Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Pişik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumPişik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Konu: Pişik
    Gönderim Zamanı: 06 Mar 2013 Saat 18:50
Hocam kızım15 aylık.Cildi çok hassas sizin önerinizle desitin kullanıyordum. Bezinin kalitesine ve temizliğine dikkat etmeme rağmen 1 gecede pişik olmuş. Hemde ne pişik. Ben ilk defa gördüm çocuk acıdan ne elletiyor nede krem sürdürüyor. Sürekli sebepsiz ağlamasının nedeni pişikmiş. Doktor desitinin maxsimum etkili mor kremini ve travazol kremle birlikte sürersem daha etkili olacağını söyledi. Çocuk çok ağladığından ve pişik durumundan kendine dokundurmadığından idrar tahlili veremedik. Size danışmak istedim. Bu kadar dikkat etmeme rağmen pişik olmasına ne sebep olmuştur. Saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118465
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2013 Saat 19:39
Pisik; agirlikla on tarafta ise, idrari yakmistir, Amonyak yanigi olmustur.  Arka tarafa yayilmis ise, kaka yakmistir, asiri alkalen kaka yaptigindan olmustur. Travazol pahali bir cozum (Illaki en pahalisini yazacak), pisik kreminize devam edin, her actiginizda once yikayin. Gunde iki defada, pisik kremi yarine Ultralan pomat surun.
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2013 Saat 19:54
Cevabınız için teşekkür ederimhocam. Pişik adeta bir yanık görünümünde zaten sanıyorum idrarı yaptı. Yediklerinden mi kaynaklanoyor hocam. Ben asitli içecekler içmiyorum emzirdiğim için hala pişiğe neden neydi anlamıyorum 2 günde bir banyo yapar doğduğundan beri aynı marka bez kullanıyorum destinini her alt değiştirmede sürerim altı sık sık değişir ıslak bırakmadan kurulayıp bezini takarım. Buna sebep neoldu anlamadım. Sabaha kadar ağladı feryat fiyan sabah altını değiştirirken pişikle karşılaştık aniden atmış. Teşekkür eder saygılarımı sunarım
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2013 Saat 17:39
Bazen oluyor boyle seyler, Sizin bir hatanizdan olmadi, siz benim anlattiklarimi uygulayin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Mar 2013 Saat 18:20
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2013 Saat 18:52
,Sayın Hocam şimdi yanıtınızı okuyunca eşimle düşünüyoruz pazartesi akşamı biz işten eve geldiğimizde kızımız dışkısını yapmış.Bakıcı bayana kakasını ne zaman yapmış farketmediniz mi dediğimde 10 dk. önce değiştirdim bez yeni zaten ne çabuk yapmış diye şaşırdı. Ben hemen değiştirdim. Zaten kızım pazartesi gecesi ani ağlamaya başladı ve ben sabahında doktorda pişik olduğunu anladım. Akşam en son ben değiştirdim nasıl olur dediğimde pişik aniden olur anlamazsınız dedi . Kakası biraz beklediğinde hemen böyle ciddi pişik yaparmı hocam . En azından bunu bilelim. Kakası hiç beklemez zaten hemen temizlenir amao gün nasıl olduysa 10 dk. kadar beklemiş ve bu durum pişiğe neden olur mu ? Saygılarımla.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2013 Saat 19:41
Evet olurda, bu kadar buyutmenin alemi yok. Olur boyle vakalar. Ayrica bazi veletler, "Temiz beze" kaka yapmayi cok severler. Daha bez takilir takilmaz yapti ise, bakici farketmemis olabilir...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.