Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - crp yüksek wbc normal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumcrp yüksek wbc normal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kelebkk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesajın Direkt Linki Konu: crp yüksek wbc normal
    Gönderim Zamanı: 16 May 2013 Saat 15:13

ilk defa yazıyorum iyi günler doktor bey bilgilerinizden çok faydalanıyorum çok sağolun  iki kızım var büyük kızım 3,5 yaşında boğaz enf.geçirdi wbc 27 bin olunca antibiyotik kullandık küçük kızım 9 aylık 3gündür 38-39 ateşi vardı 2 defa muayene oldu boğaz,kulak,idrar temiz alt yandan 2 diş çıkarıyor  5 gündür burun akıntısı vardı dün gece çok tıkanıp açamayınca iliadin kullanmaya başladım  tahlil sonuçları :

wbc:11,4
hgb:9,7
crp:25,7

viral gibi ama risk almayın agumentin yazıldı almadım.
hocam crp neden yükselir antibiyotik gerekir mi (ablasından mikrop almışmıdır)     
           hemoglobin değeri ayına göre normal midir 
           ateş durumunda  8 saatte bir değilde 6 saatte bir calpol verebilirmiyim 1 yaş altı dolven vermeyin dendi  9 ylık 8400gr 71 boy normal mi çalışıyorum anne sütü az ek gıda alımı az son ay 300 gr aldı ne önerirsiniz
cevaplarsanız teşekkür ederim

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117982
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2013 Saat 19:52
1-Agzinizla "kus tutsaniz" gene o kahrolasi Antibiyotigi yazarlar. Hic gerek yok, sakin kullanmayin.
2- CRP herbir haltta yukseldigi icin, sadece sahtekarlar tarafindan on planda tutulurlar. Her turlu 'hucre yikiminda' artarlar.
3- Atesli hastaliklar esnasinda, vucut demiri saklar, HGB orani da duser. 9 aylikta Normal HGB siniri: 10.5-13g/dL dir. Atesli hastaligi gectikten sonra tekrar baktirirsaniz, yukseldigini gorursunuz.
4- Yeni yetme doktorlar 'ilac dozlarindan' bi-haber olduklarindan, ya cok fazla miktarda, yada hic vermezler. Dolven; Kilo basina20mg. dan hesap edilir. Kizinizin; 8.5 kilo oldugunu farzetsek: 8.5x20=170mg. eder. Bu hesapca da; Gunde: 3x1/2olcek ( 3x50mg) toplamda150mg edeceginden, rahatlikla verebilirsiniz.. Calpol en fazla; 3x1 olcek verebilirsiniz. Sakin Calpol yaninda; Aferin, Peditus,gibi ilaclari vermeyin, bunlarda Calpol(Parasetamol) ihtiva eder.
NOT: Cok gerekmedikce, atesi dusurmeyin. Ates olmazsa, bagisiklik sistemleri calismaz, hastalik uzar. Ondan sonra da sahtekarlar; "- Cocugunuzun bagisikligi cok dusuk -" derler, VE Umca, echinesia gibi SACMA-SAPAN ilaclari dayarlar.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 May 2013 Saat 19:55
Yukarı Dön
kelebkk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2013 Saat 23:37
hocam cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim antibiyotiği almadım bile size son bi sorum olacak 5 günlük burun akıntısından sonra 3 gündür burun tıkanıklığı var 2 gündür çok aşırı tıkalı,ememiyor 2*2 iliadin ve cold mix kulanıyorum hatta serum fizyolojiği enjektörle burnuna sıkıyorum burun aspiritörü kullanmak istedim yaptıramadım ememiyor ve uyuyamıyor ilk defa böyle oldu acaba neden olur ve ne yapmalıyım cevaplarsanız sevinirim çokkk sağolun
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117982
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2013 Saat 23:58
Gribe bagli, burun boslugu icinde "odem olustugu" icin, havanin gececegi bosluk daralmis oluyor. Cok zorda kalirsa, agizdan nefes alir, korkmayin. serum fiz yeterli olmazsa, Iliadin ped. burun damlasini kullanin. Gunde 2x2'ser damla(3gun)
Yukarı Dön
kelebkk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2013 Saat 00:15
çok teşekkür ederim çok sağolun emin olun iyiki varsınız iyi geceler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.