullan her 2 saatte bır buruna solusyon sık dedı..

sorum şu : bebeğimi bu durumdan ciğerlerine inmeden nasıl kurtarabılırım,kanındakı mıkrob kendılıgınden yok olur mu ılle antıbıyotık mı kullanmam lazım henuz cok kucuk :( şu an burnu akmıyor,sadece öksuruk,hapsuruk attı,hırıltı yok,uyurken normal nefes alıp verıyor, ..sızın yazılarınızı okudum,

cold mıx tavsıye etmıssınız bende kullanayım mı ancak 3,5 aylık bebeğe cold mıx uygun mu ?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119792
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2013 Saat 02:25
Bu sahsin, hakikaten bir doktor oldugundan eminmisiniz? Yoksa simdi moda halini aldigi icinmi bu agizla konusuyor!!
1-  "- cıgerlere ınerse bronsıt olur dedı -"  Yalan.. Bronsit degil, Bronsiolit olur. Bronsit=Astim... Ne alaka!!
2-  WBC; yasina gore dusuk, eriskin normal degerlerini kullanmasin... Lenfositlerin yuksek cikmasi; Virus lehinedir... Mono; 12.9 olmasi, virutik bir hastalik olan; Enfeksiyoz Mononukleoz'u dusundurur. (Kesin degil) Kesin olmasi icin; MONO TEST'in de "Pozitif" olmasi gerekir.
3- Daha; enfeksiyon ile Sepsis'in farkini bilmiyor, kafanizi karistiriyor. Virusler; her enfeksiyonde kana karisirlar ama, "Bakteri" olmadiklari icin; Sepsis'e sebep olmazlar..
4- Bu kadar saglam deliller, hastaligin virutik oldugunu gosterdigi halde, hala antibiyotik vermedeki israr niye??
5- Bu yastaki bir bebege, Astim ilaclari vermek; son derecede yanlis istir.
6- Esas bu ilaclari kullanirsaniz goguse iner ve Bronsiolit olabilir ( Bronsit olmaz)...  
Sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.