Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 3 aydır geçmeyen öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum3 aydır geçmeyen öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cloves Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 26
Mesajın Direkt Linki Konu: 3 aydır geçmeyen öksürük
    Gönderim Zamanı: 22 Nis 2013 Saat 18:16

Merhaba doktor bey. Bu sene kreşe başlayan 4 yaşındaki kızımın yaklaşık 3 aydır(şubat başı) süren öksürüğü var.ateşi olmadan sürekli kuru veya balgamlı şekilde öksürüyordu. Doktora götürdük azro verdi. Bu arada baba ve anne ateşli bir grip geçirdik.antibiyotiğin 3. Gününde ateşi yükseldi, 4. Gün tekrar götürdük ilacı değiştirmemiz gerekiyor dedi.başka bir antibiyotik verdi.önceki ilacın tek dozu kalmıştı onu verdim diğerine başlamadım.hafta sonu sürekli ateşliydi .ateş düşürücülerle idare ettik bu arada yavaş yavaş iştahı da kapandı. Pzt başka bir doktora götürdük. Kan tahlili istedi yaptırdık. CRP 187, WBC 14.2 çıktı.doktor 4 doz “sef” ile biten iğne 3.gün başlamak üzere zymax verdi. Bunları kullandık ve geçti.ama 15-20 gün sonra tekrar öksürük başladı. Özel bir hastaneye gittik: enfeksiyon geçirmiş , yeterince antibiyotik almış alerjik bir öksürük dedi daha önce de ekim ayında gittiğimizi sonbahar ve ilkbaharda olabileceğini, ateşi çıkmadığı müddetçe kreşe devam etmesini söyledi.bricanyl(5 gün) alores ve avamys(15 gün) verdi.isterseniz alerji testi yaptırabilirsiniz dedi yaptırdık “akar” alerjisi çıktı.ilaçları belirtilen sürerlerde kullandık.bıraktıktan 4-5 gün sonra öksürük gene başladı.cmts hastaneye götürdük koridorda öksürüğü arttı.verilen ilaçları söyledik(iğne ve zymax veren doktor) once air, ventolin , flixotide verdi nebülizatör almamızı söyledi ve ilaçlar için rapor çıkarttı.(mayıs ayında da sürer alerji diyerek). Bu ilaçları almadım bol ılık su , ballı bitki çayları verdim sonra sizin yazılarınızı okudum. Ballı limon verdim (ama sizin tarifinizi bulamadım bu yüzden 1-2 tatlı kaşığı balın içine limon sıkarak yaptım).1 haftadır burun (yeşil) ve geniz akıntısı var.serum fiz. Kullanıyoruz.Geceleri bazen çok kuru öksürük nöbeti geçiriyor, kalorifer peteklerine mentollü bir yağ damlatınca hafifliyor.(cold mix bulamadım ecz. de)  Bu sabah boğazım acıyor dedi ballı limonlu adaçayı verdim.eve gelince sordum artık acımıyor dedi.biraz uzun bir mail oldu ama bütün olayı anlatmak istedim. Acaba kızımın öksürüğü grip mi yoksa alerjik bir şey mi? Alerjik ise eğer tedavi yapılmazsa astıma dönüşme olasılığı var mı? Sizin yazılarınızı okuduktan sonra diğer doktorlara güvenemez oldum tek umudum sizsiniz. şimdiden çok teşekkürler.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119082
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2013 Saat 19:32
WBC degeri dusuk ve hala cocugunuzun GRIP GECIRDIGINI anlamiyorlar veya anlamak istemiyorlar. Ya cahillik yada sahtekarlik var. 4 yas icin; WBC ust degeri; 15.5 dur. Eriskin ust degeri olan; 11.0 , bu yas icin gecerli olmaz.
Tezgahi goruyorsunuz degilmi.. Once en pahali antibiyotikleri yaz, Grip 4 gun ates yaptiktan sonra baslayan oksuruge de; Astim de, Astim tedavisi basla... Artik bu dumen ve donen dolaplar yuzunden, hic Grip teshis eden doktor kalmadi. Butun Gripler once Farenjit, arkasindan Astim.. Oh ne ala memleket.. Saglik bakanligi yarattigi bu ESER ile ne kadar ogunse azdir..
Siz sadece benim GRIP icin anlattiklarimi uygulayin, eger suphede kalirsaniz, bir kan sayimi yaptirip, WBC degerine bakin. Dusuk ise, VIRAL ENFEKSIYON demektir...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Nis 2013 Saat 19:34
Yukarı Dön
cloves Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 26
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2013 Saat 21:04
çok teşekkür ederim doktor bey.beni endişelendiren 3 aydır devam etmesi. sizce normal mi?bir de CRP nin 187 olması çok endişelendirmişti.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119082
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2013 Saat 07:45
Verdiginiz ilaclar yuzunden hastalik kronik hal aliyor. Ilaveten verdiginiz Antibiyotiklerle; vucudun yararli bakterilerini (Probiyotiklerini) de yokettiginizden, is iyice surumcemede kaliyor. Nasonex, Flixotide gibi kortizonlu spreylerle vucudun viruslere karsi olan tepkilerini bastirip 3-5 gunluk "sahte bir iyilik hali" icin, hastaligin devamli bir hal almasini saglarsiniz. Eski mailleri okuyun, verilen butun ilaclari cope atin ve sadece benim anlattiklarimi uygulayin. Kortizonlarin etkileri gecince, vucudun Probiyotik bakterileri yerine gelince, Gripler en fazla 2-3 hafta surecektir. Ornekleri eski maillerde var. CRP hic onemli degil, her turlu hucre harabiyetinde artar.. Yuksek cikti diye Antibiyotik kullanmaniz gerekmez. Siz WBC degerine bakin...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Nis 2013 Saat 07:47
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.