Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Öksürük şurubuna toplatma kararı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumÖksürük şurubuna toplatma kararı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gül28 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 59
Mesajın Direkt Linki Konu: Öksürük şurubuna toplatma kararı
    Gönderim Zamanı: 09 Şub 2013 Saat 15:58

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı’ndan Türk Eczacılar Birliği, İlaç Endüstri İşverenler Sendikası, Türkiye İlaç Sanayicileri Derneği, sağlık ve ilgili ilaç firmalarına ’Çok acele’ koduyla resmi yazı gönderildi. Yazıda, Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) resmi web sitesinde ’Dekstrometorfan’ içeren öksürük şuruplarının kullanımına bağlı olduğu düşünülen ölümlerle ve ciddi advers etkilerle sonuçlanan olayların görüldüğü yapılan araştırmaların sonucunda buna ’Levometorfan ile kontamine dekstrometorfan’ içeren öksürük şuruplarının kullanımının sebep olduğunun düşünüldüğü belirtildi. Dekstrometorfan adlı etken maddenin Konduskar Laboratories Private Limited, Kolhapur, Hindistan’da üretildiği, buradan ithal edilen dekstrametorfan adlı etken maddenin spesifikasyonlarına uygunluğunun kontrol edilmesi gerektiği konulu alarm yayınlandığı belirtilerek şu görüşlere yer verildi:

”Adı geçen üretim yerinden ülkemize Dekstrometorfan adlı etken maddenin ithal edilip- edilmediğinin bildirilerek, ediliyor ise ithalatının durdurulması gerektiği, adı geçen üretim yerinden ithal edilen söz konusu etken madde kullanılarak üretilen ürün olup- olmadığının ve/veya adı geçen üretim yerinde üretilmiş dekstrometorfan adlı etken maddenin yer alan yerli ya da ithal tüm müstahzarlarının ithalatının/üretiminin durdurularak, stoklarda bulunanlarının ülkemiz piyasasına verilmemesi ve piyasada mevcut tüm partilerinin, ilgili mevzuat doğrultusunda geri çekilmesi gerekmektedir."

TÜRKİYE’DE KULLANILIYOR

Türkiye’de üretilen bazı öksürük şuruplarında ve gribal ağrı kesici ilaçların bileşiminde ’Dekstrometorfan’ etkin maddesi kullanılıyor. Uygulamaya göre bileşiminde dekstrometorfan bulunan öksürük şurupları ve ağrı kesiciler kontrole tabi ilaçlar olarak değerlendirilip eczanelerde reçete karşılığı satılabiliyor.

alıntı
  ..Bızler sızın sayenızde hıc kullanmadım cok şükürr............
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118053
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2013 Saat 20:16
Hic heveslenmeyin, bunlari yazan sarlatanlar, coktan kokuyu aldilar, artik bu suruplari yazmiyorlar. Onun yerine cok daha pahali olan ve  zararli olabilecek Astim ilaclarini ve Kortizonlu spreyleri yaziyorlar.. Artik bu yuzden, tek bir Grip teshisi bile konmuyor, her oksurene; Allerji, Bronsit, Bronsiolit veya Astim  teshisleri konuluyor..
30 senede "Dekstrometorfan'i" ogrendiler, bakalim oksuruk surubu yerine, Astim ilaclarinin verilip, cocuklarin rezil edildiklerini ne zaman ogrenecekler.
Yukarı Dön
gül28 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 59
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2013 Saat 12:58
Hocam ıyıkı varsnız ....Bizler sızın onayınızı almadan kullanmıyoruzz..Bu haberlerde. etrafımızdakı ınsanlar artık daha dikkatlı olur....
  Allah Sizden binlerce razı olsun..Rabbım sıze saglıklı uzun omur versın..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Şub 2013 Saat 18:40
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.