Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Karalahana Çorbası
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKaralahana Çorbası

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Konu: Karalahana Çorbası
    Gönderim Zamanı: 04 Mar 2013 Saat 10:18
Sayın hocam kızım 15 aylık . Perşembe akşamı karalahana çorbası yaptım. Yarım kase kadar yedi az bir zaman sonra uykusu geldi ve yattı. Çorbayı blendırdan geçirip içine çok az mısır ekmeği ufalayıp yedirmiştim. Cuma sabahı dışkısını yaptı sulu değil ama çok katıda değildi. Öğleden sonra bu çorbadan 1 kase daha aynı şekilde verdim . Keşke vermez olaydım tam 4 sefer aynı şekilde dışkısını yaptı. Sanki yediği resmen çıkıyordu. İshal şeklinde değil ama. Cumartesi günü sabaj ve akşam olmak üzere dışkısını yine aynı renkte yaptı. Akşam ağladı aniden ben uykusu geldi diye yatırdım ama belli huzursuzdu. Ağlayarak bir şekilde uyudu. Uyuduktan yarım saat sonra avazı çıktığı kadar ağlayarak uyandı. Tam yarım saat gözleri kapalı şekilde apladı. Gaz sancısı vardı sanırım. Kendini elletmiyor bile. Bebekliğinde kolik sancılarındada öyle ağlardı. Sonra hafif gaz çıkardı ve uyudu. ama sabaha kadar huzursuzdu. PAzar günü herşey normale döndü. Hocam bunu sizinle paylaşmak istedim. Karalahana bu kadar etki yaparmı . İlk defa verdim ama son verişimde olacak. Değerlendiriseniz sevinirim. Ne yapmam gerek. Saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118514
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2013 Saat 19:18
Karalahananin kendisinden degil, beklediginden icinde mikrop uredigi icin oldu.. Karalahanayi hergun yedirirseniz, cocukta; Hipotiroidi olur, aklinizda olsun..
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2013 Saat 20:36
Hocamben Karalahana çorbasınıakşam yapar yapmaz kızıma yedirdim. Sabahında belirttiğimgibi gaitasını yaptı.  çorba soğuduktan sonra dolaba kaldırdım ve ertesi günde ısıtıpyedirdim.Yani çorbayı yapalı 24 saat bile geçmedi. Bu çorba hemen mikrop kapabilir mi? Anlamadığım kısım bu . Bebeğim hakikatten rahatsızoldu ishal değil ama dışkı sayısı gün içinde çok arttı. Bir daha vermeyidüşünmüyorum. Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2013 Saat 20:49
hocamsizin dediğiniz gibieğer bu durum mikrop kaptığını gösteriyorsa tedavisi nedir benim yapmam gereken  nedir? Şimdi iyice meraklandım yazmayı unutmuşumkusura bakmayın tekrar mesajattım size. Sizden cevap gelene kadar meraktayım hocam.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2013 Saat 21:05
Sakin ha ilac vermeyin...Bu sekilde vucudu bu mikrobu  taniyacak ve bagisikligi gelisecek...
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2013 Saat 02:45
Hocam size bu saatinde tekrar mesaj atıyorum. Kızım gece aniden ağlayarak uyandı. Yine karın ağrısı ve gaz sancısı anlattığım gibi. Eğer bağırsakları mikrop kaptıysa hocam ve bu geçmezse bu durumdaha ne kadar sürecek. Gece acile gitsek şimdi bebek hırpalanacak. Cuma gününden beri durumumuz bu hocam. Bu akşamki son gaitası sanki ilaç kokar gibi kokuyordu bunu ilk kez farkettim. Hocam neolur bize yardım edin biz bu durumda nasıl bir yol izleyelim. Gaita testi yaptıralım mı? Ani ağlamalar ve gaz sancıları gündüz olmuyor gece oluyor acaba güindüz sürekli hareket halindeondan mı oluyor.Bu arada kızım15aylık. Umarım bu mikropbaşımıza iş aşmazhocam. Alt tarafıbugünekadar hiç içmediğibirkaralahanaçorbası içti. Vermezolaydım anlamadımgitti. Saygılarımla.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2013 Saat 06:13
Ilac vermeyin. Vucut mikroplari atana kadar ishal durumunu devam ettirir... Bu sure; mikrobun cinsine ve aldigi mikrobun miktarina gore kisa veya uzun surebilir. Kusma olmadikca da su kaybi filan olmaz.
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2013 Saat 06:32
Hocam kusma yok ama yataktan kaklınca sürekli ağlar vaziyette gece boyunca hiç dışkı yapmadı sanıyorum gaz sancısı ve karın ağrısı var . Durumumuz bu hocam teşekkür ederim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.