Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - rota
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumrota

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
didemim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 244
Mesajın Direkt Linki Konu: rota
    Gönderim Zamanı: 06 Şub 2013 Saat 14:31
kadir bey oğlum iki aylık olmak üzere doktorumuz rota aşısı için zararı yararından çok bağırsakla ilgili bişeyler yapıyomuş bazı ülkelerdede yasaklanmış dedi kendisi devlette çalışıyo yaralı olsa zaten devlet karşılardı ücretini dedi.sizin yaptırın dediğinizi biliyorum yaptırmayıda düşünüyorum ama bu söylenenler kafamada takıldı
DİDE
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119716
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2013 Saat 19:06
Bunlar, Tibbiyeden mezun olduktan sonra tek bir yeni literatur okumamis "zavalli" doktorlar. Hicbir seyden haberi yok. Bosverin, asi icin 3.5 ayi gecirmeyin. Ayricada, karma asilarla ya ayni gunde yada en az 1 ay ara ile yapilma mecburiyetleri var. 2 ayi bittikten sonra, ilk 5'li karmasi yapilirken, Rotavirus asisinida (agizdan) verin.

Yazarlar bolumunde, Benim oldugum bolume girin ve ; "Yazarin eski yazilari" penceresinde, "Rotavirus asilari"  makalemi okuyun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Şub 2013 Saat 19:09
Yukarı Dön
efsunlu_bulutum Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 314
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2013 Saat 23:59
hocam benım de bebegım 2 aylık,dun eskı maıllerı ve makalenızı okudum.yaptırmk ıcın gıttım ama dr.lr kendı cocuklarına yaptrmdıklrını soyledıler ve vazgectım. kızımda 4 sene once yaptrdıgımda 3 ay ıshalı surdu,neredeyse emmeyı bırakıyordu bunun akabınde gecen sene bı makalede kan grubu A olanlarda boyle bı etkı yptıgını okumustum(kızım da A grubuydu) oglum ab ona yaptrmalı mıyım,kan grubu etkıler mı ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2013 Saat 00:08
Kan grubu A olanlarda, hastalik nasil seyrediyormus, onuda okudunuzmu?? Her halukarda yaptirin. Asidan korkuyorsunuz, hastaligin kendisinden korkmuyorsunuz... Enteresan..
Yukarı Dön
zehracan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 81
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2013 Saat 00:39
hocam hazır konu açılmışken sormak istiyorum. kızım 40 günlükken gaita testinde rota virüs antijeni pozitif çıkmıştı. şuan 4 aylık. rota virüs aşısını doktora sorduğumda zaten geçirmiş hastalığı, gerek yok demişti. başka bir doktor da belki rota değil çapraz reaksiyondur demişti. ve de aşı konusunda çekimser olduğunu söylemişti. biz de ikilemde kalmıştık. yaptırmalı mıyım? geç mi kaldık? bilgilendirirseniz sevinirim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2013 Saat 07:09
Gec kaldiniz, 3.5 ayi gecirdiniz.... Hata yaptiniz. Ayrica da; antijen varligi bagisik oldugunu gostermez, antikor varligi gosterir.... Ilaveten; Rotavirus hastaliginin birden fazla virusu vardir, ayini gecirmese idiniz, asi olun derdim...
Yukarı Dön
efsunlu_bulutum Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 314
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2013 Saat 10:32
Hocam 3.ay muayenesınde mı yaptırmamı tavsiye edersiniz,yoksa yarın gıttıgımızde yaptıralım mı?2 ay 5 günlük su anda 2. ay asıları dun oldu.
Yukarı Dön
Yasminal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 296
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2013 Saat 12:01
Hocam cevaplıycaktır ama bu sorunun cevabını okumuştum paylaşmak istedim aşılar arasında 1 ay ara olması gerekiyor ya da aynı gün yapılmalı demişti hocam. Kusura bakmayın paylaşmak istedim
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.