Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - mamaya direniyorum
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forummamaya direniyorum

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
derineser Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Konu: mamaya direniyorum
    Gönderim Zamanı: 31 May 2013 Saat 16:43
merhaba hocam, benim 45 gunluk bir kizim var. 4050 gram 53 cm dogdu. 1.ay kontrolunde 4550 gram 58 cm di. doktorumuz cok az kilo aldigini derhal mamaya baslamamiz gerektigini soyledi, bize bir suru numune mama verdi. biz de doktor degistirdik, yeni doktor 10 gun bekleyelim kilosunu takip edelim dedi, 10 gun sonunda 200 gram almisti, o da bize bir suru numune verdi ve mamaya baslayalim dedi. biz yine baslamadik, yine doktor degistirdik. bu sefer 6 gunde sadece 100 gram almisti, sonucta 45 gunluk kizim su an 4800 gram 61 cm. gunde 4 defa sari civik kaka yapiyor. ama ben doktorlarin bana empoze ettigi yetersizlik hissi ile basa cikamiyorum, kizimi besleyemedigimi dusunuorum kahroluyorum. sizce anne sutune takviyeye baslayalimmi ? bir de bu kadarlik bebege inek sutu verebilirmiyim?
tesekkurler,
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118307
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2013 Saat 22:04
SAKIN mama başlamayın. Mama başlamak için; 2 ay kilo almaması lazım. Az kilo alıyor diye de mama başlanmaz ama bunların nıyeti başka. Mama başlatıp, mama firmalarından "guzellıkler" temin edecekler. Siz kaaksına bakın; altın sarısı-cıvık kaka yaptığı sürece sakın mama başlamayın. Top-top sert kakalar yaparsa, o zaman mama başlanır. Eski mailleri mutlaka ( bılhassa Alt Forum yazılarını) okuyun.
Yukarı Dön
derineser Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2013 Saat 22:13
cok tesekkur ederim cevabiniz icin, bu olaylar bende moral bozuklugu ve yetersizlik hissi yapti, bu da sutumun miktarini olumsuz etkiliyor sanirim. bir an once kendimi toparlayip tam gaz emzirmeye devam edecegim. iyiki varsiniz...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118307
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2013 Saat 22:23
Doğrudur, anne sütünde "moral" ve güven duygusu çok önemlidir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.