Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - TAHLİL SONUÇARI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTAHLİL SONUÇARI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
şeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 586
Mesajın Direkt Linki Konu: TAHLİL SONUÇARI
    Gönderim Zamanı: 20 Mar 2013 Saat 03:37
Merhaba Kadir Bey,oğlum  haziranda 6 yaşına girecek.3 haftadır geçmeyen burun tıkanıklığı ve öksürüğü var,Şu an burnu az da olsa yeşil akıyor.bugün öksürük çoğaldı.Gece sabaha kadar öksürük krizine giriyor,balgamı kusarak çıkartıyor.Hasta olsun olmasın gece uyurken başı ve sırtı çok terliyor.bugün hastaneye gittik ilaç verdiler almadım.Anaokuluna gidiyor ve biliyorsunuz ki hep hasta.GRİP,SOĞUK ALGINLIĞI,TONSİLİT VB...
1-AZRO 15 ML
2-MUKALATOR
3-OTRİVİN PEDİATRİK
KISACA TAHLİL SONUÇLARI 
WBC 5.82
RBC 3.92
HGB 10.9
HCT 33.67
MON% 17.99
MON# 1.05

TSH 5.62
T4 1.19
SİZCE NE YAPMALIYIM.HOŞÇAKALIN...

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mar 2013 Saat 07:07
WBC: 5.82 gibi cok dusuk bir degerde ve bunlar hala antibiyotik dayiyorlar... Kesin bunlari egitimleri eksik ve yanlis... Bu hatalarin bu kadar yaygin olarak yapilmasi baska turlu izah edilemez..Verilen ilaclari kullanmayin.  Sadece; Otrivine ped. (3 gun) gunde2x1 fis kullanin... Ayrica; oksurdugu zaman; Limonlu bal verin ve aksamlari yastigina 2 damla ColdMix damlatin. Sicak banyoda cok iyi gelir. Yastigi biraz yuksek olsun.
Yukarı Dön
şeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mar 2013 Saat 22:40
Çok teşekkür ederim.Bugün burnu akmıyor hafif tıkalı.öksürük devam ediyor tabi.Dr tahlil sonuçlarını görmeden bu ilaçları yazdı.Geniz akıntısı var ve boğazında enfeksiyon var bu ilaçlar tedavi edecek 1 hafta sonra tekrar gelin dedi.gülerek çıktım ordan.hemogramı  da ben istedim.Birkaç sorum olacak.
1- kan değerlerindeki  Mon 17.99  bu önemli midir.neyi işaret eder?
2-TSH 6 yaşa göre  5.62  bildigim kadarıyla normal gözüküyor.doğrumudur?
3-geniz akıntısı nedir? nasıl geçer?öksürüğe mi neden olur?
4_ 4 aylık bir oğlum daha var.büyük oğlumdan bulaşabilir mi küçük oğluma?yaklaştırmamaya çalışıyorum.
hoşçakalın...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mar 2013 Saat 03:06
1-Bazi VIRUS nefeksiyonlarinda (Enfeksiyoz Mononukleoz gibi), Monosit degeri yukselir. Tek onemi bu tip hastaliklarda ates biraz daha uzun ( 1 hafta) surebilir... Birde nadir vak'alarda cocuk ( gecici olarak)  hayaller gorebilir, onemi yoktur, hepsi kendiliginden gecerler. Sakin ilac hele antibiyotik kullanmayin..
2- Dogrudur, cocuk degerleri eriskin degerlerinden farklidir...
3- Geniz akintisi da vucudun bir nevi savunmasidir. Virusleri uzaklastirmaya yarar.. Yutulmasinin bir zarari yoktur. Soguk alginligi ilaclari ile "kurutulurlarsa",  basiniz  belaya girar.
4- Anneden gecen antikorlar, ilk 1 sene cocuklari korurlar ama Grip virusleri sekil degistirdiklerinden, anneden gecen antikorlar, griplerden korunmada  pek ise yaramaz.
Yukarı Dön
şeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mar 2013 Saat 18:53
Bugün bugün 38.5 derece ateş ve şiddetli öksürük başladı.yani havlarmış gibi öksürük krizine giriyor.her 2 veya 3 cümle sonunda hemen öksürük başlıyor.Burnuna serum fiz. yaptım kustu.gıcık yapıyor anında.şimdi de yaptırmıyor serum fizyolojik.ne yapmalıyım ???hiç durmuyor öksürük çok şiddetlendi...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mar 2013 Saat 19:08
Sicak su buhari yapin. Cok hareket etmesin, kosturdugunda oksurugu azacaktir, istirahat etsin. Yattiginda da yastigini biraz yukseltin..
Yukarı Dön
şeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mar 2013 Saat 19:33
Bugün okula göndermedim.uyuya kaldı yavrum.Teşekkür ederim sağolun
Yukarı Dön
şeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2013 Saat 22:28
Merhaba.oğlumun öksürüğü geçmiyor tahmin edersiniz.Biliyorum hükmünü sürmeden geçmeyecek öksürük krizine  giriyor ve kusuyor.böyle çıkarıyor balgamını .bu sene neden böyle bir öksürük aldı başını gidiyor?yedikleri de çıkıyor.aslında çoğu zaman kuru öksürük şeklinde.çok zayıfladı.çaresiz geçmesini bekliyorum okuldan da geri kalıyor.yeter artık yaz gelsin diyorum.benim sormak istediğim bricannyl ve deloday ilaçları yazdı dr ben almadım.önce size sormak istedim.çok bitkin düştüm.direncim yok ve bugün bende hastayım..Cevabınızla beni aydınlatırsanız çok sevinirim.ayrıca 4.5 aylık bir oğlum daha var.o da grip.Sizin dediklerinizi uyguluyorum.6 gün ateşi oldu.bugün daha iyi.vaktim oldukça eski mailleri okumaya çalışıyorum.teşekkür ederim...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.