Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
maper
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112
|
Konu: inek sütü allerjisi Gönderim Zamanı: 19 Nis 2013 Saat 14:32 |
doktor bey kızım yaklaşık 25 gündür hastaydı size sonuçlarıda göndermiştim.zimaks ve forsef kullandık geçmedi.burdaki doktorumuz bizi sürekli ilaçverip gönderdi.merside bir doçente gitti muayene etti vücudunu görünce allerji olabilecegini söyledi akciyer filminde ciyerlerde sorun oldunu allerji testini yaptırmamızı söyledi 2tip mikrop oldunu buzamana kadar kullandımız antb.tek tip oldunu farklı bir antb.denenmesi gerektini (klaromin)söyledi.hırıltı kusma öksürük balgam vücutta kuruluk pul pul olması şikayetleri.buhar mak.almamızı ventolin fliksotide nebules gifrer aralıklı vermemizi söyledi.2 gündür kullanıyoruz hırıltı ve öksürük nerdeyse bitti.kan sonuçlarında inek sütü allerjisinde +++ çıkmış.bizi allerji uzmanına gitmemizi kendisinin bu konuda yapacağı bişey olmadını söyledi.sizce doğru yoldamıyız yaptıklarımız nekadar doğru.(yazdıklarım sürekli siliniyor tekrar iki parca halinde yazmak zorundayım)
|
 |
maper
Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 Nis 2013 Saat 14:41 |
sormak istediğim ben anne sütü veriyorum burdaki beni oyalayan doktorda ek gıdaya erken başlamamı söylemişte ve biz 3,5 aylıkken yavaş yavaş başlamıştık şimdiye kadar herşeyi veriyordum.yoğurt yumurta labne peyniri kıymalı sebze çorbası muhallebi ek olarakta anne sütü.şimdi napacam ben bu çocuga yoğurt peynir vermezsem kalsiyumu nerden alacak yanlış bişey yapmak istemiyorum.bu arada danadan iyi bir allerji uzmanından ancak 30mayısa randevu alabildik.şimdi ben süt ürünlerini keseyimmi neverecem bu çocuga zaten zayıf bir çocuk 14 aylık 9,400 ve 76cm.gittimiz doçent boyunun normal kilosunun 10 olması gerektini söyledi zaten herşeyi yemez birde diyet yaptırırsak nolacak.nolur doğru yoldamıyız bizi bilgilendirirmisiniz.gittimiz doçent paracıl değil birde verdiklerinin faydasını hemen görünce sanki doğru yoldayız gibi ama yinede size sormak istedim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118859
|
Gönderim Zamanı: 19 Nis 2013 Saat 18:49 |
Gelismesi yasina uygun, bir 'geri kalmisligi' yok... 10kilo;18 ay kiz cocugunun kilosudur, atmasin...
O Allerji doktorlarinin soyledigi herseyi bir kenara birakin. Evet, ek gidalari 6. aydan evvel baslamaniz buyuk hata idi. Cocuk hassaslasmis olabilir. Iyi tarafi bu tip "Reaksiyonlar"(Allerji degil) zamanla kaybolurlar. Gordugunuz fayda, zaten kendiliginden olan duzelmedir. Siz oncelikle anne sutunu verin, yer kalirsa, kutu sutlerinden verirsiniz. Eger sadece Anne sutu yeterli oluyorsa, oyle devam edin, ek gida vermek mecburiyetiniz yok.. Eski mailleri okuyun. Ek gidalara erken baslamaktaki gayeleri; sizi kendilerine abone edip, her ay yemek listeleri almaniz icin muayeneye gitmeniz icindir..
|
 |
maper
Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 Nis 2013 Saat 19:45 |
doktor bey çocuktan kan alındı ve allerji testinde ineksütü allerjisi olduğu ortaya çıktı benim sütüm öyle çok değil ek gıdalarla yeiyor yani çocuk doyuyor şimdi ben yoğurt peynir gibi gıdalara devam etmemde bir sakınca varmı?
|
 |
maper
Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 Nis 2013 Saat 19:52 |
arayışa girme sebebimiz hastalık halinin uzun sürmesindendi iyileşir gibi oluyor bir gün sonra tekrar hırıltı öksürük balgam ve en çokta kusmalardan bıktım.sürekli doktora gidip herseferinde sonuçsuz dönmek zor daha artık iyileşsin istiyorum uykusuz geziyorum yemek yediremiyorum.allerji 3 yaşında gecermiş ama tedavinin yapılmaması durumunda gelişim geriliği bile görülebilirmiş ben bu bilgileri internetten aldım tabiki tekrar kontrole çarşamba gidecez gelişmeleri tekrar size yazarım.çok teşekkürederim.
|
 |
maper
Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 Nis 2013 Saat 20:22 |
doktor bey bişey daha sormak istiyorum inek sütü allerjense keçi sütüde aynı etkiyi yaparmı yoğurdunu ve peynirini keçiden yapsam.çocumu eksiksiz yetiştirmek istiyorum tek telaşım bu.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118859
|
Gönderim Zamanı: 20 Nis 2013 Saat 02:10 |
O testler hic guvenilir degildir,Azdan baslamak uzere; yogurt, peynir ve sut verin.
|
 |
maper
Üye
|
Gönderim Zamanı: 20 Nis 2013 Saat 13:40 |
doktorum kızım 14 aylık zaten ben çoktan yoğurt peynir vermeye başlamıştım kaçkere doktora gittik çocun vücudu pulpul hergittimde doğuştandır vazelin sür dediler.hırıltısı var diyorum ilacı basıyorlar.1 çaybardağı yoğur keçi sütünden yaptım bugün onu verecem.hiçvermeden bu çocuk nasıl büyür.
|
 |