Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tahlil
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtahlil

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
jolina Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 95
Mesajın Direkt Linki Konu: tahlil
    Gönderim Zamanı: 14 Mar 2013 Saat 20:32

oğlum 7 yaşında bir hafta önce boğaz ağrısı başladı ve bugüne kadar devam ediyor ayrıca dün gece ateşlenmeye başladı hocam oğlum 20 günde bir aynı şekilde hastalanıyor önce boğaz ağrısı ardından 8 gün ateş bugün dr. gittik ve tahlilsonuçları gönderiyorum
jolina
Yukarı Dön
jolina Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2013 Saat 20:36
WBC  17.1
HGB   12
LYM   %   14.3
MİD%  2.9
GRAN%  82.8
MPV   4.6P
PDW17.3
SEDİM   22
jolina
Yukarı Dön
jolina Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2013 Saat 20:43
ASO  179
CRP   0.65
VERİLEN İLAÇLAR
Zaditen,deposilin flakon 1.2 yarısı yapılacak antibiotik şurup bittikten sonra, deklarit 250mg,
oksabron, zinco-k, 
akut tonsillit,
mevsimsel allerjik rinit diye tanı koyuldu hocam ne yapmalıyım, bilgi verin lütfen   

jolina
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119016
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2013 Saat 21:10
Hicbirine gerek yok, sadece AugmentinES gunde; 2x1 olcek verin ve siseyi bitirin, yeterlidir. Hele igne, son derecede sacma bir uygulama... Mart' in ortasindayiz, hangi "Mevsimsel Allerjik Rinit" ten bahsediyor??? Hangi bitki cicek acmisda, havada Pollenleri ucusuyor??? Resmen salliyor. Yerseniz...
Yukarı Dön
jolina Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2013 Saat 18:08
hocam merhaba 
augmentinES satılmıyor artık, klaromin 250 vereyimmi? Ayrıca şişe bitince ne yapayım tekrar olmaması için? 
Birde bugün burnu tamamen kapalı sümük yok akıntı yok ama kapalı ne yapayım hocam, üç gün önce tkalı idi iliadin kullandım bugün kullanamam tonimer kullandım hiç faydası yok aynı şekilde burun kapalı,
ya hocam artık bunalıma girdim ne olur yardım edim lütfen
jolina
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2013 Saat 21:20
Eger kilosu 22 ve uzeri ise; Augmentin400 veya benzerlerinden; gunde 2x1.5 olcek verin. Burnu icin; SiccNasal kremden; burun deliklerine, mercimek kadar surun..
Yukarı Dön
jolina Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mar 2013 Saat 21:23
Hocam Merhaba
Sormak istediğim birşey var oğlum 7 yaşında wbc si yüksek çıkmıştı şimdi antibiotik kullanıyorum, hocam 20 günde bir boğaz enfeksiyonu olduğu için Srep A testi yaptırmam gerekir mi? Burda dr sormuştum antibiotik kullanınca olmaz dedi 3 gün antibiotik kullanmamış olacak mış, bu doğru mu hocam? Ben burda tahlil istediğim zaman gerek yok bile diyebiliyorlar Hocam, 
Hocam size minnettarım, ilginiz için cevaplarınız için binlerce kez teşekkür ederim
jolina
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mar 2013 Saat 04:53
Olamaz, bu doktorlar bu kadarmi cahil..... Antibiyotik verildiginde, "Bogaz kulturu" yapilamaz, zira bakteriler yokolmustur.  Ama Strep-A testi. ENZIMATIK bir test oldugundan, antibiyotiklerden etkilenmez... Yuh olsun,  bunlari bu sekilde yetistirip de ortaliga doktor diye salan Kenan Evren Profesorlerine...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Mar 2013 Saat 04:53
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.