Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Peditus
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumPeditus

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
eldem Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 187
Mesajın Direkt Linki Konu: Peditus
    Gönderim Zamanı: 13 Mar 2013 Saat 14:46
Hocam oğlum 3,5 yasında. Ateş ıkı gündür 37'5. Genzinde akıntı var sanıyorum hafif bi burun tıkanıklıgı var ama burun akıntısı yok. Onun dışında hareketli öksürükte yok. Peditus vermelimiyim?yani sunu merak edıyorum. Pedıtus un tedavı edıcı ozellıgı varmıdır yoksa ıcındekı paracetamolle anı mı kurtarır? Sızın pedıtusu 3 un altındakılere ve öksürüğü olanlara onermedıgınızı bılıyorum ama öksürük yoksa onerırmısınız?bide bu sekılde krese yolladım bı sorun olmaz dimi.bu arada burada oldugunuzu bılmek cok güzel
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119003
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2013 Saat 19:58
Peditus da 2 grup ilac var...
1- Parasetamol, (120mg) aynen Calpol vermis gibi oluyorsunuz. Bunu bilmekten aciz o kadar cok doktor varki, hayret edersiniz. Aferin, Peditus ve Calpol'u ayni receteye yazan bir suru aptal var.
2- Oksuruk kesici ilac var, en tehlikeli kismida bu ilactir. Bu sebeple, hicbir yasta tavsiye etmem... Oksuruk kesilirse, hastalik akcigerlere iner. Oksuruk, bir hastalik degildir, vucudun savunma mekanizmasidir..
Yukarı Dön
eldem Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2013 Saat 21:50
Hocam ateşinin 38 üzerine çıkmasından dolayı tahlil yapıldı. Anormal olanları yazıyorum. Sedim 57 crp 73.0 Hgb 11 hematokrt 33.3 mcv 72,4 mch 23,9 rdw 16,5 nötrofil 50.8 monosit 10,7 lenfosit 3,56 monosit 1.04. Bu degerlere gore augmentin 400 verildi. Ne yapmalıyım antibiyotik kullanmalimiyim?cocukta nezle yok. Lokosit 9,70.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2013 Saat 18:26
WBC (Lokosit) 9.70 oldugu halde, israrla Antibiyotik vermeleri, ve bu hatanin bu kadar yaygin olarak yapilmasi, bu doktorlarin egitimlerinde, ciddi bir eksikligin oldugunu gosterir... Bu doktorlardan uzak durun... Hadi 6 sene Tip egitiminde ogrenemediler, insan mezun olduktan sonra da bir kitap acip okumazmi??? Nezle arazlari ve oksuruk, bazi Griplerde; 2-3 gun sonra baslayabilir. Birde, dokuntulu viral hastaliklarda Grip arazlari ( bazilarinda) olmayabilir..
Yukarı Dön
eldem Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2013 Saat 19:45
Hocam sedim 57 crp 73 olduğu ıcın antıbıyotık almak zorunda cok yuksek dedıler.fakat ben hala veremedim antibiyotik. Bu degerler neyı gosterır hocam. Cocukta hala nezle falan yok ve ateşte yok denecek kadar az
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2013 Saat 20:33
CRP antibiyotik baslanmasi icin bir gerekce degildir, baska pek cok sebepler de yukseltir. Sedim icin, once en az 12 saat ac kalmasi gerekirdi. Ac biraktinizmi??? Boyle "enayi" yuksek Sedim degerleri, yeterli sure ac kalinmadiginin isaretidir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.