Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kuru öksürük ve ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKuru öksürük ve ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
emerlike Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 89
Mesajın Direkt Linki Konu: Kuru öksürük ve ateş
    Gönderim Zamanı: 15 Şub 2013 Saat 00:24
İyi günler hocam kızım 35 aylık 14 kilo we 100 santim.
sürekli antibiyotik kullandık maalesef.. çok haslatanan bi çocuktu. en son geçen sene kullandık. geçen sene kuru öksürükle başlayan ateşi vardı kendimce tedavi etmeye çalıştım ama geçmedi bi kaç gün sonra mide özsuyuna varasıya kusmaya başladı uyanıp sarı sarı kusup uyuyordu hemen doktorumuza gittik ve boğaz enfeksiyonunun mideye indiğini söyledi 3 gün hastanede yattık iyileştik..

Şu an gene kuru öksürüğü ve ateşi var. 38.7 olduktan sonra calpol verdim gece tekrar cıkınca iburamin cold werdim. gündüz hiç vermedim akşam tekrar çıktı. tekrar verdim şu an uyuyor bugün ikinci günü..
limon bala tam gaz devam ediyoruz burundan sıkıntı olmayınca serum fizyolojik ve cold mix kullanmıyorum

benim endişem geçen seneki gibi kusmaların başlaması ve yağmurdan kaçarken dolyua tutulmak.. antibiyotik vermek istemiyorum ama ne yapmam gerektiğinide bilmiyorum ateşi gün içinde 37 nin altına hiç inmedi ama 38.7yide geçmedi...
Yukarı Dön
emerlike Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2013 Saat 11:05
hocam bugün 3. gün. dün gece hem 9 bucukta hemde 3te ateş düşürücü vermiştim bu gece gene 9 buçukta verdim ama tekrar çıkmadı ateşi öksürüğünün sayısı azaldı ama geldimi nefesi kesilene kadar öksürüo..
gece çok yoğunlaşınca öksürük,sarımsı beyazlı balgam çıkardı. en son süt içmişti onla alakalı olabilir rengi. iyileşiyormuyuz sizce... ateşi gün içinde çıkarmı bilmiyorum ama şu an yok elh.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120209
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2013 Saat 18:46
8cm. boy fazlasi var. 500gram da agirlik fazlasi var. Boyuna gore zayif gorunebilir, onemli degil... Sakin sonu  "-Cold " ile biten ilaclari ( Iburamin Cold gibi) kullanmayin. Basiniza buyuk isler acilir. Atesden rahatsiz olmadikca da atesi dusurmeyin. Eger sadece benim dediklerimi uygularsaniz, basiniza o kotu durumlar gelmez. Bana kalirsa, duzeliyor..  
Yukarı Dön
emerlike Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2013 Saat 20:26
Hocam çok teşekkürler..dediğiniz gibi gidiyorum bal limona devam ediyoruz ve dediğinjiz gibi düzeliyor şükür. Bugün ateşi hiç çıkmadı öksürükte tek tük. iyileşiyor Allah'ın izniyle ve sizin sayenizde. Kızımın ağrı eşiği yüksektir dayanıklıdır. Ateşi için maximum kaç dereceyi bekleyim bundan sonra.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120209
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2013 Saat 01:53
Dereceye bakmayin, cocugun durumunu gozleyin. Tahammul edebiliyorsa, 41 derecede dahi dusurmeyin. Okumadinizsa, benim Ates ve Tedavisi makalemi okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.