Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş,kusma.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAteş,kusma.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Oranje Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 176
Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş,kusma.
    Gönderim Zamanı: 06 Nis 2013 Saat 16:00
Hocam merhaba...
Oğlum 11 ay 10 günlük.Kilosu 9300 boyu 75 cm.

2 gün önce hafif ateşi vardı oğlumun.ParanoxS  fitil verip düşürüyorum ateşini.
Normalde iyi gibi görünüyordu ama bugün kolunu kaldırmaya bile hali yok.Yemek yediği zaman aradan 10 dakika geçmeden hepsinide kusuyor.
Nefeside 2 gündür fena kokuyor.Pas kokusuna benzemiyor ama ben annesi olduğum halde benim bile midem bulanıyor.Açlık kokusu diyeceğim ama karnı doyduktan sonra bile koku aynı.
Ateşi fitil ile düşüp 4-5 saat sonrasında tekrar yükseliyor 39 dereceye kadar.
İshali yok ama çok gaz çıkarıyor ve burnu fena tıkalı.Burun akıntısının rengi ise beyaz.
Sizin eski maillere bakarak iliadin ped.damla kullanıyorum ama o bile açmıyor burnunu.
Grip geçirdiğini düşünsemde daha önce karşılaşmadığım bu ağız kokusu biraz teredütte bıraktı beni.
Ne önerirsiniz ?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118049
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2013 Saat 20:09
Gelisimi iyi. Bir kan sayimi yaptirin, WBC degeri yuksek gelirse, bir antibiyotik baslariz. Dusuk gelirse, Grip demektir, bir sey yapmayin.
Yukarı Dön
Oranje Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2013 Saat 12:17
Hocam merhaba.
Ateşli ve zor bir gecenin ardından bugün acile gidip kan sayımı yaptırdık.Değerler yüksek çıkınca acildeki doktor çocuk doktorları ile görüşüp hastaneye yatış yapmak istedi ama kabul etmedim.Bunun üzerine rahatlaması için iğne yapıldı.Kağıdın üzerinde iğne için "İESEF 500MG  JM OLARAK YAPILDI" yazıyor.Novalgin falanda koydurttu sanırım içine.
Yarın sabah kendi doktoruna götüreceğim ama gitmeden önce değerlere göre sizinde yorumunuzu almak istedim.

WBC : 23.2
RBC : 4.2
HGB : 10.8
HCT : 32.1
MCV: 76.4
MCH : 25.7
MCHC : 33.6
RDW : 14.5
PLT : 177
MPV : 8.6
P-LCR : 15.7
PDW : 10.3
Lenfosit %: 74.4
Lenfosit # : 17.3

Hocam bu değerlere göre nasıl bir yol izlemeliyiz ?
Yarın gideceğimiz doktor hastaneye yatışını isterse kabul etmelimiyiz ?
Antibiyotik tedavisinin başlayacağı kesin ama yanına vereceği ilaçları kullanmadan önce sizinle mi görüşelim?
Şimdiden teşekkür ederim.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2013 Saat 23:58
Antibiyotik gerekiyor ama, eger agizdan ilac alabiliyor ve kusmuyorsa, igne cok gereksiz, agizdan bir antibiyotik yeterlidir. Agizdan ilac alabilen, normal beslenebilen bir cocugun hastanaya yatmasi HIC GEREKMEZ. Ancak; Menenjit veya Sepsis suphesi olur, cocugun genel durumu iyi degildir (suur bulanik, agizdan ilac veya sivi alamiyor) ancak o zaman hastaneye yatirilmasi gerekir... Gerisi, hastaneye para kazandirmak icin cevrilen dolaplardir.
Yukarı Dön
Oranje Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2013 Saat 17:23
Hocam bugün gittik doktora ve sonucu gösterdik.
Genel muayenede bademciklerinin şiş olduğunu söyledi doktor.Ciğer ve kulaklar temiz.
Tahlil sonucuna göre doktor 3 günlük bir iğne tedavisi verdi.
İğnenin üzerinde forsef 0.5 g.i.m yazıyor.Bu iğneye ilaveten enjeksiyon için hemşireye verilecek olan kağıtta ateşi olduğu için içine nolvagine 8 dizyen ve yazısını anlayamadığım bir ilaç daha yazıyor.(uveetn 0.5 şeklinde ama anlayamıyorum)
Yine iğneyi yapacak hemşireye verilecek olan kağıtta Predol 20mg 4mllik sulandır 110 ml içir şeklinde bir şey yazıyor.Hemşire bu karışımıda hazırladı ve şırınga ile verdi ama bebeğim içtikten 2 dakika sonra ilacı geri kusmasına rağmen doktor" önemli değil,öncelik olan iğnesi şimdilik" diyerek gönderdi.
Bunların yanında aferin-plus-rhinfant ve pedifen verdi gerektiğinde kullanmamız için.
Ağızdan antibiyotiik vermesini istesemde enfeksiyon değerlerinin yüksek olduğunu ve en azından 3 gün bu iğneyi vurdurup sonra tekrar kontrole gelmemizi istedi.
Tedavi şeklimiz için ne düşünüyorsunuz acaba ?
Açıkcası içim çok da rahat değil...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2013 Saat 19:45
Antibiyotik gerekiyor ama, eger agizdan ilac alabiliyor ve kusmuyorsa, igne cok gereksiz, agizdan bir antibiyotik yeterlidir. Agizdan ilac alabilen, normal beslenebilen bir cocugun hastanaya yatmasi HIC GEREKMEZ. Ancak; Menenjit veya Sepsis suphesi olur, cocugun genel durumu iyi degildir (suur bulanik, agizdan ilac veya sivi alamiyor) ancak o zaman hastaneye yatirilmasi gerekir
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.