Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
özüdoğru
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
|
Konu: Orta kulak Enfeksiyonu Gönderim Zamanı: 09 May 2013 Saat 14:58 |
Sayın Hocam kızımı salı günü doktora götürdük şikayetimiz ateş be dilde be dudak çevresindeki sivilce tarzında döküntüler vardı. Hiçbirşey yiyemiyordu. Muayenedeki tanı dilinde aft olduğu söylendi ve eczaneden bir solüsyon hazırlandı. Tanımız : Aftoz stamatit ve A.otit. orta kulak teşhisi konularak Agumentin antiviyotik yazdı ateş olduğundada Dolben yazdı. Aft için karışımda Nobacain 0.3 gr. Ang gliserin 30 cc. hazırlandı yemeklerden 30 dk. önce veriyoruz. Hocam ateşimiz gün içersinde hala oluyor. Ama ağız içi çok kötü meme dahi alamıyor kızım 18 aylık. Vademciklere kadar aft gelmiş dedi. Size danışmak istiyorum ağız içi yaraları be orta kulak iltahabı için ve artı ateş için neler yapacaz. İştah ta yok ne olur yardımlarınızı bekliyoruz. Teşekkürler.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118442
|
Gönderim Zamanı: 09 May 2013 Saat 19:37 |
O doktorun, hicbir seyden haberi yok. Kiziniz; HERPANGINA geciriyor, bir cins "Ucuk virusu" olup, 1 hafta surer. O surdugunuz sacma karisimin en ufak bir faydasi olmayacak. Ilk 4 gunu kotu gecer, ondan sonra tedrici bir sekilde hafifleyerek gecer. Keske ilk gun arasa idiniz, Zovirax ucuk kreminin bir faydasi olurdu. Iki gun olmus ama,genede kullanmanizin bir faydasi olabilir.
Kulak agrisi olmadi ise; Orta Kulak Iltihabi filan yok, bu durumda Antibiyotik durumu daha kotu yapar, hemen kesin. Kulak agrisi oldugunda bana yazin veya eski mailleri okuyun. Sadece Iliadin burun damlasi yeterlidir.
|
 |
özüdoğru
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 09 May 2013 Saat 19:46 |
hocam ama cumartesinden beri geçmeyen bir ateş durumumuz var kulakta iltahap olunca yazdı o kadar ateş düşürücü kullandık ama hala bugünde ateş olayımız devam ediyor. Ateşten ağzı döküntü attı zaten. Çocuk yemiyor içmiyor ben 2 tane doktora gösterdim ikiside kulakta sorun var dedi artı çocuk gece yarısı kulak ağrısı çekti dengede zor kurdu düşme olaylarımız oldu bu durum gerçekten beni çok yordu hem ateş hem ağzı dili köpek dişleri çıkıyor tüm damakları şiş ne yapacağımızı bilmiyoruz size danışıyoruz . Teşekkür ederim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 09 May 2013 Saat 20:14 |
Ates; agizda dokuntu yapmadi, agizdaki dokuntu (Herpangina)ates yapiyor.. Eger kulak agrisi varsa; Iladin KULLANIN DEDIM...
|
 |
özüdoğru
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 09 May 2013 Saat 20:19 |
Herpangina virüsüne neden nedir hocam ? Bizim ağzıdaki hikayemiz köpek dişlerinin çıkması bütün damaklar şiş dilin üstünde pütürlü beyaz kabarcıklar var. Dudaklar ve içleri öyle. Dediklerinizi uygulayacağım ama buna neden ne olmuş olabilir. Hiçbirşey yemiyor iyice zayıfladı sadece beni emiyor sanıyorum sütüm az cidddi tehlike yaratmaz değil mi yememesi? Saygılarımla.
|
 |
özüdoğru
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 09 May 2013 Saat 22:29 |
Hocam sizin uyarılarınızı dikkate alarak ben doktoru aradım. Herpagila virüsünde birde antibiyotik kullanmamız durumu daha kötü etkilemzmi dedim? Sizin dediğiniz gibi bu uçuk vakasına herpangila dedi ama biz budurmu riske atamazdık sizde kulak enfeksiyonuda var dedi bu durumda antibiyotik şart kullanmazsanız ilerde duyma kayıbına dahi gider dedi. Bu uçuklar içinde başka bir krem yada solüsyon önermiyor zor bir süreç 2 haftayı bulur diyor. Eğer çocuk hiç beslenmezse o zaman hastaneye yatar diyor. İnanırmısnız hocam ne yapacağımı bilmez oldum. Sizin dedikleriniz benim için çok önemli dediklerinizi uygularım elbette ama bu seferde elimi kolumu bağlayan kulak enfeksiyonu. Kızımın hiçbirşey yemediğinemi üzüleyim yoksa geçmek bilmeyen sızlayan ağız içi yaralarına mı? Köpek dişleri çıkıyor damaklar şiş halinde 1 haftadır resmen işkence çekiyoruz . Bilgi ve önerilerinize teşekkür ederim. Herpangilaya ne neden olmuş olabilir hocam bilmek istiyorum. Saygı ve sevgileirmle.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 10 May 2013 Saat 01:13 |
1- Agiz icinde hassasiyet varsa; Dentinox jel ile bir miktar agrisini alabilirsiniz. Eski mailleri okuyun, gecen sene bu konu cok konusuldu.Tedavisi yoktur, 1 haftayi bekleyeceksiniz.
2- Sivi gidalari kolay verebilirsiniz. Eksi ve kati gidalari zor alir. Bol soguk sut teklif edin.
3- Herpangina bir cins "Ucuk virusudur". Solunum ile baska bir hasta cocuktan bulasir.
4- Orta Kulak icin, sadece: Iliadin ped. danla kulanmaniz yeterlidir. Bu konu iule ilgili eski mailleri okuyun. 30 sene boyunca; hicbir Orta Kulak Iltihabina Antibiyotik kullanmadim, hicbiri de sagir olmadi.
Eski mailleri okuyun.
|
 |
özüdoğru
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 10 May 2013 Saat 11:05 |
Çok sağolun hocam ilgi ve samimiyetinize teşekkür ederim. Gerçekten yıprandık hem çocukla bu ikilemi yaşamak aile olarak bizide yordu. Çocuğunçektikleri yanına kalırken bizdeki streste bize yettide arttı. Dediklerinizi uygulayacağım iliadin ped kullanımını eski maillerinizden araştıracağım. Ağız için zaten dediklerinizi uyguluyorum. Hiç kimsenin yanına yaklaştırmıyoruz parka dahi sokmuyorum nasıl oldu anlamıyorum. Başa gelen çekiliyor yapacak bir şey yok işte. En derin saygılarımla.
|
 |