Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kulak
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkulak

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
vinil Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 146
Mesajın Direkt Linki Konu: kulak
    Gönderim Zamanı: 24 Şub 2013 Saat 20:56
Kadir Bey,
dün gece kızım(5 yaşında) sabaha kadar ağladı kulağım diye ağrıdurmadı dolven calpol dönüşümlü verdim hiçbiri işe yaramadı ağrı bugünde şiddetli birşekilde devam etti ateş oldu bu arada iliyadinde kullanıyorum ağzını açınca kulak memesini çekincede kulağının ağrıdığını söylüyor  sıvı şekklide akıntı oldu görüneni sildim sonra yeniden aktı kbb uzmanına gittik orta kulak iltihabı olmuş akıntı var ve zar hafif deliinmiş dedi bilgisayar ekrarnında gösterdi kızıma macrol yazdı ve siprogut diye kulak damlası verdi iltihabı kurutmak ve zarı onarmak adına  size danışmadan kulak damlasını damlatmak istemedim çünkü her mesajınızda bunu belirtiyorsunuz kullanmayın diye yoksa şimdiye çoktan kullanmış olcaktık şimdi kızımın durumunda da damlayı kullanalım mı kullanmayalım mı bu zar deliği kapanır mı ?macrol tedavi için iyimidir 

Düzenleyen vinil - 24 Şub 2013 Saat 21:25
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119064
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Şub 2013 Saat 21:14
Sakin, AMA SAKIN kulak damlasini kullanmayin.. Bu sahtekarlik; '50-'60 li yillarda cok revacta idi, simdi tekrar sahneye koyuluyor.. ORTA KULAK ILTIHAPLARINDA KESINLIKLE KULAK DAMLASI KULLANILMAZ... Yoksa olan hadiseler sonrasinda, micro-sirurji ile kulaga suni kulak zari ameliyatlari yapma geregi dogar. Sanirim bu ameliyatlarin gerekebilmesi icin gerekli sartlari hazirliyorlar..Boyle doktorlardan uzak durun ve etrafinizdakileride uyarin...
Sadece Iliadin ed. burun damlasini 3gun, gunde 2x2'ser damla buruna damlatin, sonrasinda 1 hafta Serum fiz. gunde 4x10'ar damla damlatin... Gece yastigina 2 damla  ColdMix damlatin, baska bir ilac gerekmez. Agri-ates oldugunda; Dolven 3x1 olcek verin, Calpol bu durumda gereksiz.
Yukarı Dön
vinil Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Şub 2013 Saat 21:30
teşekkürler eski mesajlarınızdan hatırladığım için kulak damlasını vermedim yanlız ağrı ve ateş olduğunda antibiyotik kullanabilirsiniz dediğiniz için macrola başladım macrol bu tedavi için iyi bir antibiyotik mi değiştirmelimiyim devam etmende sakınca var mı ve zar deliği kapanır mı

Düzenleyen vinil - 24 Şub 2013 Saat 21:31
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2013 Saat 01:56
Orta kulak icine nufuz edebilen yegane ilac; Bactrimdir. Ayrica, Bactrim'de herzaman gerekmez zira hadise daima viral bir enfeksiyonu takiben olusur. Kulak damlasi kullanmadiginizda ve su kacirmadiginizda , zar kendiliginden kapanir.
Yukarı Dön
vinil Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2013 Saat 09:51
o zaman bactrim alayım çünkü kulak ağrısı dinmiyor hala devam ediyor ve çıt çıt diye ses geliyor diyor bunlar normal mi ?
iyiki varsınız dr bey doktorun konuşmasının devamında biz sizden öğrendik okul dönemi helede ilk yılsa bu tekrar edebilir ama onlara göre sık tekrar ediyorsa geniz etine kadar gidermiş yani oraya sürüklenebiliriz sayenizde bilinçli olmasak 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2013 Saat 17:37
"-cit cit-" diye seslerin gelmesi; Oztaki borusunun acilmaya basladigina isret eder. Kulaginin duzlemeye basladigina isaret eder. Hadi hayirlisi, gecmis olsun...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.