Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118056
|
Konu: MENINGOKOK ASILARI Gönderim Zamanı: 20 Mar 2013 Saat 01:50 |
Meningokok asilari ile ilgili makaleyi yazdim, Moderatorler benim makallerimin oldugu bolume koyduktan sonra okuyabilirsiniz..
|
 |
PYRZ
Üye
Puanlar: 49
|
Gönderim Zamanı: 21 Mar 2013 Saat 09:34 |
sabırsızlıkla okumak istiyorum ama henüz yayınlanmadı :(
|
 |
febaa2
Kıdemli Üye
Puanlar: 1684
|
Gönderim Zamanı: 21 Mar 2013 Saat 20:36 |
hocam makaleyi okudum ellerinize sağlık teşekkürler
sormak istediğim b tipi ihtiva eden bir aşı tipi varmı örneğin abd deki aşılarda b tipi ihtiva eden varmı
yoksa daha bulunmadımı
çünkü sizin makalenizden yola çıkarak bu tip aşılar bizim çocaklara hitap etmiyor
Düzenleyen yasemin - 21 Mar 2013 Saat 21:44
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 22 Mar 2013 Saat 01:27 |
Dunyanin hicbir yerinde "su anda" B-Tipine karsi asi yok. Su anda sadece; Ingiltere ve Kanada da kullanilan ve cocuklarda; "A,C,Y ve W-135'e karsi bagisiklik yaratabilen; MenACWY asisi var. Su anda TURKIYE'de uygulanan, Menectra asisi bunu bile yapamamaktadir.. Menectra kucuk cocuklarda hicbir Meningokok'a karsi bagisiklik saglamaz. Tek iyi tarafi; yapilanlara zarar vermez.
|
 |
PYRZ
Üye
Puanlar: 49
|
Gönderim Zamanı: 22 Mar 2013 Saat 09:53 |
Hocam bahsettiğiniz aşı MenACWY-CRM (Menveo, Novartis) mi?
Ülkemizde B ve W135 ile ilişkili hastalık görülmekte, Menectra'daki W ile W135 farklı tip mi? Bir ayrıntı; bu yüzden mi menectra'yı işe yaramaz yani yarar sağlamaz olarak görüyorsunuz?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 22 Mar 2013 Saat 20:39 |
1-MenACWY asisi; Ingiltere ve Kanada da gelistirilen bir asidir. Menectra ve Menueo( Menveo degil) asilari, konjugat ( conjugate) asilar olmalarina mukabil, MenACWY asisi, glikokonjugate (glycocojugate) asidir. Bu ozelligi ile 10 yasindan kucuk cocuklarda asi reaksiyonu uyandirabilmektedir. 2- W- veya W-135 ; acilimi "Wistar-135 tipi" olup, ayni tipi belirtir..Menectra veya Menueo icinde W-135 olmasina ragmen, bu asilar kucuk cocuklarda antijenik olmadiklarindan, asi reaksiyonu yaratamazlar.
|
 |
febaa2
Kıdemli Üye
Puanlar: 1684
|
Gönderim Zamanı: 22 Mar 2013 Saat 20:56 |
hocam açıklamalar için teşekkürler yazılarınızda meningokok salgınında herkese bulaştığını ama herkeste hastalık yapmadığını yazmıştınız böyle salgın durumunda nasıl bulaşıyor
yada nasıl korunabiliriz grip gibi solunum yoluylamı oluyor
yada devletler nasıl önlemler alıyorlar ( bu soruyu yazdım ama bizim devletin giden gitsin kalan sağlar bizimdir mantığıyla yaklaştığına eminim)
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 22 Mar 2013 Saat 22:20 |
Korunamazsiniz... Solunum yolu ile bulasiyor... Isin kotu tarafi, cocuklarda bu bakteri bulastiginda, vucudun bagisiklik sistemi bunu farkedemiyor. Bakteri vucuda iyice yerlesiyor, cilt alti kanamalar ve bobrek ustu bezinde harabiyet yapiyor, ondan sonra farkina varilabiliyor. Ates de doku harabiyeti sonucu olusuyor. bu sebeple, bu bakteri, hastalik yaptiginda, cok agir seyrediyor... Alinan tedbirler vardir, ama hicbirisi bir ise yaramaz.
|
 |