Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kabızlık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKabızlık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zezebertug Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6
Mesajın Direkt Linki Konu: Kabızlık
    Gönderim Zamanı: 05 May 2013 Saat 02:32
 Merhaba Hocam, oğlum dokuz aylık uzun zamandır kabız ama yiyeceklerine dikkat ediyordum ve  bi şekilde yapıyordu.son zamanlarda çok huzrsuz sürekli kendini sıkıyor bacaklarını dahi kaldırtmıyor. Kakasını top top yapıyor ve poposunda çatlak var. Yiyeceklerden muzu elmayı vs. Çıkarttım lifli gıdalar, armut, kayısı gibi yiyecekler veriyorum yinede düzelmedi. Duphalac burada ( ingiltere )  bulamadık maillerizden buradaki eş isimlerini gördüm. Eşim bu gün sormuş bikaç yere fakat yok demişler oda fitil almış bu gün fitil yaptık ama doğru mu yaptık hocam? Ne yapmamız lazım sürekli ağlıyor. Birde idrarıda azaldı ve koyu renkli, suyuda çok içirmeye çalışıyorum. İştahı azaldı. Keyifsiz bir bebek oldu. Yardım hocam..
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2013 Saat 02:51
  Hocam birde oğlum yirmi gündür falan gece gündüz aşırı terliyor. İnce ve kısa giysiler giydiriyorum yinede elleri ayakları kolları bacakları nemli nemli oluyor. Bazen soğuk terler döküyor. Göz altları mormor ve göz çevresi zaman zaman kızarıyor acaba bu nedendir ? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117935
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2013 Saat 03:35
Suyu az ictinden olabilir, bol ve sik sik su teklif edin.Kakasi da az yediginden top-top olabilir. Sicak tutmayin, terletmeyin.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2013 Saat 13:03
Teşekkür ederim hocam, kabızlık yönünden biraz rahatladı, söylediklerinize dikkat edeceğim. Hocam giysilerini az giydirmeme rağmen çok terliyor, tek atlet içinde bile su gibi oluyor henüz halarda çok ısınmadı. D vit. Eksikliğinde terlme olcağını okudum bazı yerlerde , biz sadce doğumdan iki hafta sonra bi küçük şişe d vit 3 kullandık tr de sağlık ocağından vermişlerdi. Sonrasında da kullanmamız lazımmıydı acaba.Yoksa güneş yeni yeni yüzünü göstermeye başladı ve biz her fırsatı değerlendiriyoruz bebeğimde beyaz tenli bu yeterli olur mu? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117935
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2013 Saat 18:54
Ilk 1 sene gunluk Dvitamini kullanmaniz gerekli. Gunde 5 damla; Dvit3 verin. Eski yazilari okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.