Meraba hocam,
Bizim 3 yaşında oğlumuz var. Yaklaşık 6 aydır 3-4 haftada bir hastalandı. Önce öksürük başlıyor, zaman zaman akıntı ve balgam da oluyor. Bazen ateş çıktığı da oldu. Bazen ateşsiz yalnızca öksürük vardı. 2,5 yaşından beri 6 şişe antibiyotik içtik. İlk bronşit teşhisi 2,5 yaşındad uzun süren öksürüğü sonucuda kondu. Şimdiye kadar 3 şişe augmentin, 2 şişe macrol, 1 şişe klacid içti. Eve buhar makinesi aldık, ventolin ve pulmicort verdik. Bronşit tekrarladığı için kandan alerji testi yapıldı ancak bir sonuç çıkmadı. Yazılarınızı yeni gördüm. Şimdiye kadar bu kadar çok antibiyotik vermekten dolayı rahatsızdım ancak birçok farklı doktora gidi hepsi de antibiyotik verince mecburen içirmiştim.
Aynı döngüyü yaşıyoruz sürekli. Antibiyotik bitiyor aradan 1 hafta geçiyor, yavaş yavaş öksürük terkrar başlıyor. Önce az az öksürüyor, sonra öksürük şiddetleniyor. Hıırıltılı ve balgamlı hale geliyor. Uyurken de öksürüyor. Henüz kreşe gitmiyor, kreşe gitmediği halde hasta olduğuna göre artk göndersek mi demeye başladık.
Zaten çok iştahlı bir çocuk değildi, sık sık hastalandıkça yemek yedirmek daha da zor hale geldi.
3,250 gr 50 cm doğmuştu. Şu anda 36 aylık 13 kg 92 cm. Benim boyum 1,56 eşim de 1,75
Sipraiktin kullanmamızı tavsiye eder misiniz?
Bronşit konusunda ne yapalım?
Çok teşekkürler.