| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
didemim
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 244
|
Konu: rota Gönderim Zamanı: 06 Şub 2013 Saat 14:31 |
|
kadir bey oğlum iki aylık olmak üzere doktorumuz rota aşısı için zararı yararından çok bağırsakla ilgili bişeyler yapıyomuş bazı ülkelerdede yasaklanmış dedi kendisi devlette çalışıyo yaralı olsa zaten devlet karşılardı ücretini dedi.sizin yaptırın dediğinizi biliyorum yaptırmayıda düşünüyorum ama bu söylenenler kafamada takıldı
|
|
DİDE
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119716
|
Gönderim Zamanı: 06 Şub 2013 Saat 19:06 |
Bunlar, Tibbiyeden mezun olduktan sonra tek bir yeni literatur okumamis "zavalli" doktorlar. Hicbir seyden haberi yok. Bosverin, asi icin 3.5 ayi gecirmeyin. Ayricada, karma asilarla ya ayni gunde yada en az 1 ay ara ile yapilma mecburiyetleri var. 2 ayi bittikten sonra, ilk 5'li karmasi yapilirken, Rotavirus asisinida (agizdan) verin. Yazarlar bolumunde, Benim oldugum bolume girin ve ; "Yazarin eski yazilari" penceresinde, "Rotavirus asilari" makalemi okuyun.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Şub 2013 Saat 19:09
|
 |
efsunlu_bulutum
Katılımcı Üye
Puanlar: 314
|
Gönderim Zamanı: 06 Şub 2013 Saat 23:59 |
|
hocam benım de bebegım 2 aylık,dun eskı maıllerı ve makalenızı okudum.yaptırmk ıcın gıttım ama dr.lr kendı cocuklarına yaptrmdıklrını soyledıler ve vazgectım. kızımda 4 sene once yaptrdıgımda 3 ay ıshalı surdu,neredeyse emmeyı bırakıyordu bunun akabınde gecen sene bı makalede kan grubu A olanlarda boyle bı etkı yptıgını okumustum(kızım da A grubuydu) oglum ab ona yaptrmalı mıyım,kan grubu etkıler mı ?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 07 Şub 2013 Saat 00:08 |
|
Kan grubu A olanlarda, hastalik nasil seyrediyormus, onuda okudunuzmu?? Her halukarda yaptirin. Asidan korkuyorsunuz, hastaligin kendisinden korkmuyorsunuz... Enteresan..
|
 |
zehracan
Üye
Puanlar: 81
|
Gönderim Zamanı: 07 Şub 2013 Saat 00:39 |
|
hocam hazır konu açılmışken sormak istiyorum. kızım 40 günlükken gaita testinde rota virüs antijeni pozitif çıkmıştı. şuan 4 aylık. rota virüs aşısını doktora sorduğumda zaten geçirmiş hastalığı, gerek yok demişti. başka bir doktor da belki rota değil çapraz reaksiyondur demişti. ve de aşı konusunda çekimser olduğunu söylemişti. biz de ikilemde kalmıştık. yaptırmalı mıyım? geç mi kaldık? bilgilendirirseniz sevinirim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 07 Şub 2013 Saat 07:09 |
|
Gec kaldiniz, 3.5 ayi gecirdiniz.... Hata yaptiniz. Ayrica da; antijen varligi bagisik oldugunu gostermez, antikor varligi gosterir.... Ilaveten; Rotavirus hastaliginin birden fazla virusu vardir, ayini gecirmese idiniz, asi olun derdim...
|
 |
efsunlu_bulutum
Katılımcı Üye
Puanlar: 314
|
Gönderim Zamanı: 07 Şub 2013 Saat 10:32 |
|
Hocam 3.ay muayenesınde mı yaptırmamı tavsiye edersiniz,yoksa yarın gıttıgımızde yaptıralım mı?2 ay 5 günlük su anda 2. ay asıları dun oldu.
|
 |
Yasminal
Katılımcı Üye
Puanlar: 296
|
Gönderim Zamanı: 07 Şub 2013 Saat 12:01 |
|
Hocam cevaplıycaktır ama bu sorunun cevabını okumuştum paylaşmak istedim aşılar arasında 1 ay ara olması gerekiyor ya da aynı gün yapılmalı demişti hocam. Kusura bakmayın paylaşmak istedim
|
 |